Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ

 Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΟΣ
ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΤΕΛΕΣΘΗ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΡΧΙΜ/ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΣ/ΤΑΤΟΥ ΙΕΡΟΜΟ/ΧΟΥ π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΚΙΟΚΑ

 Την Δευτέρα της Πεντηκοστής ή καθ' άλλους Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος (08-06-2021), Πανηγύρισε με την συμμετοχή ικανού αριθμού πιστών η ομώνυμη γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Εξαμιλίων Κορινθίας.
 Την παραμονή της Εορτής του Πανηγυρικού Εσπερινού προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Γ.Ο.Χ. Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Παχώμιος συμμετεχόντων και των Αρχιερέων Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κηρύκου, Κένυας και Τοποτηρητού Τανζανίας κ. Ματθαίου και του Επισκόπου Άργους Σεβασμ. κ. Γερασίμου. Οι δε Ιερείς που έλαβον μέρος ήταν ο Πανοσ/τατος Ιερομ/χος π. Αντώνιος Γκιόκας, ο Πανοσ/τατος Ιερομ/χος π. Γεώργιος Πανίδης και ο Ιερεύς π. Δημήτριος Ντουμποβίτσκιι.
 Την δε Κυριώνυμο ημέρα της εορτής, της Πανηγυρικής θείας Λειτουργίας προέστη ο Μακ/τος κ. Παχώμιος συλλειτουργούντων των ως άνω προμνημονευθέντων Αρχιερέων και Ιερέων.
 Πρό της Απολύσεως της θείας Λειτουργίας ο Μακ/τος κ. Παχώμιος βοηθούμενος και υπό του Επισκόπου Άργους κ. Γερασίμου, ετέλεσε την εις Αρχιμανδρίτην Χειροθεσίαν του Πανοσ/τατου Ιερομ/χου π. Αντωνίου Γκιόκα, Ιερέως της Ιεράς Μονής.
 Αμέσως μετά ακολούθησε η περιφορά των Ιερών Εικόνων πέριξ της Ιεράς Μονής κατά την διάρκεια της οποίας αναπεύμφηκαν Ιερές δεήσεις.
 Μετο πέρας και της περιφοράς ακολούθησε η διανομή του αντιδώρου υπό του Μακ/του και εν συνεχεία προσφέρθηκε στους Αρχιερείς, Ιερείς και τους λοιπούς πιστούς πλούσια υλική τράπεζα εις το περακαλλές Αρχονταρίκη της Ιεράς Μονής αλλά και εις τον ξενώνα, προετοιμασμένη με περίσσεια Αγάπη από της αδελφότητα της Μονής.
 Αξίζει να σημειωθεί και τούτο. Οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που μπόρεσαν και προσήλθαν εις την Ιερά Πανήγυρη και συμπροσευχήθηκαν κατ' αυτήν, αποχώρησαν με αναπτερωμένο το πνευματικό ηθικό τους καθώς άκουσαν Ορθοδόξως τον Όρθρο και τη θεία Λειτουργία της εορτής, αλλά και διότι έλαβον την ευχή του αειθαλούς Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Παχωμίου και των υπολοίπων συμμετεχόντων Αρχιερέων και Ιερέων. 















Εὐλογητὸς εἶ Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, 

ὁ πανσόφους τοὺς ἁλιεῖς ἀναδείξας, 

καταπέμψας αὐτοῖς τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον, 

καὶ δι' αὐτῶν τὴν οἰκουμένην σαγηνεύσας, 

Φιλάνθρωπε, δόξα σοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου