Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

 


 Α Π Α Ν Θ Ι Σ Μ Α
ΔΙΔΑΧΩΝ
ΚΑΙ
ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ
Οσιομάρτυρος Αγίου Ραφαήλ
του θαυματουργού.

 <<Πολλοί ασθενείς παρακαλούν, να τους δώση ο Κύριος την υγείαν τους, να τους θεραπεύση, αλλά όλοι δεν θεραπεύονται και πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται δι' αυτό και λένε: Γιατί γιατρεύθηκε ο άλφα και δεν γιατρεύθηκε ο βήτα; Δεν γνωρίζουν πως ο Κύριος ημών Ιησούς χριστός δεν ελέγχεται και δεν θα ελεγχθή εις τους αιώνας;
 Αυτά είναι της πίστεως θαύματα. Ο Χριστός είναι η αρχή της ζωής του ανθρώπου. Τα πάντα Θεός. Ανεξιχνίαστα και ανεξέλεγκτα τα έργα Αυτού.
 Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, όταν ήτο στην γην, τον ακολουθούσαν πολλοί άνθρωποι και εκραύγαζαν οπίσω του. Δεν ήταν ένας που έπασχε από αυτούς, αλλά ήταν πολλοί. Όλοι κάτι είχαν. Όμως ο Κύριος δεν εθεράπευσε όλους αλλά, έναν ή μερικούς.
 Γιατί όμως αυτό; Μπορείτε τέκνα, μόνοι σας να το εξηγήσετε; Αφού όλοι είχαν πάθη σωματικά ή ψυχικά, γιατί δεν τους εθεράπευσε όλους αφού μπορούσε;
 Ή μήπως δεν τους λυπόταν; Όχι βέβαια. Αλλά για να διδάξη σ' εμάς ότι πρέπει να πιστεύουμε με όλην την δύναμι της ψυχής μας, πως ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός είναι Παντογνώστης και Παντοδύναμος.
 Η πίστις της Χαναναίας ήταν ολοκληρωτική, αληθινή γεμάτη δύναμιν. Η Χαναναία δεν έκρυπτε το παραμικρό, και ο Χριστός ανταμείβοντας την πίστιν της εθεράπευσε την θυγατέρα της, όπως του ζήτησε.
 Ο Κύριος γνωρίζει τα κρυπτά της καρδίας όλων μας και δεν μπορούμε να κρυφτούμε από Αυτόν. Δι' αυτό, το μόνο που πρέπει να γνωρίζη ο άνθρωπος είναι να συγχωρή, για να θεμελιώνεται στον δρόμο της ζωής τους η πίστις και η αγάπη στον Χριστόν.
 Τέκνα του Θεού, να αγαπάτε τον συνάνθρωπόν σας και να φροντίζετε πάντοτε δια καλές πράξεις. Να είσατε ολιγαρκείς. Και πάντα με την προσευχήν να λύετε τα προβλήματα που σας απασχολούν.
 Εφ' όσον καλώς γνωρίζετε πως όσα και να δημιουργήση και αποκτήση ο άνθρωπος επάνω στη γη, μίαν ημέρα θα χαθούν, θα σκορπισθούν ανώφελα, χωρίς να φέρουν καμμίαν ωφέλειαν στην ψυχή του. Να προσεύχεσθε αδιαλείπτως, για να σας φυλάη και να σας προστατεύη η θεία δύναμις του Χριστού. Διότι μόνον αυτή δίνει διέξοδον στα πάθη, που καθημερινώς προσβάλλουν τη ζωή σας και σας απομακρύνουν από την πνευματικήν ατμόσφαιραν της χαράς και της γαλήνης.
 Τότε ο άνθρωπος, θα βρίσκεται σε πνευματικήν κίνησιν και θα επαναλαμβάνη αυτό που λέγεται στον ψαλμό, ''Ψυχή μου - ψυχή μου, ανάστα, τί καθεύδεις''.
 Χριστέ μου, η ζωή μας είσαι Εσύ, αφού Εσύ μας ζωογονείς.
 Εσύ είσαι, Κύριε, το φως, η χαρά, η αγάπη.
 Κοντά Σου, Κύριε, η ψυχή μας γίνεται θεϊκή''.>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου