Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟΝ, ΗΤΟΙ ΤΑ ''ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΘΗΣΑΥΡΙΣΜΑΤΑ'')

 

 

 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ1992

Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου 

του Μυροβλήτου

<< Όχι εις τους σύγχρονους Λυαίους >>

 Αγαπητέ αναγνώστα,

 Σήμερον, τιμώντες την μνήμην του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μηροβλήτου ας ενθυμηθώμεν και ας εφαρμόσωμεν εις την προσωπικήν μας έκαστος ζωήν την προτροπήν του Ιερού Χρυσοστόμου: <<Τιμή μάρτυρος, μίμησις μάρτυρος>>.
 
Ήτοι:
 Ας μιμηθώμεν τον Άγιον Δημήτριον εις την αγάπην του προς τον Θεόν και την ακλόνητον αφοσίωσίν του εις την αληθινήν πίστιν δια την οποίαν έδωκε και αυτήν την ζωήν του.
 Ας τον μιμηθώμεν εις την φλογεράν πίστιν και ομολογίαν του, την οποίαν έδωκε ενώπιον βασιλέων και τυράννων.
 Ας τον μιμηθώμεν εις την παρρησίαν με την οποίαν ελάλει, δια την πίστιν του εις τον Χριστόν και με την οποίαν κατετρόπωσε, δια του μαθητού του Νέστορος μέσα από την φυλακή και με την χάριν του Θεού, την έπαρσιν του Λυαίου.

 Ειδικώτερον ας τηρήσωμεν εις την ζωήν μας ταύτα.

 Ας εκκλησιαζώμεθα τακτικά, διότι σύμφωνα με τους ιερούς κανόνας, όστις απουσιάζει από την Εκκλησία τρείς συνεχείς Κυριακάς άνευ λόγου, έχει το επιτίμιον του αφορισμού.

  Ας εξομολογούμεθα τακτικώς δια να καθαρίζωμεν εαυτούς από παντός μολισμού, διότι <<εάν ανομίας παρατηρήσης Κύριε, Κύριε, τίς υποστήσεται;>>.

 Ας διαφυλάξωμεν μέχρι τελευταίας μας αναπνοής την Ορθόδοξον πίστιν μας, και αν χρειαστή και το αίμα μας ακόμη να χύσωμεν δι' αυτήν, διότι εις όλον τον κόσμο, δεν υπάρχει πολυτιμοτέρα κληρονομιά.

 Ας δώσωμεν με θάρρος και παρρησίαν την μαρτυρίαν της πίστεώς μας εις τον σύγχρονο κόσμο και ας διακηρύξωμε και αποδείξωμεν λόγοις και έργοις, ότι <<ούκ αρνησόμεθα (ποτέ) την φίλην Ορθοδοξίαν>>.

 Ας αντιτάξωμεν σθεναράν αντίστασιν εις όλα τα σύγχρονα έργα του Αντιχρίστου.

 Ας αγωνισθώμεν τέλος, δια να κατατροπώσωμεν με την δύναμι της πίστεώς μας τους σύγχρονους Λυαίους οι οποίοι επαρθέντες ζητούν να αφανίσουν την Ορθοδοξίαν.

  Ποίοι όμως οι σύγχρονοι Λυαίοι; Ποίοι οι σύγχρονοι διώκται της Ορθοδοξίας; Αγαπητέ αναγνώστα. Οι σύγχρονοι Λυαίοι δεν είναι μακρυά μας. Εισήλθον <<εντός των πυλών>>. Δεν τους βλέπετε; Είναι η πανθρησκεία του Αντιχρίστου, εις την οποίαν συμμετέχει δυστυχώς και ο Νεοημερολογιτισμός. Είναι ο Αντίχριστος Παπο-Οικουμενισμός. Είναι η Σιωνοκρατούμενη ΕΟΚ, που θέλει να μας επιβάλη τας νέας ταυτότητας με το <<666>>, δια να μας υποδουλώση ευκολώτερα εις τον Αντίχριστον, να μας στερήση δηλαδή τα ανθρώπινα δικαιώματά μας και να μας καταστήση δούλους ενός υπερκράτους, εις το οποίον τον πρώτον λόγον θα έχη ο Αντίχριστος Παπισμός και ο Αντίθεος Οικουμενισμός, και η Πανθρησκεία (τύπου Ασσίζης, Ουασιγκτώνος κλπ.), ήτοι οι πρόδρομοι της Νέας Εποχής του Αντιχρίστου.

 Όλοι αυτοί, ο Πάπας, η ΕΟΚ και τα όργανά των: Ο Βαρθολομαίος, ο Καλλίνικος (του Πειραιώς) και όσοι ακολουθούν την Οικουμενιστική γραμμή του Αθηναγόρα και του Δημητρίου και όσοι αγωνίζονται να την επιβάλλουν, όλοι αυτοί ωσάν τον Λυαίο επήρθησαν και υβρίζουν και συκοφαντούν την αληθινή Εκκλησία, ήτοι την Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών (Παλαιοημερολογιτών), ως ψευδοεκκλησίαν, και τους ιερείς της ως στερουμένης δήθεν Αποστολικής Διαδοχής, ενώ οι ίδιοι έθεσαν τους εαυτούς των εκτός Εκκλησίας με τα έργα των. Αυτοί έφθασαν εις τοιούτον σημείον αποστασίας ώστε να δέχωνται και να αναγνωρίζουν Αποστολικήν Διαδοχήν εις τους παπικούς και εις όλους γενικά τους αιρετικούς και συμπροσεύχονται και με σατανολάτρας ακόμη (βλ. Ασσίζη), καθιστάμενοι ούτω όργανα και μέλη της πανθρησκείας του Αντιχρίστου.

 Όλοι αυτοί οι οποίοι ωσάν τον Λυαίο εφυσιώθησαν και φωνάζουν: <<Τίς ικανός πολεμήσαι μεθ' ημών;>> δεν θα ισχύουν επί πολύ. Διότι <<Θα πολεμήση μετ' αυτών ο <<Νέστωρ>> ήτοι το μικρόν <<λείμμα της χάριτος>> εις το οποίον αναπαύεται η χάρις του Θεού. Το μικρόν μεν αλλά ορθόδοξον ποίμνιον. Αυτό δια το οποίον είπεν ο Χριστός: <<Μή φοβού το μικρόν ποίμνιον>>.

 Αυτό το μικρόν ποίμνιον, αυτός ο μικρός κατά κόσμον, αλλά μέγας κατά Θεόν Νέστωρ, με την δύναμιν της καθαράς πίστεως και της αληθινής και πεπαρρησιασμένης ομολογίας θα κατατροπώση και θα κατασυντρίψη τους συγχρόνους Λυαίους.

  Ο <<Θεός του Δημητρίου>> βοήθησον ημάς, διότι εις τους εσχάτους τούτους καιρούς της πλήρους αποστασίας, εις τας προδρομικάς ταύτας ημέρας του Αντιχρίστου, έχομεν ανάγκην μεγαλυτέρας πίστεως και περισσοτέρας χάριτος και δυνάμεως.

Διότι
ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ

 Το ανωτέρω κείμενον είναι από τα <<Πνευματικά Θησαυρίσματα>> Νο 222/26 Οκτ. 1992, και εκυκλοφόρησε κατά την ημέραν της πανηγύρεως του Αγίου Δημητρίου Αχαρνών (Μενιδίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου