Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

  

 Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 (εκ.ημ.), η Εκκλησία μας εώρτασε την ανάμνησιν του εν Κυθήραις θαύματος της Υπεραγίας Θεοτόκου της καλουμένης Μυρτιδιωτίσσης.

 Το εσπέρας της παραμονής 23ης Σεπτεμβρίου 2020 (εκ.ημ.), ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κήρυκος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Ιερομόναχο Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμο Κοσμά. 

  Την επομένη, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, εις το εορτάζων εκκλησάκι, ψάλθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία τελέσθηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεπτού προκαθημένου της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Παχωμίου, συλλειτουργούντος μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας κ. Κηρύκου, του Πανοσ/τάτου Ιερομ/χου π. Γερασίμου Κοσμά, του Πανοσ/τάτου Ιερομ/χου π. Αντωνίου Γκιόκα, του Πανοσ/τάτου Ιερομ/χου π. Γεωργίου Πανίδη και του Ιερέως π. Δημητρίου Dubovitskii

 Τον θείο λόγο αμέσως μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, εις τον ικανό αριθμό των πιστών που προσήλθαν από τα διάφορα μέρη της Αττικής, κήρυξε ο Μακ/τος κ. Παχώμιος, ο οποίος εξιστόρησε το θαύμα της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης, κάνοντας συνάμα αναφορά και εις την ταπείνωση που όλοι εμείς οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί πρέπει να έχουμε εις ολόκληρη τη ζωή μας.

 Εις το σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως κατά την Κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ετέθη εις προσκύνησιν και ετιμήθη και η παλαιά Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης, (οικογενειακόν κειμήλιον του μακαριστού π. Θωμά Θεοδώρου Ιερομονάχου).     








24 σχόλια:

  1. Μπορείτε παρακαλώ να με παραπέμψετε σε κάποιον που μπορεί να μου λύσει τις απορίες που έχω; Είναι σοβαρό το θέμα. Είναι θέμα σωτηρίας. Και έχω απορίες για την Εικόνα της Αγίας Τριάδος, και την «χειροθεσία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή τα θέματα που θέτετε είναι σημαντικά και αφορούν την Κανονική Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος υπό τον Σεβ/το Μητροπολίτη Θηβών κ.κ. Χρυσόστομο, μπορείτε, εφόσον το επιθυμείτε ελευθέρως να επικοινωνήσετε με τον ελλ. Θεολόγο Σπυρίδώνα Βλαντή στο email του sbladis@gmail.com Λάβετε υπ'όψιν ότι τόσο οι οπαδοί των κ.κ. Παχωμίου- Κηρύκου έχουν αλλάξει σαν πουκάμισα τις θέσεις τους για τα εν λόγω θέματα, ακροβατώντας μεταξύ συγκάλυψης της εικονομίας, ανοχής της εικόνας και αιρετικών βλασφημιών μερικών εξ αυτών. Άλλος, όπως ο συντάκτης του παρόντος ιστολογίου, έγραφε ότι θα προσκυνα μονο την εικόνα του Χριστού στην εικόνα της Αγίας Τριάδος. Το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος στα Εξαμίλια Κορίνθου έγινε μετά την απόσχιση του πρώην Κορινθίας Καλλίστου που εικονομάχησε στην Αγία Τριάδα και πέταξε τις εικόνες στο παλιό Μοναστήρι των Αγίων Ταξιαρχών. Τέλος ο έτερος "επίσκοπος" των Στεφανιτών κ. Παντελεήμων Τσαλάγκας απέκτησε εικονομαχικά φρονήματα μόλις ο παραδελφός του Ιγνάτιος χειροτονήθηκε Επίσκοπος Γ.Ο.Χ. Φθιώτιδος. Κι αυτός παρά το ότι βλασφημεί την εικόνα ως προβληματική, την έχει στο Μοναστήρι του σε μεγάλα μεγέθη!! Αν η υποκρισία σε αναπαύει, ειναι δικαιωμά σου ειδάλλως επικοινώνησε με την Ιερά Συνόδο που από τότε που ήταν ενωμένη η Ιεραρχία είχε ξεκάθαρα και αταλάντευτα την ορθόδοξη θέση περί των Αγίων Εικόνων τεκμηριωμένες με Συνοδικές Εγκυκλίους και κατά την γραμμή των Αγίων Πατέρων με τελευταίον τον Άγιο Ματθαίο Αθηνών!

      Διαγραφή
  2. Φίλε μου εγώ έχω να σου προτείνω για τις απορίες που έχεις τον Σεβασμιωτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος Γοχ κκ Παντελεήμων Τσαλαγκα,θα σε βοηθήσει σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είχα και γω αυτές τις απορίες και μου έδωσε απαντήσεις τεκμηρίωμενες ο Δεσποτας.Βρες την Ιερά Μόνη Αναλήψεως δύο βουνών Λαμίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ.Ευάγγελε Ρήγα. Πριν μερικές ημέρες σας είχα γράψει το e-mail μου και σας είχα πει πως μπορούσατε εκεί να μου στέλνατε οποιαδήποτε ερώτηση είχατε. Επίσης σας είχα απαντήσει και στην ερώτησή σας για το που μπορείτε κοντά στο σπίτι σας να εκκλησιάζεστε. Στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Δραπετσώνος, στον Πειραιά. Αν παρά ταύτα όμως δεν είδατε την διεύθυνση του e-mail μου, τότε σας την ξαναγράφω και αν θέλετε είμαι στη διάθεσή σας για να απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση που θα μου κάνετε. jimaraspapad@gmail.com.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είδα, και έστειλα ένα email. Δεν το λάβατε; Μήπως να το ξανστείλω;

      Διαγραφή
    2. κ. Ευάγγελε Ρήγα, καλησπέρα σας. Τώρα είδα πάλι το email μου και δεν μου έχει έρθει κανένα δικό σας μήνυμα. Αν θέλετε στείλτε μου πάλι για να μπορέσω να σας απαντήσω στις ερωτήσεις σας.

      Διαγραφή
  5. Ευάγγελε ο Δέσποτας Παντελεήμωνας είναι ο κατάλληλος να σου εξηγήσει αυτά τα δύο θέματα που σε απασχολούν τα οποία με βασάνιζαν και μενα ομως μου εξήγησε και τα κατάλαβα απόλυτα. Το τηλέφωνο του μοναστηριού είναι 2231081716

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ. Ευάγγελε Ρήγα, ελπίζω να διακρίνετε πως αυτό που κάνει ο ανώνυμος ''ddr'' είναι προσηλυτισμός και όχι ειλικρινής βοήθεια για εσάς. Διότι αν το άτομο που γράφει και σας καλεί να έρθετε σε επικοινωνία με τον ''επίσκοπο'' κ. Παντελεήμων, είχε αγνές προθέσεις, τότε δεν θα έγραφε με ψευδώνυμο αλλά με τα κανονικά του στοιχεία. Αν όντως ήθελε να σας οδηγήσει στην αλήθεια και όχι στο σκοτάδι, τότε θα σας άφηνε να κάνετε την έρευνά σας στη Σύνοδό μας και δεν θα βιαζόταν να σας τραβήξει στη δική του ''σύνοδο''. Διότι το λιγότερο που μπορεί η κίνηση αυτή να δείξει, είναι πως στην ''σύνοδο'' του κ. Στεφάνου υπάρχει μεγάλη έλλειψη ανθρώπων και δη υποστηρικτών, γι' αυτό και διάφοροι καραδοκούν ώστε με την πρώτη ευκαιρία να μπορέσουν να μαζέψουν κόσμο. Πολλά ακόμη θα μπορούσα να σημειώσω, τα οποία δείχνουν την πονηριά που κρύβεται πίσω από την κίνηση του ''ddr'', πλην όμως δεν θέλω να οξύνω περισσότερο τα πνεύματα. Από εμένα πάντως είστε ελεύθερος να απευθυνθείτε όπου θέλετε. Το μόνο που μπορώ απλά να σας συστήσω, είναι μεγάλη Προσοχή σε όσα θα ακούσετε από τα στόματα των ανθρώπων της ''συνόδου'' του κ. Στεφάνου. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως όσο ο Θεός μας δίνει διάρκεια ζωής, τότε ανά πάσα στιγμή μπορεί να κλειθούμε να ακούσουμε ή και να δούμε πράγματα για τη ''σύνοδο'' του κ. Στεφάνου που ούτε και εμείς δεν θα τα πιστεύουμε. Γι' αυτό μεγάλη Προσοχή σε όσα θα σας πουν. Από τώρα σας προειδοποιώ πως όσα θα ακούσετε ούτε το 1/3 από αυτά δεν θα είναι αλήθειες. Να είστε καλά και καλή συνέχεια στην αναζήτησή σας. Είθε ο Θεός να είναι βοηθός σας αλλά και προστάτης σας από ανθρώπους που με την αλήθεια έχουν μαλώσει και γι' αυτό δεν έχουν και καθόλου καλή σχέση μαζί της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη, είμαι καινούργιος στον χώρο. Δεν ήξερα ότι ανήκει στην σύνοδο του Στέφανου ο συγκεκριμένος επίσκοπος! Παρακαλώ σβήσε τα σχόλιά μας! Σε αυτούς που συμπροσεύχονται με τον Κυπριανό σιγά μην πάω!

      Διαγραφή
  7. Ο Ευάγγελος ζήτησε βοήθεια και του πρότεινα κάποιον που γνωρίζει καλά τα θέματα αυτά,εαν αυτό λέγετε προσηλυτισμος τότε ξέρεις καλά να κάνεις το άσπρο μαύρο αλλά όπως μου είπε κάποιος ιερεας που ανήκει στη ψευτοσυνοδο σας "μην λαμβάνεις σοβαρά αυτά που λέει ο Δημήτρης". Τώρα φίλε Ευάγγελε προσηλυτισμο δεν θέλω να σου κάνω και σου ζητώ συγνώμη εάν το πήρες αυτό που σου έγραψα σαν προσηλυτισμο όμως επειδή είπες πως εισαι καινούργιος στην Ορθοδοξία και ότι ήταν θέμα σωτηρίας πήρα αυτή την πρωτοβουλία, αυτο που πρέπει να κάνεις πάντα είναι να ακούς και τη αντίθετη γνώμη και να μην λες για Κυπριανους και ότι άλλη μαύρη προπογανδα σου εχουν πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε Ευάγγελε έχω πολλά να σου πω αλλά δεν χωράνε σε ένα blog από χειροθεσιες οπου είχε τον ρόλο του ο κ Γκουτζιδης φίλος του Κηρυκου μέχρι της κατηγορίες προς τον Μακαριστό Αρχιεπισκόπο Ανδρέα πάλι από τον Κηρυκο. Αλλά όπως λέει η πλευρά Ευσταθίου "ο Κηρυκος μετανιωσε και του διαβάσαμε συγχωρετικη ευχη". Σκέψου καλά λοιπόν Ευάγγελε... Αυτά. Δεν θα σε απασχολήσω ξανά και με συγχωρείς για την παρέμβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μεγάλα λόγια λες ανώνυμε ''ddr'', κι αυτά κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία. Αυτό και μόνο είναι ικανό για κάνει τον κάθε λογικό άνθρωπο να προσέξει πάρα πολύ πριν πεισθεί απ' όσα λες. Φτάνεις μέχρι και στο σημείο να επικαλείσαι δικό μας ιερέα πως σου είπε για εμένα αυτά που λες, χωρίς να λες ποιος είναι αυτός και χωρίς να λες τι ακριβώς σου είπε. Για να δούμε όμως τι θα γίνει στο μέλλον και πόσα ακόμη θα ακούσουμε για εσάς. Πες όσα θες, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Δυστυχώς για εσάς είστε οι πλέον αναρμόδιοι για να δικαιούστε να μιλάτε καν για εκκλησία. Προφασιζόμενοι την δήθεν ''ορθόδοξη'' σύνοδο, υπάρχετε μόνο για να εξυπηρετείτε τα έργα του παλαιοημερολογιτικού οικουμενισμού. Ο καιρός όμως θα δείξει σε όλους μας, ο καιρός θα ρίξει άπλετο φως σε όλες τις σκοτεινές πράξεις σας, όπως άλλωστε έχει γίνει και μέχρι σήμερα. Πόσοι σας έφυγαν, κοσμικοί, ιερείς, επίσκοποι, κι αυτοί όχι γιατί ήταν τρελοί, αλλά διότι έβλεπαν πράγματα σε εσάς που μόνο Ορθοδοξία δεν καταμαρτυρούσαν. Όσο για την ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ με τον Κυπριανίτη Επίσκοπο, αυτή όντως ήταν ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ καιαυτό το έχω αποδείξει τότε που μέσα από αυτό εδώ το blog την έκανα γνωστή σε όσους την ξέρουν και καθαρά για λόγους Ορθοδοξίας την απεχθάνονται.
    Κλείνω ''ddr'' λέγοντάς σου τούτο. Την Τετάρτη η Ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε πως τελικά η Χρυσή Αυγή είναι μία εγκληματική οργάνωση. Αν το ίδιο μπορούσε να συμβεί και για εσάς, τότε ούτε κι αυτός ο όρος ''εγκληματική οργάνωση'' δεν είναι αρκετός για να αποδώσει πλήρως τα όσα έχετε πράξει εσείς εις βάρος της Εκκλησίας και των αθανάτων ψυχών, που τυφλωμένες από προσωπολατρία σας ακολουθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καμία ευχή δεν διαβάσθηκε στον Σεβ/το Κήρυκο κατά το ενωτικό συλλείτουργο του 2019. Άλλωστε από πότε οι συγχωρητικές ευχές της θείας Λειτουργίας, που υποχρεωτικά σε κάθε συλλείτουργο διαβάζει ο ένας Ιερέας προς τον άλλον, ή ο ένας Επίσκοπος προς τον άλλον, είναι ευχές πιυ δηλώνουν υποταγή; Μήπως όμως έπρεπε ο Σεβ/τος Κήρυκος την ημέρα αυτή να τολμήσει να κοινωνήσει χωρίς να ζητήσει συγγνώμη από τον Σεβ/το Παχώμιο, για όσα άδικα μέχρι τότε είχε γράψει εις βάρος του, επειδή την κίνηση αυτή θα την έβλεπαν κάποιοι και θα την μετέφραζαν όπως εκείνους τους συμφέρει; Μήπως κατ' αυτή την ημέρα έπρεπε να καταργηθεί και η συγχώρεση που ο αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος επιβάλλει στους λειτουργούς, προκειμένου να μην τύχει παρεξηγήσεως ο Σεβ/τος Κήρυκος; Τελικά πόσο μικρόψυχοι άνθρωποι μπορούν να υπάρξουν ώστε να δράξουν την ευκαιρία ακόμη και από μία επιβαλλόμενη πράξη, όπως αυτή της συγχωρήσεως πριν την θεία Μετάληψη, προκειμένου την συγχώρεση να την παρουσιάσουν ως υποταγή; Αλοίμονο σε τέτοιου είδους χριστιανούς που ζουν απλά και μόνο για να διαστρεβλώνουν τις όντως σωστές πράξεις των Ορθοδόξων!!! Ο Σεβ/τος Κήρυκος ζήτησε συγγνώμη για όσα έπρεπε να ζητήσει, και όγι γιατί τόσα χρόνια ήταν εκτός εκκλησίας. Και φυσικά μέσα από το συλλείτουργο αυτό δεν επέστρεψε στην Εκκλησία. Αλλά όπως πολύ καλύτερα είχε γράψει ο τότε ακόμη Σεβ/τος Παχώμιος, το συλλείτουργο αυτό ήταν η καλύτερη αιτία προκειμένου να πάψουν οι έρριδες, το μίσος, ο εγωϊσμός και όλοι να αλληλοσυγχωρεθούν για λάθη που ο καθ΄ένας έκανε από την πλευρά του, και πλέον μονιασμένοι να πάνε μαζί κάτω από τον Σταυρό του Χριστού ζητώντας του την βοήθεια και την σκέπη του για την περαιτέρω συμπόρευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ ''ddr'', επειδή λες πως ο Σεβ/τος Ευστάθιος δήλωσε ότι ο Σεβ/τος Κήρυκος ζήτησε ''συγγνώμη'' και ''επέστρεψε'' στην εκκλησία, μήπως αυτά μπορείς να μας τα πεις και επώνυμα; Διότι κι εγώ μπορώ να φτιάξω ένα ψευδώνυμο και να δηλώσω πως ''επίσκοπός'' σας ή ''ιερέας'' σας, μου είπε πως είδε τον ''αρχιεπίσκοπο'' κ. Στέφανο με ολόκληρο χαρέμι από γυναίκες, αυτό θα ισχύει όμως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βρήκαμε τώρα την εύκολη - πονηρή λύση του ψευδώνυμου και κάτω από αυτό βγαίνουμε και λέμε ότι θέλουμε προκειμένου να χτυπήσουμε εκείνους που δεν μας είναι αρεστούς! Για να φτιάξω όμως κι εγώ ένα ψεύτικο όνομα και να αρχίζω να σκορπίζω παντού στο διαδίκτυο ότι μου έρθει για τη ''σύνοδο'' του ''αρχιεπισκόπου'' κ. Στεφάνου. Αυτό πόσο ωραίο θα είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν πρόλαβε ένας άνθρωπος να πει δημόσια πως ψάχνει την σωστή Σύνοδο του Πατρίου Ημερολογίου, κι αμέσως όλοι ''στεφανίτες'', ''πέντε'' σπεύσατε να του πείτε να επικοινωνήσει μαζί σας. Μα τόσο μεγάλη έλλειψη κόσμου έχετε τελικά που όλοι σας καραδοκείτε πίσω από τα blog ανθρώπων που ακολουθούν άλλη Σύνοδο από τη δική σας, ώστε με την πρώτη ευκαιρία να τους μιλήσετε και να τους τραβήξετε στη μεριά σας; Έλεος δηλαδή!!! Αφήστε τον άνθρωπο να ολοκληρώσει την έρευνά του σε εμάς, αφού έδειξε ενδιαφέρον, κι αν δεν μείνει ικανοποιημένος και ζητήσει εκείνος να μιλήσει μαζί σας, τότε πείτε ότι θέλετε και δώστε του όσα στοιχεία θέλετε. Αλλά όταν αυτό το κάνετε την στιγμή που το οποιοδήποτε άτομο έχει ήδη απευθυνθεί αλλού, τότε αυτό δεν είναι σωστό και μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί προσηλιτισμός, μιας και εσείς μπαίνετε σφήνα στη συζήτηση, χωρίς κανείς να έχει απευθυνθεί σε εσάς, μόνο και μόνο για να μπορέσετε να το τραβήξετε με το μέρος σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς έλλειψη εσείς έχετε.. Λίγες δεκάδες. Η πλειοψηφία των Γ.Ο.Χ. (πριν το σχίσμα του 1995) ακολουθούν κατά χιλιάδες την Κανονική Ιερά Σύνοδο υπό τον Σεβ. Θηβών κ. Χρυσόστομο και είναι η μόνη αρμόδια να μιλήσει για το θέμα της εικόνα (και το έτερο) αφού δεν αλλάζει κάθε χρονιά θέση και δόγμα.

      Διαγραφή
    2. Επίσης η Αλήθεια δεν φοβάται... Αφήστε τον να διαπιστώσει την πλάνη και να γλυτώσει..

      Διαγραφή
  14. Καλμέρα σας κ. Ρήγα. Το έλαβα το email σας. Αυτή τη στιγμή το διαβάζω. Θα δω τι μου λέτε και αν όχι τώρα, το αργότερο μέχρι το βράδυ θα σας απαντήσω. Μείνετε ήσυχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για άλλη μια φορά λοιπόν λέω ότι ο άνθρωπος είπε ότι είναι θέμα σωτηρίας για αυτό πήρα αυτήν την πρωτοβουλία αλλά που να καταλάβεις. Βρήκες ευκαιρία να ρίξεις αμέσως δηλητήριο και να γενίκευσης το θέμα και να κάνεις προπαγάνδα,Δημήτρη στους παραπλανημενους πιστούς της Πάτρας αυτό τους έχει πει ο Ευστάθιος. Τωρα όσο για τον φίλο G.O.C το κατά "κατά χιλιάδες ακολουθούν" πες τα αυτά σε κανέναν που δεν ξέρει.Η αλήθεια φυσικά και δεν φοβάται, η πλάνη και ο λαϊκισμός έκανε όλη τη ζημιά δυστυχώς...Η Ιερά Συνοδο των Γοχ δεν έχει αλλάξει τίποτα ούτε "δόγματα ούτε θέσεις".Δεν θα μπω σε μια τέτοια συζήτηση ποιος έχει τους πιο πολυ ποίμνιο,γιατί με αυτήν την λογική τότε οι φλωρινικη παράταξη θα ήταν οι σωστοί... Καλό θα ήταν βέβαια να μην είχε συμβεί τίποτα το 1995 γιατί τώρα η Εκκλησία μας ενωμένοι θα είχε άλλη δυναμικη.Το πιστεύω αυτό και λυπάμαι που ήρθαν έτσι τα γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ επειδή ξέρω, λέω... Εάν δεν είχατε αλλάξει θέσεις χάριν ιδιοτελών σκοπών, φυσικα και θα ήμασταν ενωμένοι. Την παράταξη Παχωμίου- Κηρύκου εσείς την δημιουργήσατε. Σας ξεγύμνωσε ο Γέρων Παχώμιος με επίσημες επιστολές του που παραδέχθηκε ότι σας συγκάλυψε στις νεοεικονομαχικές πράξεις όπως την απόρριψη των ιερών εικόνων σε πηγάδια στο Μοναστήρι της Κερατέας και παριστάνατε όλοι μαζί ότι δεν γινότανε τίποτα και ότι οι μοναχές είναι φαντασιόπληκτες. Δεν προβάλλω το "υπόβρυχιο πλήθος" των εκτός Κοιβωτού αλλά το λογικό Ποίμνιο που παρέμεινε πιστό. Η Εκκλησία έχασε τη δυναμική προ του σχίσματος εξαιτίας του επαχθούς σχίσματος για την συγκάληψη των κ.κ. Γκουτίδη, Αμφιλοχίου κλπ κλπ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ που τους βάλατε πάνω από την ενότητα της Εκκλησίας;; Και για να είμαστε σοβαροί- με αγάπη το λέω- γίνεται διάλογος και επιστροφή στην κοινή Ομολογία προ του σχίσματος για τα θέματα που μας χώρισαν. Αποκατάσταση αδικιών όπως η αισχρή εκδίωξη των Μοναζουσών της Κερατέας. Η λύπη δεν προσφέρει λύπη αλλά ψευδές άλλοθι. Δεν είδα τον ενεργητικότατο στα δικαστήρια κ. Στέφανο να κάνει το παν για την ενότητα... Τέτοιος "Αρχιεπίσκοπος" δεν θα αφήσει ουσιαστικό έργο.. Πλήν μιας ντουζίνας ¨επισκόπων" με λίγες δεκάδες έως και καθόλου ποίμνιο.

      Διαγραφή