Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

ΑΠΟΣΠΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΚΗΡΥΞ ΓΝΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ'' ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1995

 

(Απόσπασμα από άρθρο του τότε Αρχ/του (νυν Μητροπολίτου Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών) κ. Κηρύκου Κοντογιάννη εις τον τόμο του ''ΚΗΡΥΞ ΓΝΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ'')

 

''ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΙΝ''

 Σήμερα συμβαίνει εκείνο που έλεγε ο Άγιος Βασίλειος δια την εποχήν του, δηλ. ''σύνολος η των Πατέρων διδασκαλία πορθείται'' και ''τα ναυάγια περί την πίστιν είναι πυκνά'' ενώ ''τα στόματα των ευσεβών σιγούν''. Και όντως δεν υπάρχει προδοσία μεγαλυτέρα από αυτήν. Όπως δε τονίζει εις άλλο σημείο αυτός ο Άγιος '' Έχουν καταφρονηθεί τα δόγματα των Πατέρων. Καταπατούνται οι αποστολικές παραδόσεις. Εφευρέματα νεωτεριστών εισέρχονται εις την Εκκλησία. Τεχνολογούν και δεν θεολογούν οι άνθρωποι... Και οι πρεσβύτεροι οδύρονται και θρηνούν συγκρίνοντες τα παλαιά με τα τωρινά''. 

 

''ΑΓΙΑΣΑΤΕ ΠΟΛΕΜΟΝ''

 

 Ιδού και η φωνή του Θεού, η οποία δια του Προφήτου Ιωήλ μας προσκαλεί εις αυτούς τους ωραίους αγώνας:

''Κηρύξατε ταύτα εν τοις έθνεσιν, αγιάσατε πόλεμον, εξεγείρατε τους μαχητάς. Προσαγάγετε και αναβαίνετε. Πάντες άνδρες πολεμισταί... συναθροίζεσθε και εισπορεύεσθε... ο πραΰς έστω μαχητής'' διότι ''κρείσσων επαινετός πόλεμος ειρήνης χωριζούσης Θεού''.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΕΙΝΩΜΕΝ ΟΛΙΓΟΙ

 Ακόμη και αν χρειασθή να μείνωμεν ολίγοι, πρέπει να αγωνισθώμεν υπέρ της Αληθείας, διότι ''Ει και πάνυ ολίγοι διαμείνωσιν εν τη ορθοδοξία και τη ευσεβεία, ούτοι εισίν Εκκλησία και το κύρος και η προστασία των εκκλησιαστικών θεσμών εν αυτοίς κείται'' κατά τον Άγιον Νικηφόρον τον Ομολογητήν.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου