Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

π. ΘΕΟΔΩΡΕ - π. ΘΩΜΑ, ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!

 


 Σαν σήμερα, Κυριακή το Θωμά, ο κοιμηθείς εν Κυρίω το 2017 Ιερομ/χος π. Θεόδωρος (Κατά Κόσμον Πρωτωπρεσβύτερος π. Θωμάς Κοντογιάνης), εόρταζε τα σεπτά αυτού ονομαστήρια.
 Ο Ταπεινός αυτός αλλά και απόλυτα Άξιος Λειτουργός του Υψίστου, για όσους δεν το γνωρίζουν, επί τριάντα και παραπάνω έτη, εφημέρευσε εις τον Αρχιεπισκοπικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κάτω Ηλιουπόλεως Αθηνών, τον οποίο είχε και ανεγείρει εκ βάθρων. Από αυτόν, κατόπιν απολύτου δικαιολογημένης διαφωνίας του εις την κατά το 2003, παράνομη παραίτηση του Μακ/του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ανδρέου, εκδιώχθηκε με βάναυσο τρόπο από τον δήθεν νέο <<Αρχιεπίσκοπο>> Αθηνών κ. Νικόλαο και την περί αυτού ομήγυρη. Έκτοτε συνέχισε να τελή τα Ιερατικά αλλά και Εφημεριακά του καθήκοντα, εις τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Αθηνών.
 Για όλους εμάς που αξιωθήκαμε να γνωρίσουμε τον αξιόλογο , ταπεινό, πράο, ανεξίκακο αλλά και φιλόξενο τούτον Ιερέα, ακόμη και σήμερα, μετά την εις Κύριον Οσιακή του Εκδημία, θα είναι πάντοτε ο Παππούλης μας και ο υπέρ - άξιος Πνευματικός μας Πατέρας. Γι' αυτό και σήμερα δεν το ξεχνάμε, ποτέ δεν θα τον ξεχάσουμε, διότι η μορφή του είναι χαραγμένη εις τις καρδιές μας. Όλοι εμείς, λοιπόν, του ευχόμαστε Αιωνία και αλησμόνητος Αυτού η Μνήμη. Και από το Ιερό Θυσιαστήριο του Παραδείσου εις το οποίον σίγουρα βρίσκεται και συνεχίζει καθημερινά να τελεί την Αναίμακτη Θυσία (την Θεία Λειτουργία), ευχόμαστε να μας μνημονεύει όλους εμάς του περίλυπους και αμαρτωλούς, προκειμένου έστω και την τελευταία στιγμή η ψυχή μας να βρει σωτηρία και να αξιωθούμε να τον συναντήσουμε εις τις αυλές του Παραδείσου.

 Πάτερ Θεόδωρε (πάτερ Θωμά) μας, ας είναι Αιωνία η μνήμη σου και να ξέρεις πως είσαι πάντοτε στο μυαλό και στις καρδιές μας.

ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ π. ΘΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ - ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΘΗΝΩΝ



 
ΣΤΙΓΜΕ ΤΟΥ ΤΟΤΕ π. ΘΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΚΑΡΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου