Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ


(ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΖΗΤΗΜΑ)

 [Την Κυριακή μετά τα Φώτα, εις τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Καρέα και μετά την απόλυση της τελεσθείσης υπό του Σεβ/του Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Κηρύκου Θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα μία σύντομη εκδήλωση - Ομιλία με θέμα το <<Σκοπιανό Ζήτημα>>. Ο αγαπητός κ. Ανδρεόπουλος Παναγιώτης, μέλος της επιτροπής αγώνος <<Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος>>, της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κατόπιν ευλογίας του Σεβ/του κ. Κηρύκου, ανέλυσε το θέμα μέσα από ένα τρισέλιδο έντυπο, το οποίο ο ίδιος είχε επιμεληθεί. Το έντυπο αυτό με μέριμνα της ως άνω επιτροπής, φωτοτυπήθηκε και μοιράστηκε εις όλους του Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως, ώστε οι Ορθόδοξοι Πιστοί να έχουν την δυνατότητα να μελετήσουν το θέμα αυτό κατά μόνας, προκειμένου να το εμπεδώσουν ακόμη καλύτερα. Εμείς σήμερα με μεγάλη μας χαρά δημοσιεύουμε το έντυπο στο Blog μας, ευχόμενοι ολόψυχα όπως ο Κύριος της δόξης Ιησούς Χριστός χαρίζει υγεία, ειρήνη και μακροημέρευση εις τον αγαπητό κ. Ανδρεόπουλο και εις την Οικογένειά του, αλλά συνάμα και να τον στερεώνει εις τον αγώνα που εκείνος επιτελεί δια την Ορθοδοξία μέσα από την Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής]. 



 Τι συμβαίνει σήμερα;

 Το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουμε ότι έχει ανακινηθεί ξανά το μεγάλο εθνικό θέμα σχετικά με την Μακεδονία μας.
 Αυτό οφείλεται στις μεγάλες πιέσεις που ασκούν αντεθνικά και οικουμενιστικά κέντρα, που μετά τη συνεχιζόμενη οικονομική καταδυνάστευση του λαού μας μέσω μνημονίων, τώρα θέλουν να ελέγξουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας και να πλήξουν την ακεραιότητα του Έθνους μας. Αυτό προσπαθούν να το πετύχουν με δούρειο ίππο το γειτονικό κρατίδιο των Σκοπίων, το οποίο θέλουν να το ονομάσουν <<Μακεδονία>> και πιέζουν την χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια να το αποδεχθεί.

 Έχει ξανασυμβεί αυτό;

 Ναι, το ίδιο σενάριο είχε επαναληφθεί το 2008 στο Βουκουρέστι, την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, όταν γινόταν η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ και τα Σκόπια, με την υποστήριξη των Αμερικανών πίεζαν να ονομαστούν <<Μακεδονία>> για να εισέλθουν στην συμμαχία.
 Τότε η ελληνική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή, άσκησε ΒΕΤΟ επειδή δεν είχε βρεθεί αμοιβαία λύση την ονομασία τους.

 Πως γεννήθηκε το Σκοπιανό ζήτημα;

 Στα βόρεια σύνορά μας ιδρύθηκε ένα κράτος που αυτοαποκαλείται Δημοκρατία της <<Μακεδονίας>>.
 Μέχρι και το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, η περιοχή των Σκοπίων ανήκε στη σύνθεση του Σερβικού κράτους, με την ονομασία <<Παλιά Σερβία>> ή <<Νότια Σερβία>> ή <<Vardarska Benovina, δηλαδή Δημοκρατία του Βαρδάρη>>.
 Το 1944, όμως ο στρατάρχης Τίτο, έχοντας επεκτατικές βλέψεις προς την Ελλάδα και την Βουλγαρία, μετονόμασε την περιοχή αυτήν σε Λαϊκή Δημοκρατία της <<Μακεδονίας>>.
Για να αποφύγει όμως την απόσχιση Αλβανών που ζούσαν στην περιοχή των Σκοπίων, αλλά και την προσάρτηση εδαφών στην Ελλάδα, με εντολή του Κουμουνιστικού Κόμματος της τότε Σοβιετικής Ένωσης και δυστυχώς την συμμετοχή και σύμφωνη γνώμη του Κ.Κ. Ελλάδας, υπέγραψαν μια συμφωνία που αναγνώρισαν τα Σκόπια ως <<Μακεδονία>> !!!!!
 Από τότε οι γείτονές μας, με βάση το όνομα <<Μακεδονία>> προσπαθούν να δημιουργήσουν μια πλαστή εθνική ταυτότητα με την οποία θα μπορούν να δικαιολογούν την ύπαρξή τους ως Έθνος.
 Τί έχουν κάνει γι' αυτό;
 Παραχάραξαν συστηματικά την ιστορία μας στα βιβλία που διδάσκουν στα σχολεία τους. Έφτιαξαν τεράστια αγάλματα του Μέγα Αλέξανδρου και του πατέρα του του Φιλίππου, που τους εμφανίζουν ως προγόνους τους, και τα τοποθέτησαν σε κεντρικά σημεία στα Σκόπια, για να τα βλέπουν καθημερινά οι πολίτες τους και να πιστέψουν ότι κατάγονται από αυτούς και ότι είναι <<Μακεδόνες>>.
 Χρησιμοποιούν σύμβολα της Μακεδονία μας όπως τον ήλιο της Βεργίνας στην σημαία τους.
 Μέσω ξένων ανθελληνικών κέντρων επιρροής, όπως διάφορες οργανώσεις γνωστές και ως Μ.Κ.Ο., χρηματοδοτούν εδώ και πολλά χρόνια σε όλο τον κόσμο συστηματική προπαγάνδα για την ονομασία της χώρας τους.

 Ποιοι είναι οι Σκοπιανοί;

 Το κράτος των Σκοπίων εθνολογικά και γλωσσολογικά είναι ένα κράτος <<Βαβέλ>>. Ενώ έχει έκταση όσο η Πελοπόννησος, ζουν σε αυτό εικοσιπέντε (25) περίπου εθνικές ομάδες (Βούλγαροι, Αλβανοί, Έλληνες, Σέρβοι, Τούρκοι, Τσιγγάνοι, Εβραίοι, Αρμένιοι κ.α.). Έχει πληθυσμό περίπου 2.000.000 κατοίκους και για όσους γνωρίζουν, το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών τους αυτοχαρακτηρίζονται ως Σλάβοι.

 Ποιες είναι οι βλέψεις τους;

 Το 1990, έγιναν οι πρώτες ελεύθερες πολυκομματικές εκλογές στα Σκόπια μετά την διάλυση της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας και εκλέχθηκε πρώτος πρόεδρος της δημοκρατίας ο Κυρό Γκιλγκόροφ, ο οποίος το 1992 σε συνέντευξή του σε Ελληνικά ΜΜΕ, δήλωσε ότι <<οι Σκοπιανοί ΔΕΝ είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά Σλάβοι που ήρθαν στην περιοχή τον 6ο μ.χ. αιώνα>>. 
 Το 1991 ψήφισαν το νέο σύνταγμά τους μέσα στο οποίο υπάρχουν έως και σήμερα άρθρα με αλυτρωτικές τάσεις, που μιλούν για αλλαγή των συνόρων σε βάρος γειτονικών κρατών (Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και Σερβίας), με σκοπό την δήθεν <<υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Μακεδονικού λαού που υπάρχει στις γειτονικές χώρες>>. Για την χώρα μας δε, έχουν αναρτήσει πολλές φορές χάρτες που εμφανίζουν την Θεσσαλονίκη και γενικά όλη την Μακεδονία μας ως δική τους, έχοντας πρόσβαση στο Αιγαίο!!!

 Ποια η θέση της χώρας μας έως σήμερα στο ζήτημα;

 Τον Απρίλιο του 1992 έγινε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και αποφασίστηκε με εξαίρεση το ΚΚΕ, ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνο αν τηρηθούν οι τρεις όροι που είχαν τεθεί από την ΕΟΚ. Δηλαδή, να μην υπάρχουν εδαφικές διεκδικήσεις στο σύνταγμά τους, να σταματήσουν την εχθρική προπαγάνδα εναντίον της χώρας μας και να μην υπάρχει στην ονομασία η λέξη Μακεδονία ή παράγωγά του.
 Τότε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε δηλώσει:
 <<Ελπίζω οι σύμμαχοι και συνεταίροι μας θα καταλάβουν επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μόνο μία Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι ελληνική. Αυτά τούς τα είπα και τους τα έχω γράψει>>, ενώ ο Ελληνικός λαός είχε ξεσηκωθεί με συλλαλητήρια σε όλη την χώρα.
 Το 1994 ο Ανδρέας Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός της χώρας, αποφασίζει τον οικονομικό αποκλεισμό στα Σκόπια (εμπάργκο) το οποίο διαρκεί έως τον Σεπτέμβριο του 1995 οπότε και σταματά μετά από μεγάλες πιέσεις των Αμερικανών, και υπογράφεται μια ενδιάμεση συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια που προέβλεπε:
1)   Τον σεβασμό των υπαρχόντων συνόρων.
2) Την υποχρέωση από την Ελλάδα να αναγνωρίσει τα Σκόπια με την προσωρινή ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. 
3) Η ΠΓΔΜ θα πρέπει να προχωρήσει σε άμεση αλλαγή του συμβόλου που υπάρχει στη σημαία της.
4) Η ΠΓΔΜ θα πρέπει να διακηρύξει ότι η ερμηνεία των επίμαχων άρθρων στο Σύνταγμά της δεν ερμηνεύονται ως διεκδίκηση ελληνικού εδάφους αλλά ούτε και ως ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας.

 Έχουν περάσει 18 ολόκληρα χρόνια και τα Σκόπια δεν έχουν κάνει τίποτα.

 Κατά έναν παράξενο τρόπο, η θέση της χώρας μας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων (δηλαδή αυτή του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών του 1992) άλλαξε κάποια χρονική στιγμή, με μια μόνο ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών: 
<<Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη Μακεδονία, που θα ισχύει έναντι όλων ( erga omnes ), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή>>. Να σημειώσουμε, ότι για την αλλαγή αυτή της θέσης της χώρας μας, δεν  συνεκλήθη ούτε συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών (όπως θα έπρεπε για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα), ούτε έγινε καμία συζήτηση στην Βουλή.
 Αυτή την θέση πλέον υιοθετούν τα περισσότερα κόμματα της Ελληνικής Βουλής (Σύριζα, Ν.Δ., Κίνημα Αλλαγής (πρώην ΠΑ.ΣΟ.Κ.), και Ποτάμι και με αυτήν την θέση προσέρχεται στις συζητήσεις η ελληνική κυβέρνηση.

 Ποια πρέπει να είναι η σωστή εθνική θέση στο ζήτημα;

 Η στάση της χώρας μας στο Σκοπιανό θέμα είναι υψίστης και καθοριστικής σημασίας. Τυχόν υποχώρηση από την απόφαση του 1992, θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας μας.

 Η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας μας στο γειτονικό κρατίδιο, θα αποτελέσει ουσιαστικά το θεμέλιο λίθο της μείωσης των συνόρων μας, αφού θ' αρχίσουν και άλλοι να διεκδικούν κομμάτια της χώρας μας μελλοντικά. 
 Αλβανοί, Τούρκοι και Βούλγαροι περιμένουν ήδη τη δική τους σειρά για διεκδικήσεις.
 Αλλά θα είναι πολύ αργά για να κόψουμε τη φόρα τους.

 Η μακεδονική ιστορία, ταυτότητα και συνείδηση είναι ΜΟΝΟ Ελληνική.
 Η παραμικρή παραχώρηση στα εθνικά κυρίαρχα δικαιώματά μας θα αποτελεί μεγάλη και ανεπανόρθωτη τραγική εθνική ήττα.
 Το βάρος που πάει να σηκώσει η ελληνική κυβέρνηση είναι ασήκωτο.
 Αν πρόκειται να ζημειωθεί η χώρα μας, θα ήταν προτιμότερο να μην προσέλθει καν στις διαπραγματεύσεις.

 Είναι πλέον δεδομένο στην σκέψη του ελληνικού λαού.
 Οι βουλευτές ανεξαρτήτως κόμματος που θα συναινέσουν στην παραχώρηση του όρου.
 Μακεδονία στην ονομασία του γειτονικού κράτους θα θεωρούνται ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

 Όμως και εμείς ως έλληνες πολίτες, δεν φτάνει μόνο απλά να κάνουμε και να συζητάμε τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν την χώρα μας και να μένουμε μόνο σε αυτό.
 Αφήνοντας στην άκρη τα μικροκομματικά μας συμφέροντα, και έχοντας πάντα στην καρδιά μας την Ελλάδα μας και την πίστη στην Ορθοδοξία μας, θα πρέπει να αντιδρούμε, σε κόσμια και δημοκρατικά πλαίσια πάντα, αξιοποιώντας το δικαίωμα που μας δίνει το σύνταγμα της χώρας μας ως έλληνες πολίτες.

 Ας γνωρίζουμε όλοι μας, ότι όταν δεν αντιδρούμε και δείχνουμε την διαφωνία μας, οι πολιτικοί που μας κυβερνούν το μεταφράζουν ότι έχουν τον λαό με το μέρος τους. 
 Θα πρέπει λοιπόν να πούμε δυνατά ένα μεγάλο ΟΧΙ (που να μην μπορεί να μεταφραστεί σε ναι από τους πολιτικούς μας, γιατί το έχουμε ζητήσει και αυτό το σενάριο με τα μνημόνια!!!) στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας, στους πρόσκαιρους πολιτικάντηδες που μας κυβερνούν.
 Έχουμε χρέος και ιστορική ευθύνη απέναντι στους προγόνους μας που έχυσαν το αίμα τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.
 Τον στρατηλάτη των αιώνων Μέγα Αλέξανδρο, που έκανε γνωστή την Ελλάδα και την Μακεδονία μας σε όλο τον κόσμο, μεταφέροντας τον πολιτισμό μας.
 Και τα νεώτερα χρόνια, ο Παύλος Μελάς, ο Τέλος Άγρας και τόσοι άλλοι, που αντιμετώπισαν τις ορδές των Σλάβων για να είναι σήμερα ελεύθερα τα ιερά χώματα της Μακεδονίας μας.
 Έχουμε χρέος και ιστορική ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας και στο μέλλον της πατρίδας μας. 
 Πρέπει όλοι ενωμένοι να υψώσουμε το πατριωτικό μας ανάστημα, για να προστατεύσουμε την πατρίδα μας και την καταγωγή μας. 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 Με τιμή, 

 Ανδρεόπουλος Παναγιώτης

 Μέλος της επιτροπής αγώνος <<Υπέρ Πίστεως & Πατρίδος>>
 Της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου