Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

ΠΕΡΙ ΤΩΝ 12 ΦΡΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΠΡΟ ΤΗΣ Β΄ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ


<<Ο σοφός Άγιος Ιερώνυμος λέγει εις τα βιβλία του, πως εύρεν εις τους χρονογράφους των Εβραίων ότι έχουν να προλάβωσι την έλευσιν του Χριστού δώδεκα φρικτά και φοβερά σημεία ήγουν.
 Την α΄ ημέραν θα υψωθή τοσούτον η θάλασσα όπου θα υπερβή 15 πήχες όλα τα όρη, όχι να τα σκεπάση, αλλά να στέκητε εις τον τόπον της, ώσπερ να ήτο τείχος τριγύρω της.
 Την β΄ ημέραν θα κατέβη τόσον βαθειά όπου σχεδόν να μη φαίνεται.
 Την γ΄ θα φαίνωνται επάνω εις την θάλασσαν τα μεγάλα κήτη και θηριόψαρα, να φωνάζουν τόσον βαθειά και δυνατά ώστε να ακούωνται αι φωναί των έως τον ουρανόν.
 Την δ΄ θα κατακρυφθή η θάλασσα και πάντα τα ύδατα.
 Την ε΄ θα ιδρώσουν αίμα όλα τα δένδρα και χόρτα της γης.
 Την στ΄ θα γίνη σεισμός εις όλον τον κόσμον μεγάλος και φοβερός ώστε να μη δύναται ούτε άνθρωπος ούτε ζώον να σταματήση εις τους πόδας αυτού, αλλά θα πέσουν όλαι αι οικοδομαί, τα κτίρια και όλα τα βουνά και τόπος υψηλός και θα γίνη μία πεδιάδα όλος ο κόσμος.
 Την ζ΄ θα κτυπούσιν λίθοι και πέτρες αλλήλως και θα συντρίβωνται.
 Την η΄ θα ανοίξουν τα μνήματα, από ανατολών μέχρι δυσμών θα έβγουν τα οστά των αποθαμένων και θα στέκωνται άνωθεν της γης.
 Την θ΄ θα πέσουν τα άστρα από τον ουρανόν και τα κτήνη όλα θα συνάζωνται εις τα πεδία (κάμπους) θα φωνάζωσιν ισχυρώς, χωρίς να βόσκουσι.
 Την ι΄ θα αποθάνουν όλοι οι άνθρωποι δια να αναστηθούν με τους άλλους μεθαύριον.
 Την ια΄ θα καταφλεχθή ο ουρανός και ο αήρ και όλο το πρόσωπον της γης υπό πυρός σφοδροτάτου.
 Την ιβ΄ και τελ. θα γίνη νέος Ουρανός και καινή γη και τότε θα έλθη ο φοβερός Σωτήρ εμφανώς και πυρ προπορεύεται έμπροσθεν αυτού καθώς το λέγει ο Προφυτάναξ Δαυίδ. Ο Θεός εμφανώς ήξει και ου παρασιωπήσεται πυρ ενώπιον αυτού καυθήσεται και τα εξής του ψαλμού. Τα αυτά λέγει και ο Προφήτης Ιωήλ εις το β΄ κεφ. Ο δε Μ. Βασίλειος λέγει ότι, αφού καθαρίση τον κόσμον ο Κύριος δια του πυρός, το οποίον πυρ θέλει ανέβη υπεράνω των ορέων 15 πήχεις, καθώς και το ύδωρ του Κατακλυσμού. Τότε θέλει διαχωρήσει την θέρμην από το φως και την μεν καύσιν θα στείλη εις τους αμαρτωλούς δια σφοδροτέραν τους κόλασιν. Το δε φως θα δώση τοις δικαίοις δια να έχωσιν περισσοτέραν ευφροσύνην και αγαλλίασιν>>.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου