Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΒ. κ. ΚΗΡΥΚΟ.


''Η παρακάτω επιστολή ''ανωνύμου'' είναι αντιγραφή από τον τοίχο στο ''facebook'' του Σεβ. κ. Κηρύκου. Λόγω της ανυπόφρης πλέον μανίας του Θεολόγου κ. Χαρίλαου Στουραΐτη αλλά και του ''κ. Καθηγητού'' να κυνηγούν την Ευλογημένη Ένωση, την έκρινα σημαντική και αναγκαία γι' αυτό και την παρουσιάζω. Επιβάλλεται να πω πως αυτή εκφράζει και την ταπεινότητά μου.''.

Ευλογείτε Δέσποτα.
Διάβασα τις δυο επιστολες σας προς τον Σεβ. Αμφιλόχιο. ην επιστολής και τα σχετικα σχολια. Έχω να σας πω κάποια λόγια για όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα αν μου το επιτρέπετε και αν θέλετε τα δημοσιεύετε κι όλας, για να διαβάσουν όλοι πως αισθάνεται ο απλός κόσμος με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.
Κληρικοί, μοναχοί, θεολόγοι και οι συν αυτοίς, δεν έχουν απ' ότι φαίνεται ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ!!!
Δεν ασχολούνται πλέον με τον λόγο του Θεού και πως θα τον μεταδώσουν στον κάθε άνθρωπο ως έχουν υποχρέωση, αλλά ασχολούνται με το πώς θα δικαιωθούν σε προσωπικό επίπεδο για διάφορα θέματα εκκλησιολογικά, δογματικά κ.λ.π.
Και έχουν ξεχάσει εμένα, την οικογένειά μου τον συνάνθρωπο τους που περιμένει από αυτούς έναν λόγο να πάρει δύναμη να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής. 
Δεν ξεχνάνε όμως να προσπαθούν κάθε μέρα να πείσουν όλους εμάς τους απλούς ανθρώπους ότι έχουν δίκιο!!!
Υποτιμούν την νοημοσύνη μας. Όλοι μας όσοι ασχολούμαστε με τα θέματα της Εκκλησίας, άλλος λίγο άλλος περισσότερο, ξέρουμε τι έλεγε ο καθένας από τούς κυρίους αυτούς στο κοντινό παρελθόν και τι υποστηρίζει σήμερα.
Οι κύριοι θεολόγοι μας έκαναν κήρυγμα. "Δάσκαλε που δίδασκες"!!!!
Σεβασμιώτατε όλοι γνωρίζουμε ότι ο μόνος που δεν έχει αλλάξει τις θέσεις του όλα αυτά τα χρόνια για όλα αυτά τα ζητήματα είσαστε εσείς. Το ξέρουν και οι ίδιοι αυτό. Αλλά ο καθένας για τους προσωπικούς του λόγους που μόνο ο ίδιος ξέρει (η μήπως ξέρουν κι άλλοι;) δεν θέλουν να το παραδεχθούν και βρίσκονται απεναντί σας. Τώρα. Γιατί στο μέλλον, ποιός ξέρει; Μπορεί να είναι ξανά μαζί σας!!! Να αλλάξουν πάλι θέσεις και λόγια και να κάνει ο καθένας από αυτούς ξανά μία πολύ ωραία κυβίστηση. Και άμα είναι και θεολογική η κυβίστηση έχει άλλη χάρη!!!!
Δεν μπορούν να καταλάβουν Σεβασμιώτατε πόσο κακό κάνουν στην Εκκλησία. Προσωπικά πάθη, ίντριγκες και εγωισμοί τους έχουν κυριεύσει και έχουν απομακρυνθεί εντελώς από το έργο το οποίο πρέπει να επιτελούν.
Αρκετά κύριοι. Αν είναι αυτός ο διδακτικός σας λόγος, δεν τον έχουμε ανάγκη. Ο κόσμος έχει ήδη δυσανασχετήσει με τα καμώματά σας.
Δεν σας ακούμε και δεν μας ενδιαφέρουν τα λεγόμενά σας. Σας ευχαριστούμε για ό, τι έχετε κάνει έως τώρα, αλλά καθηστε εκεί, μεταξύ σας να συζητάτε και να προσπαθείτε να λύνετε τα προβλήματα που εσείς οι ίδιοι δημιουργείτε.
Σεβασμιώτατε με όλον το σεβασμό που έχω προς το πρόσωπό σας συνεχίστε το έργο που κάνετε να βρίσκεστε δίπλα σε κάθε άνθρωπο που σας χρειάζεται. 
Και για να μην σας κουράζω άλλο, πιστεύω ότι η Ένωση που έγινε με τόσο κόπο και προσπάθεια, δεν έγινε γιατί απλά το θέλατε εσείς η ο Αρχιεπίσκοπος η υπόλοιποι Επίσκοποι και Ιερείς. 
ΕΓΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου