Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ 24ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015


"Οι Αρχιερείς πρότειναν να ομιλήσει πρώτος ο θεολόγος κ. Χαρίλαος Στουραΐτης και να καταγραφεί η εισήγησή του όπως και θα γίνει και με όλες τις γνώμες των υπολοίπων.
Ο αδ. Χαρίλαος, είπε: «Απ’ τη στιγμή που θα ομολογήσουν την ομολογία στις χειροτονίες του Αγίου μας Πατρός και επίσης θα δεχθούν ότι η Εκκλησία μας δεν πήρε τίποτε το 71’ που να έθιξε την Αρχιερωσύνη, νομίζω ότι απο ‘κει και πέρα οφείλουμε χάρη της οικονομίας, χάρη της Δόξας της Εκκλησίας και της σωτηρίας των πιστών, γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ακολουθούν αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται εκτός Εκκλησίας, οι οποίοι φεύγουν απ’ τη ζωή και γι’ αυτούς θα δωθεί λόγος από κάποιους που θα μπορούσαν να κάνουν κάτι και δεν το έκαναν. Γι’ αυτό, λοιπόν, το λόγο, η προσωπική μου άποψη, αν ομολογήσουν αυτά τα δύο πράγματα, μπορούμε να τους δεχθούμε κατ’ οικονομίαν ως Αρχιερείς, και τα περαιτέρω θα τα δούμε εν ευθέτω χρόνω.»

2 σχόλια:

  1. Αυτά λέγατε κ. Στουραΐτη πριν τέσσερα χρόνια. Ήσασταν ο πρώτος που λέγατε ότι μπορούμε να κάνουμε οικονομία και να δεχθούμε ως Αρχιερείς τον Σεβ/το Παχώμιο και τον Σεβ/το κ. Ευστάθιο. Επειδή όμως ο δεύτερος έτυχε κάποια στιγμή, στην πορεία του Θεολογικού διαλόγου, να σας ελέγξει, τότε αποφασίσατε να κάνετε στη θέση σας στροφή 360 μοιρών. Αυτό και μόνο λέει πολλά. Ούτε Εκκλήσιολογικής φύσεως θέματα υπάρχουν που να σας πειράζουν, ούτε τίποτα παρόμοιο. Όλα τα κάνετε από παιδιαρίστικο πείσμα, απλά και μόνο επειδή ένωση δεν έγινε σύμφωνα με τις δικές σας βλέψεις. Και αναρωτιέμαι αν αυτό αρμόζει σε κάποιον της ηλικίας σας και δη Θεολόγο. Επομένως όλα τα άλλα που λέτε είναι λόγια του αέρα. Σε δουλειά να βρισκόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό θα είναι να θυμίσουμε και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Όταν είχαν αρχίσει να γίνονται οι συζητήσεις για το πως θα γίνουν δεκτοί ο Σεβ/τος Παχώμιος και ο Σεβ/τος Ευστάθιος, τόσο ο κ. Χαρίλαος Στουραΐτης, όσο και ο μον. Θεόδωρος εκ Λαρίσης, αμφότεροι έλεγαν πως μόνο μετά την κοίμηση του κ. Γκουτζίδη και του Σεβ/του ΑΜφιλοχίου η Εκκλησία θα μπορέσει να βρει λύσεις στο θέμα του '71 και να ενεργήσει ελεύθερα σε θέματα που τα δύο αυτά πρόσωπα στέκονται ως εμπόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή