Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΕΝΥΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΧΟΥ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ κ. ΜΑΤΘΑΙΟΥ


  Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε την Τρίτη 16 Νομεμβρίου (ε.η.) η μνήμη του Αγίου αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου ,στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αχαρνών με αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
 
 Ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά του ονομαστήρια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας και έξαρχος πάσης Αφρικής κ. Ματθαίος.
 Του Όρθρου χοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Όρους Λιβάνου και πάσης Φοινίκης κ. Σεραφείμ (του πάλαι ποτέ Ορθοδόξου Πατριαρχείου Αντιοχείας) και Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κήρυκος, τοποτηρητής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πρόεδρος της Πανορθοδόξου Ιεράς Συνόδου,  ενώ εις την Θείαν Λειτουργίαν προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης συλλειτουργήσας μετά του Πανοσ/τάτου Ιερομ/χου π. Νεκταρίου (εκ Λιβάνου). 
 Τον θείο λόγο κήρυξε ο εορτάζων Μητροπολίτης , ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου  τονίζοντας την αναγκαιότητα της μιμήσεως του από τους σημερινούς Ορθοδόξους Χριστιανούς. 

 Εις το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κήρυκος ευχήθηκε εκ μέρους όλων των Αρχιερέων της Πανορθοδόξου Ιεράς Συνόδου τα έτη πολλά στον εορτάζων Μητροπολίτη με μακροημέρευση, σοφία και σύνεση.
 Συγκινημένος από την αγάπη των αδελφών του Αρχιερέων και του ευλογημένου λαού του Θεού δήλωσε ο Σεβασμιώτατος κ. Ματθαίος μιλώντας από καρδιάς για τη μεγάλη του οικογένεια, την οποία ο Θεός του χάρισε για να την ποιμαίνει και να αγωνίζεται γι’ αυτήν και για το μεγαλείο του Θεού, παρακαλώντας τους πιστούς να του ευχηθούν καλό υπόλοιπο Ιερού αγώνος.

  Η διεύθυνση του [ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΙΕΡΑΡΧΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ] εύχεται έτη πολλά, έτη Ομολογιακά εις τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κένυας και έξαρχο πάσης Αφρικής κ. Ματθαίο, με πλούσια καρποφορίαν εις τον αμπελώνα του Κυρίου.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου