Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΑΡΧΙΕΡΕΩΣ

  Με επιβαλλόμενη εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε στη Λάρισα η μνήμη του Αγίου Αμφιλοχίου επισκόπου Ικονίου, του Οποίου το ιερό όνομα φέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Αμφιλόχιος,υπέρτιμος και έξαρχος δευτέρας Θετταλίας.  
  Το εσπέρας της Δευτέρας 22 Νοεμβρίου 2015 τελέσθηκε υπό του εορτάζοντος Μητροπολίτου κ. Αμφιλοχίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Γελεθλίου Τιμίου Προδρόμου Λαρίσης Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κένυας και Εξάρχου πάσης Αφρικής κ. Ματθαίου.
    Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2016, στον Μητροπολιτικό Ναό, παρουσία πλήθους ευσεβών χριστιανών, οι οποίοι κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, εψάλη ο Όρθρος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κένυας κ. Ματθαίου και ετελέσθη, εν συνεχεία, Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του εορτάζοντος  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Αμφιλοχίου και του εκ Κύπρου Πρωθιερέως π. Μιχαήλ Ιωάννου.
    Τον θείο λόγο κατά την ώρα του <<Κοινωνικού>> κήρυξε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Κένυας κ. Ματθαίος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Βίο του Αγίου Αμφιλοχίου, στους <<ονειδισμούς>> που διέρχεται το μικρό ποίμνιο της Απανταχού Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας αλλά και στην προσφορά εις τον Εκκλησιαστικό αγώνα του άγωντος τα σεπτά αυτού ονομαστήρια, Σεβ/του Αγίου Λαρίσης κ. Αμφιλοχίου.
     Μετά το πέρας της εορτίου Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας , ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Αμφιλόχιος αναφέρθηκε δι' ολίγον εις ένα συγκεκριμένο σημείο του Βίου του Αγίου Αμφιλοχίου, και ολοκλήρωσε την εόρτιο ομιλία του ευαχριστώντας όλους όσους προσήλθαν δια να τιμήσουν τον άγιο και τα ονομαστήρια του ιδίου.
      Εν συνεχεία ακολούθησε μικρό κέρασμα εις τον προαύλιον χώρον του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού και καταλλήλως ευπρεπισμένη επίσημη τράπεζα, η οποία παραιτέθη εις την αρχοντικήν οικείαν της κτητόρισσας του Ναού αδ. Ειρήνης Γκουτζίδη.
       Καθώς όλα τα παραπάνω η διεύθυνση του [ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΙΕΡΑΡΧΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ] τα έζησε από κοντά, επιβάλλεται να ομολογήσουμε πως όλη η ετοιμασία της εορτής ήτο κάτι παραπάνω από πλουσιοπάροχη αλλά και φιλόξενως προς όλους όσους κοπίασαν από όλα τα μέρη της Ελλάδος δια να ευχηθούν τα <<έτη πολλά>> εις τον εορτάζοντα Μητροπολίτη. 
        Η διεύθυσνη του παρόντος ιστολογίου, εύχεται εκ βάθους καρδίας εις τον ταπεινό, απλούν, ασκητή και ομολογητή Ιεράρχη, έτη πολλά και καρποφόρα εις τον αμπελώνα του Κυρίου. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου