Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΜΕΤΟΧΙΑΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΚΑΡΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

  Με ιδιαίτερη λαμπρότητα προπαντώς όμως Ορθόδοξα και δια της επισκιάσεως του Παναγίου Πνεύματος πραγματοποιήθηκε και εφέτος η Ιερά Πανήγυρης του Μετοχιακού μας Ναού το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου (κατά το Ορθόδοξο Εκκλησιαστικό ημερολόγιο) 2016.

 Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 06:00μμ πραγματοποιήθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης μας, Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κήρυκος, ο και τοποτηρητής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Αττικοβοιωτίας και Πρόεδρος της Απανταχού Γνησίας Ορθοδόξου Ιεράς Συνόδου.

  Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2016 το πρωί έλαβε χώρα η Ακολουθία του Όρθρου, η Αρχιερατική χοροστασία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και στην συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στην Θεία Λειτουργία ομίλησε ο ίδιος ο Σεβ/τος κ. Κήρυκος επικεντρωθείς εις τον Βίον του Αγίου Σπυρίδωνος, εις την απλότητα και την ταπείνωση που τον διακατείχε αλλά και εις την φλογερή δύναμη της Πίστεως δια της οποίας αξιώθηκε εντός της Α΄ Οικουμενικής Σύνοδου (της Συνόδου της Πρώτης ανεδείχθης υπέρμαχος και Θαυματουργός Σπυρίδων πατήρ ημών) να επιτελέσει το θαύμα με το κεραμίδι για το οποίο γράφτηκε με χρυσά γράμματα εις τα δίπτυχα της Εκκλησιαστικής Ιστορίας, κάνοντάς τον ευρέως γνωστό. Επίσης, ο Σεβ/τος κ. Κήρυκος, χάριν της εορτής του Μετοχιακού Ιερού Ναού, τόνισε και ένα ακόμη γεγονός. Τον αγώνα που επετέλεσαν πλειάδα Αγίων ώστε οι Ιεροί Ναοί να μην υφαρπαχθούν από τους κακοδόξους. Ως χαρακτηριστκό παράδειγμα δι' αυτό, ο Σεβ/τος, ανέφερε τον Άγιο Αμβρώσιο Επίσκοπο Μεδιολάνων, ο οποίος έπραξε ότι περνούσε από το χέρι του ώστε οι Ναοί της εποχής του να παραμείνουν Ορθόδοξοι. 


  Στις Ιερές Ακολουθίες της Πανηγύρεως του Ιερού μας Ναού έψαλαν ο κ. Σπυρίδων Κοντογιάννης πρωτοψάλτης,   ο κ. Παύλος Καραγεώργος και ο κ. Θεόδωρος Βάλλιος αποδώσαντες άριστα τους ύμνους της Πανηγύρεως.


  Αμέσως μετά το πέρας της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Σπυρίδωνος εντός του περιβόλου του Ιερού Ναού. Προεξάρχον την Λιτανείας ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη μας. Λίγο πριν η πομπή εισέλθει εις τον Ιερό Ναό, ο Σεβ/τος κ. Κήρυκος εποίησε Ικετήρια Δέηση εις την οποία συμπεριλύφθηκε και ευχή υπέρ ευοδόσεως του έργου ευπρεπισμού του Ιερού Ναού. Εις την συνέχεια η πομπή υπό των ακουσμάτων του Τροπαρίου του Αγίου Σπυρίδωνος εισήλθε εις τον ναό όπου ο Μητροπολίτης κ. Κήρυκος εποίησε το '' Δι' ευχών''.


   Εξερχόμενοι οι πιστοί από τον Ιερό Ναό είχαν να λένε τα καλύτερα λόγια δια την πνευματική και Ορθόδοξη αύτη Ιερά Πανήγυρη. Εις όλους όσους κόπιασαν να λάβουν την ευλογία του μεγάλου αυτού Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, παρατέθηκε πλούσιο κέρασμα, το οποίο επιμελήθηκαν μετά πραγματικού κόπου και μόχθου οι ενορίτες του εορτάζοντος Ιερού Ναού.






















ΑΓΙΕ ΙΕΡΑΡΧΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ!!!

1 σχόλιο: