Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΥ


  Αν κανείς αναζητήσει το τεύχος του ''ΚΗΡΥΚΑ'' το οποίον αναφέρεται εις την τελετή της εξοδίου ακολουθίας του Αρχιεπισκόπου κ. Ανδρέου, θα δει πως εις αυτό υπάρχει φωτογραφία η οποία δείχνει τους τότε διακόνους του Αρχιεπισκόπου εντός του τάφου να τον ''διακονούν''. Αυτό, φυσικά, είναι και το σωστό.
  Αν τώρα διατρέξουμε στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον ''ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟ'' από την εξόδιο ακολουθία του πρώην Πειραιώς κ. Νικολάου, θα δούμε πως τον κάλυμα του αέρως εις το κεφαλι του αποθανόντος, το τοποθετεί ο Νεοημερολογίτης ''Αρχιμανδρίτης π.'' Σεραφείμ Δημητρίου. Την στιγμή που γύρω από το σκήνωμα βρίσκεται πλειάδα ''Επισκόπων'' και ''Ιερέων''. Ερχόμαστε λοιπόν εμείς τώρα και ρωτάμε τα εξής:

1) Με ποιο δικαίωμα οι παριστάμενοι ''Ορθόδοξοι Επίσκοποι'' αφήνουν να συμβεί αυτό;
2) Ο κ. Νικόλαος ως ''Αρχιεπίσκοπος'' που ήταν, δεν έπρεπε κι εκείνος να διακονηθεί από την αρχή μέχρι και το τέλος από Διακόνους ή Ιερείς όπου υπαγόντουσαν εις αυτόν;
3) Που άραγε έχει ξανασυμβεί αυτό, άνθρωποι ξένοι προς την ''Ορθόδοξη Εκκλησία'' να ευπρεπίζουν έναν ''Ορθόδοξο'' κεκοιμημένο 'Ιεράρχη'', λίγα μόλις λεπτά πρωτού το σώμα του εναποτεθεί επί του κενού μνημείου;

  Αυτα είναι λίγα μόνο απ' όλα εκείνα τα λογικά ερωτήματα που κανείς μπορεί να σκεφτεί βλέποντας την παρακάτω φωτογραφία, η οποία είναι παρμένη από το BLOG ''ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ''.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου