Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ


Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ



 Η Πανήγυρις της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Νύμφης του Χριστού Αικατερίνης τελέσθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και χάρη στην ομώνυμη Ιερά Μονή της στο Κορωπί Αττικής, έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών της Εκκλησίας μας των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος.

 Το απόγευμα του Σαββάτου, 24.11.2019(ε.η.), τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του οικείου Ιεράρχου Σεβασμ. Μητροπολίτου Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κηρύκου, συγχοραστούντων των Σεβασμ. Μητροπολιτών Κένυας και Τοποτηρητού Τανζανίας κ. Ματθαίου και Κιέβου και εξάρχου πάσης Ρωσίας κ. Σεραφείμ.

 Παρέστησαν και οι ιερείς Πανοσ/τατος Αρχιμ/της π. Γεράσιμος Κοσμάς, Πανοσ/τατος Ιερομ/χος π. Ιάκωβος Βιδάλης, Πρωτ/τερος π. Δημήτριος Dubovitskii και ο Ιεροδ/νος π. Γεώργιος Πανίδης ως και αρκετοί πιστοί από διάφορες περιοχές της Αττικής.  

 Το πρωΐ της Κυριακής, 25.11.2019(ε.η.), ψάλθηκε ο Αναστάσιμος εόρτιος Όρθρος και εν συνεχεία τελέσθηκε το Αρχιερατικό Ιερό Συλλείτουργο. Προέστη ο οικείος Μητροπολίτης κ. Κήρυκος και έλαβον μέρος οι ως άνω προαναφερόμενοι Σεβ/τοι Μητροπολίται και οι ιερείς.

 Θείον Κήρυγμα, κατόπιν ευλογίας του Σεβ/του κ. Κηρύκου, εξεφώνησε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Κένυας κ. Ματθαίος, αναφερθείς εις τον βίον της εορταζομένης Αγίας αλλά και εις τον σωστό αγώνα που πρέπει να κάνει εις πιστός ώστε πραγματικά να δύναται να ονομάζεται Γνήσιος Ορθόδοξος αλλά και Ομολογητής. Πολύ χαρακτηριστικά ανέφερε πως το πρώτο από εκείνα που πρέπει να πράττουν οι Γνήσιοι Ορθόδοξοι είναι να πηγαίνουν κόντρα στο θέλημά τους, να ταπεινώνονται και όταν ο καιρός το καλέσει να συγχωρούν τους αδελφούς τους και να επανασυνδέονται με τους δεσμούς της εν Χριστώ Αγάπης, η οποία φυσικά στηρίζεται επάνω εις τα γερά θεμέλια της Ομολογίας Πίστεως και την Οποία πολλάκις και δια διαφόρων τρόπων έχουν εξυμνήσει οι Άγιοι.

 Αμέσως μετά το ''Είη το όνομα'' ακολούθησε η περιφορά της Ιεράς Εικόνος πέριξ του αύλειου χώρου του Καθολικού της Ιεράς Μονής, εκπέμφθηκέ εκτενής δέησις και ειπώθηκε το ''Δι' ευχών'' υπό του Σεβ. κ. Κηρύκου. Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβ/τος Κήρυκος ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, τους ιερείς αλλά και τους απλούς πιστούς, οι οποίοι έκαναν τον κόπο να προσέλθουν από τα διάφορα μέρη της Αττικής, της Ελλάδος και της Κύπρου προς συνεορτασμό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης. Ευχήθηκε έτη πολλά εις τους εορτάζοντας κατ' αυτήν την ημέρα και τόνισε πως χρέος όλων ημών των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών είναι να διαφυλάττουμε σταθερά και ακεραία την Ομολογία Πίστεώς μας και την Αποστολική μας Διαδοχή, εκζητώντας δι' αυτό βοήθεια από την σήμερον εορταζομένη Αγία, η οποία στην εποχή της είχε αποστομώσει 150 ρήτορες. Κίνηση προς παραδειγματισμό όλων ημών προς εκείνους που πολεμούν την Γνησίαν Ορθόδοξον Ομολογίαν Πίστεως.

 Ακολούθως έγινε η διανομή του αντιδώρου από τον Σεβ/το κ. Κήρυκο.

 Επρόκειτο για μία Ομολογουμένως πολύ ευλογημένη Πανήγυρη, με Άκρως Ορθόδοξο Χαρακτήρα Αγάπης και ενότητος εν Αληθεία. Για μία ανεκτίμητη θεία δωρεά! 

 Ακολουθεί εκτενές φωτογραφικό ρεπορτάζ από τα διαδραματισθέντα:

 Ε Σ Π Ε Ρ Ι Ν Ο Σ










Ο Ρ Θ Ρ Ο Σ










Θ Ε Ι Α
Λ Ε Ι Τ Ο Υ Ρ Γ Ι Α




Λ Ε Ι Τ Α Ν Ι Α 
Ι Ε Ρ Α Σ Ε Ι Κ Ο Ν Ο Σ









2 σχόλια:

  1. Αρχιαιρετικών Συλλείτουργον.... Χρόνια σας Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ ανώνυμε, ειλικρινά σ' ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου για το σχόλιό σου. Γνώριζε όμως πως το μόνο που καταφέρνεις με το να αποκαλείς τους πραγματικά Ορθοδόξους ''αιρετικούς'', είναι να παίρνεις στους δικούς σου ώμους μέχρι και την τελευταία δική μας αμαρτία. Για τον λόγο αυτό, εγώ ο αμαρτωλός εύχομαι ο Θεός να σε έχει καλά ώστε να μας κατηγορείς και να μας κρίνεις ακόμη πιο αυστηρά, βάζοντάς μας στεφάνια. Κι αφού δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τους πραγματικά Ορθοδόξους από τους πραγματικά αιρετικούς, τότε ας έχεις να κάνεις με τον Θεόν και εκείνος θα σε τακτοποιήσει όπως πραγματικά σου αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή