Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ


ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

 Την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2019 εκ.ημ., ημέρα μνήμης του εν Αγίοις Πατρός ημών Διονυσίου του νέου, Αρχιεπισκόπου Αιγίνης, του εκ της νήσου Ζακύνθου, εόρτασε μεγαλοπρεπώς και Ορθοδόξως ο εν Πάτραις ομώνυμος Ιερός Ναός.

 Την Κυριακή εσπέρας περί ώραν 6:30 ετελέσθη υπό του Πανοσ/τατου Ιερομ/χου Αριχμ/του π. Γερασίμου Κοσμά, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Λιτής και Αρτοκλασίας, ενώ την πρωΐαν της κυριωνύμου ημέρας εψάλη η ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μακ/του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Παχωμίου και συλλειτουργούντος του Σεβ/του Μητροπολίτου Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κηρύκου, του Αρχιμ/του π. Γερασίμου Κοσμά, των Πανοσ/τατων Ιερομ/χων π. Ιακώβου Βιδάλη, π. Γεωργίου Πανίδη και π. Αντωνίου Γκιόκα και του εκ Κύπρου Πρωθιερέως π. Μιχαήλ΄Ιωάννου. 

 Τον θείο λόγο εκήρυξε πολύ εμπευσμένα εις τους Ορθοδόξους πιστούς ο σεπτός Προκαθήμενος της Εκκλησίας μας, Μακ/τος κ. Παχώμιος. 

 Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πανοσ/τατος Ιερομ/χος π. Γεράσιμος καλωσόρισε εκ μέρους του απουσιάζοντως εις την μακρινήν Αυστραλίαν Σεβ/του Μητροπολίτου Πατρών κ. Ευσταθίου, τους Αρχιερείς, τους Ιερείς και τους πιστούς εις την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και ευχήθηκε εις όλους όπως ο άγιος τους παράσχει πλουσία την χάρη και την βοήθειά του. 

 Των εορτίων θρησκευτικών εκδηλώσεων ακολούθησε πλούσια υλική τράπεζα, η οποία προσφέρθηκε με πάρα πολύ αγάπη από τους ενορίτες του εορτάζοντος Ιερού Ναού.








5 σχόλια:

  1. Κατά την διάρκεια της πλουσίας σε θεία χάρη αυτής Ιεράς Πανηγύρεως, πολλοί από εμάς που είχαμε προσέλθει από την Αθήνα εις την Πάτρα προκειμένου να τιμήσουμε τον άγιο και να εκζητήσουμε τη βοήθειά του, και ποιό συγκεκριμένα, κατόπιν του ακούσματος του απολυτικίου του Αγίου ''Της Ζακύνθου τον γόνον και Αιγίνης τον πρόεδρον...'', φέραμε εις το νού μας τον μακαριστό Ιερομ/χο π. Θεόδωρο (κατά κόσμον Πρωθιερέα π. Θωμά Κοντογιάννη), ο οποίος σε κάθε λειτουργία που τελούσε τόσο εις την Αγία Τριάδα στην Ηλιούπολη (απ' όπου αδικαιολόγητα εκδιώχθηκε), όσο και εις την ενορία των Αγίων Αποστόλων Λαζαράτων Λευκάδος, συνεχώς έψελνε το απολυτίκιο του Αγίου Δινυσίου καθώς του είχε ιδιαίτερη ευλάβεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερώτηση,οι λίγοι πλανεμενοι πιστοί των Πατρών που ακολουθούν τον πρώην Πατρών Ευστάθιο - και ο ίδιος ο Ευστάθιος από ότι λεει-πιστεύουν ως συνέχεια του Αρχιεπισκόπου Ανδρέου τον Μακαριστό Αρχιεπισκόπο Νικολαο(επί Νικολάου χειροτονηθηκε Επίσκοπος άλλωστε), για εσάς όμως του Κηρυκου Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος δεν υπάρχει σωστά; Εχετε ενημερώσει το μικρό κομμάτι του πλανεμενου λαού των Πατρών για αυτά που πιστευετε;Βέβαια στην Πάτρα τους έχουν πει ότι ο Κηρυκος μετανιωσε για αυτά που έκανε και έλεγε, ισχύει αυτό που τους λένε;Περιμένω απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η παλαιοημερολογιτική οικουμενιστική παράταξη των τριών καθηρημένων και αφορισμένων πρώην κληρικών γερο Παχωμίου, κακοδόξου Κηρύκου και επίδοξου αρχιεπισκόπου αντι πάσης θυσίας Ευσταθίου δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο. Οι θέσεις τους προκαλούν την κοινή λογική πολύ δε περισσότερο την κανονικότητα και την ορθοδοξία. Οι Παχώμιος και Ευστάθιος εξαπατούν προκλητικά το λαό λέγοντάς του ότι είναι αυτοί κανονικοί επίσκοποι και πίσω από την πλάτη του δηλώνουν σε επίσημα έγγραφα ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης ότι είναι ΚΑΘΗΡΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΙ με την υπογραφή του ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΤΟΥΣ!!! Ας ζητήσουν όσοι αφελείς τους ακολουθούν την Αγωγή που έκαναν στην Κανονική Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας των ΓΟΧ Ελλάδος τον περασμένο Ιούλιο 2019 για να τα δούν με τα μάτια τους. Πρόκειται για κοινή απάτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ, άσε τα νομικά για τους επαΐοντες. Έτσι και αλλιώς, δεν σε πολυκόβω και για κανένα λαμπρό αστέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε αφήστε τα σάπια. Διαβάστε το κείμενο που υπογράφουν ο παπούς Παχώμιος και ο Ευστάθιος και ομολογούν ΤΩΡΑ ότι είναι καθηρημένοι και ζητούν από την κοσμική δικαιοσύνη να ακυρώσει τις Συνοδικές Αποφάσεις εναντίον τους! Είναι ή δεν είναι απάτη; Στο λαό να λένε ότι ο γερο Παχώμιος 97 ετών είναι δήθεν "Αρχιεπίσκοπος" - εδώ γελάνε - και ο Ευστάθιος ότι είναι Αρχιερέας, ενώ σε επίσημα δικαστικά έγγραφα να ομολογούν και υπογράφουν ότι είναι ΚΑΘΗΡΗΜΕΝΟΙ. Αυτό δεν ξανάγινε. Οσοι ξέρουν ιστορία και τα περί της Δίκης της Χαλκίδος και του Κυκλάδων ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ότι ο Ευστάθιος ΠΑΡΕΣΥΡΕ τον παππού και ανήμπορο πλέον ΠΑΧΩΜΙΟ να αρνηθεί ΚΑΙ ενώπιον του Δικαστηρίου την πάλαι ποτέ ΑΡΧΙΕΡΩΣΎΝΗ του! ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ και να κλάψουν πικρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή