Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΥΡΟΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ

 Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Λαρισης και Τυρνάβου Κυρός Πανάρετος δεν εδέχθη ουδ' επί στιγμήν την ιερόσυλον συμπαιγνίαν της παραιτήσεως του Προκαθημένου της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ανδρέου και τον μοιχεπιβάτην ψευδοαρχιεπίσκοπον, ήτοι τον Μητροπολίτην Πειραιώς κ. Νικόλαον. Τον τελευταίον πολλάκις, κανονικώς και ητιολογημένως, κατήγγειλεν ως βλάσφημον κατά της Εκκλησιολογίας και της Αποστολικής του Διαδοχής και ως βαρυνόμενον με σωρείαν κακοδοξιών.

                                                           Ο μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Πανάρετος προσφωνών
τον εορτάζοντα Σεβ/τον κ. Κήρυκον εις τον Ι. Ναόν. 
Αγ. Αικατερίνης τον Ιούλίον του 2002 

Από την επίσκεψιν των ενοριτών του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου
Αχαρνών εις την Ιεράν Μονήν Αγίων Αποστόλων, όπου έγινε
και συνεργασία του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας κ. Κηρύκου
μετά του Σεβ. Λαρίσης κ. Παναρέτου

Το σεπτόν σκήνωμα του εκλιπόντος Μητροπολίτου Λαρίσης
κυρού ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ, κατά την νεκρώσιμον Ακολουθίαν,
εν μέσω των Σεβ/των Μητροπολιτών Μεσογαίας και
Λαυρεωτικής κ. Κηρύκου και Βερροίας και Ναούσης
κ. Ταρασίου. 

Από την εξόδιον ακολουθίαν κατά την οποίαν ήσαν ανάμικτα
τα συναισθήματα της χαρμολύπης. Διακρίνονται ο Σεβ/τος
Μητροπολίτης κ. Κήρυκος και ο Πρωθιερεύς π. Χρύσανθος

Από τι ίδιο στιγμιότυπον (από την άλλη πλευρά του ιερού
σκηνώματος) διακρινονται ο Σεβ/τος Μητροπολίτης κ. Ταράσιος,
ο Παν/τος π. Αμφιλόχιος και ο Ιεροδ. Βαρθολομαίος

Ο Σεβ/τος κ. Κήρυκος εκφωνών τον επικήδειον

Οι Σεβ. Μητροπολίται κ.κ. Κήρυκος και Ταράσιος αναγινώσκοντες
τας συγχωρητικάς ευχάς.


Από το 40νθήμερο Μνημόσυνον Υπέρ αναπαύσεως
της ψυχής του Σεβ/του Μητροπολίτου Λαρίσης και
Τυρνάβου Κυρού Παναρέτου 

Από το Ετήσιον Μνημόσυνον του Μακαριστού
Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου Κυρού
Παναρέτου

''ΣΥΜΨΗΦΟΝ - ΜΑΡΤΥΡΙΑΝ'' ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ 
ΛΑΡΙΣΗΣ & ΤΥΡΝΑΒΟΥ κ. ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ ΚΑΙ
ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ & ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ κ. ΚΗΡΥΚΟΥ

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΑΞΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣ
(ΜΑΡΤΙΟΣ 2002) 

<<ΠΡΑΚΤΙΚΟΝ ΣΥΣΚΕΨΕΩΣ>>

   Εις το Όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. ΑΜΗΝ.

    Σήμερον 14ην Μαρτίου 2002, εις την Ιεράν Μονήν Αγίων Αποστόλων Τιμίου Σταυρού Σ.Σ. Ραψάνης Λαρίσης, οι υπογραφόμενοι Μητροπολίται της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Λαρίσης και Τυρνάβου Πανάρετος και ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Κήρυκος (ο οποίος προσήλθεν εις την Ιεράν Μονήν κατόπιν Προσκλήσεως του πρώτου δια την εορτήν της Κυριακής της Ορθοδοξίας), συσκέφθημεν εν αγίω Πνεύματι και συνεζητήσαμεν επί του θέματος: << ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ>>. Μετά από προσευχήν, απεφασίσαμεν τα κάτωθι:

   α) Διεπιστώσαμεν ότι η σημερινή κρίσις προήλθεν εκ της σημειωθείσης κατά τα τρία ελευταία έτη αδρανείας της Ι.Σ. εις την αντιμετώπισιν των υπαρκτών και πολλάκιςκαταγγελθέντων, και αφ' ημών και υπό άλλων, θεμάτων Πίστεως, ομολογίας, Εκκλησιολογίας, Κανονικής Τάξεως, λειτουργίας Ι. Συνόδου, Παλαιοημερολογιτικού Οικουμενισμού, και δη της Αποστολικής Διαδοχής, αρχής γενομένης από την μη αντιμετώπισιν του υπ' αριθμ. 54/76 απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιώς και άλλων.

    β) Υπεγραμμίσαμεν ότι η Εκκλησιαστική κρίσις έφθασεν εις οριακόν σημείον και εξήλθε πλέον της νομοκανονικής αντιμετωπίσεως, άπτεται δε πλέον, της Ορθοδόξου Ομολογίας και Πίστεως, διο και μας φέρει περισσότερον ενώπιον των ευθυνών μας. 

    γ) Επίσης ελάβομεν υπ' όψιν ην κρισιμότητα των αιρών καθώς και την διωκτικήν διάθεσιν μελών της Ιεράς Συνόδου, εναντίον ημών των δύο Αρχιερέων, δια τον λόγον ότι θέτομεν Θέματα Πίστεως και Ομολογίας. 

  Εν επιγνώσει των Αρχιερατικών μας ευθεινών, ενώπιον Θεού και ανθρώπων, και προμηθούμενοι δια την διαφύλαξιν της ανοθεύτου Αποστολικής Διαδοχής, ως Παρελάβομεν ταύτην δια των ευλογημένων χειροτονιών του 1935, 1948 και 1995, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ, όπως παρακολουθήσωμεν εντονώτερον την πορείαν των Εκκλησιαστικών μας πραγμάτων και μόλις διαπιστώσωμεν και αποδειχθή εν τοις πράγμασιν ότι δεν υπάρχει ελπίς ανακάμψεως υπό της Ι.Σ. των θεμάτων, και διορθώσεως των κακώς κειμένων, τουναντίον δια περαιτέρω ενεργειών και πράξεων (της Ι.Σ.) προσβληθή είτε αμέσως, είτε εμμέσως η Αποστολική Διαδοχή και η Ορθόδοξος Ομολογία - Εκκλησιολογία, τότε ημείς οι δύο Επίσκοποι, λαμβάνοντες υπ' όψιν την ευθύνην την οποίαν έχομεν ενώπιον Θεού και ανθρώπων, θα προβώμεν εις την εκλογήν και χειροτονίαν Επισκόπων προς διαφύλαξιν της Αποστολικής Διαδοχής γνησίας και ανοθεύτου, ως ελάβομεν ταύτην δια των χειροτονιών του 1935, 198 και 1995, ήτοι αλληοδιαδόχως παρά Επισκόπων προ του 1924 χειροτονηθέντων.  

   Προβαίνομεν εις αυτήν την συγκεκριμένην απόφασιν, ίνα χρησιμοποιηθή ως σύμψηφον - ομόφωνος γνώμη ημών των δύο Επισκόπων Προς χειροτονίαν Επισκόπων, είτε ιεροπρακτούντες από κοινού, είτε, εάν δια λόγους υγείας κωλύεται εις εκ των δύο, προχωρώντας ο έτερος μόνος του, έχων το σύμψηφον του ετέρου. Ο προσδιορισμός των συγκεκριμένων Επισκόπων, αι οποίαι θα καλυφθούν δια των εν λόγω χειροτονιών Επισκόπων και των υποψηφίων προς χειροτονίαν θα γίνη εις νεωτέραν σύσκεψίν μας>>.

Έπονται αι υπογραφαί
+ Ο Λαρίσης και Τυρνάβου ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ
+ Ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ΚΗΡΥΚΟΣ
Οι μάρτυρες: Ιερομ. Ιγνάτιος, Ιεροδ. Βαρθολομαίος
Μοναχός Αγαθάγγελος και Αντώνιος Μάρκου.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου