Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ




 Με λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή Χριστιανών, εορτάστηκε και φέτος, τη Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2018 (εκ.ημ.) στο Κορωπί Αττικής και συγκεκριμένα στο Ομώνυμο Καθολικό της Ιεράς Μονής, η μνήμη της αγίας Μεγαλομάρτυρος και Νύμφης ου Χριστού Αικατερινης. 

 Εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν να λάβουν τη Χάρη του Τριαδικού Θεού με τις πρεσβείες της Αγίας Αικατερίνης, να τιμήσουν την μνήμη Της και να αποθέσουν ενώπιον της Ιεράς της Εικόνος τα φορτία των προβλημάτων της ζωής. Μεγάλος μάλιστα αριθμός νέων, παραβρέθηκε στην εορτή, δίνοντας έτσι την ελπίδα πως η Γνήσια Ορθόδοξος Εκκλησία ακόμη και εις αυτούς τους λίαν χαλεπούς καιρούς βρίσκεται μέσα στις νεανικές καρδιές.

 Στη φετεινή εορτή συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κιτίου και Έξαρχος πάσης Κύπρου κ. Παρθένιος, Κένυας και Έξαρχος πάσης Αφρικής κ. Ματθαίος και Κιέβου και πασών των Ρωσιών κ. Σεραφείμ, άπαντες προσκεκλημένοι του Οικείου Μητροπολίτου Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κηρύκου, του και Τοπορητού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 Την παραμονή, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2018 το απόγευμα, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ/τος κ. Κήρυκος μετά των ως άνω προμημονευθέντων Αγίων Αρχιερέων. Επίσης συμμετείχαν και οι Ιερείς Πανοσ/τατος Ιερομ/χος π. Σωζόμενος εξ Αγγλίας, Πανοσ/τατος Ιερομ/χος π. Παντελεήμων εκ Κροατίας και ο Ιερεύς της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ανδρέας. 

 Την Κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2018 (εκ.ημ.), στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Κιέβου κ. Σεραφείμ, ενώ στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο οικείος Μητροπολίτης Σεβ/τος κ. Κήρυκος, συλλειτουργούντων και των λοιπών αγίων Αρχιερέων. Αμέσως μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ/τος Κιτίου κ. Παρθένιος, αναφερθείς εις τον βίον της εορταζομένης Αγίας και τονίσας την αναγκαιότητα αλλά και το χρέος που έχουν όλοι οι Χριστιανοί εις την τήρηση των λόγων των Αγίων.

 Μετά το πέρας του Συνοδικού πολυαρχιερατικού συλλειτούργου, ο Σεβ/τος κ. Κήρυκος ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, τους Πανοσ/τατους Ιερείς και τον πιστό Λαό για την συμμετοχή τους εις τις διήμερες αυτές λατρευτικές Ιερές Συνάξεις εξ αφορμής της Εορτής της Αγίας.

 Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλεν Βυζαντινά και Εόρτια χορός εκ Κυπρίων εν Χριστώ αδελφών.

 Επρόκειτο για μία πολύ ευλογημένη Πανήγυρη, με Ορθόδοξο Χαρακτήρα Αγάπης και Ενότητος εν Αληθεία. Για μία ανεκτίμητη Θεία δωρεά!.

  Το τζάκι εις το φιλόξενο αρχονταρίκη της Ιεράς Μονής ήταν από ώρα αναμμένο προκειμένου να υποδεχθεί και να ζεστάνει τους αγαπητούς χριστιανούς εις το πλούσιο γεύμα αγάπης που παρατέθηκε από την μοναχή της Ιεράς Μονής αδ. Βικεντία, ώστε δι' αυτού να ολοκληρωθεί το εξαίσιο διήμερο της Ιεράς Πανηγύρεως. 

 Αξίζει να σημειωθεί πως μία ημέρα πριν την Ιερά Πανήγυρη, συγκαλέστηκε η Πανορθόδοξος Ιερά Σύνοδος υπό του Προέδρου αυτής Σεβ/του κ. Κηρύκου, η οποία συζήτησε τα τρέχοντα εκκλησιολογικά θέματα. 

 Εις την συνέχεια παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από όλα τα διαδραματισθέντα κατά την Ιερά Πανήγυρη.  





















ΑΥΤΗΣ ΑΓΙΑΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ, ΧΡΙΣΤΕ Ο ΘΕΟΣ,
ΕΛΕΗΣΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ. ΑΜΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου