Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

ΗΜΕΡΟΔΕΙΚΤΗΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΕΤΟΥΣ 2019

  Νέα Έκδοση 

 Με την ευλογία και έγκριση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γ.Ο.Χ. Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κηρύκου εξεδόθησαν υπό της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης - Τιμίου Σταυρού Κορωπίου Αττικής το Ημερολόγιον και ο Ημεροδείκτης του νέου έτους (2019).

 Πρόκειται για επιμελημένη και καλαίσθητη έκδοση, η οποία συνεχίζει αξιόλογη παράδοση των τελευταίων ετών όσον αφορά την έκδοση Ημερολογίων και Ημεροδεικτών. Το Ημερολόγιον περιλαμβάνει το εορτολόγιον εκάστου μηνός και το Κυριακοδρόμιον του έτους, ο δε Ημεροδείκτης περιλαμβάνει εκτός από το εορτολόγιο και το Κυριακοδρόμιο, και τις διευθύνσεις των Κληρικών και των Ι. Ναών - Μονών της Απανταχού Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας.

 Αφιερούται εις το Ολοκαύτωμα του Ποντιακού Ελληνισμού επί τη συμπληρώσει 100 ετών (1919 - 2019).

 Εις τις πρώτες σελίδες του Ημεροδείκτη παρατίθεται ομιλία εκφωνηθείσα υπό του Μητροπολίτου Γ.Ο.Χ. Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κηρύκου εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Δημητρίου Αχαρνών την 19η Μαΐου 1997, με τίτλο <<ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΠΗΓΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΤΑΣΕΩΝ ΑΙ ΔΙΔΑΓΜΑΤΩΝ>>.

 Εις το εξώφυλλο του Ημερολογίου παρετέθη ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Δημητρίου Αχαρνών. Εις δε τον Ημεροδείκτη ο Σταυρός του αυτοκράτορος Τραπεζούντος Μανουήλ Κομνηνού. Το δε οπισθόφυλλο κοσμεί το χειρόγραφο ευαγγέλιο του Οσίου Χριστοφόρου, το οποίο γράφτηκε το 690 μ.Χ. σε περγαμηνή. 

 Όσοι το επιθυμούν να προμηθευτούν το Ημερολόγιον και τον Ημεροδείκτην μπορούν να τα αναζητήσουν και να τα εύρουν από την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Κορωπίου Αττικής και από τους κατά τόπους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως, Άγιον Σπυρίδωνα Καρέα, Άγιον Δημήτριον Αχαρνών και Ιερόν Ησυχαστήριον Παναγίας Σουμελά Αχαρνών. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου