Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ.

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ 
ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ


 Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2018 εκ. ημ., (25 Δεκεμβρίου 2018 πολ.νέου), η Γνήσια Ορθόδοξος Εκκλησία εόρτασε τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος της Κύπρου.

 Στη Μητρόπολη Γ.Ο.Χ. Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών πανηγύρισε ο ομώνυμος Καθεδρικός Ιερός Ναός στον Καρέα.

 Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2018 εκ.ημ., (24 Δεκεμβρίου 2018 πολ.νέου), το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία (πρόσφορο, λόγο του αλάδωτου της ημέρας), Χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Κηρύκου. Εις τον εσπερινό συμμετείχε και ο εκ Κροατίας Παν/τος Ιερομ/χος π. Παντελεήμων Vilicic.

 Ανήμερα της εορτής, το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Κηρύκου.

 Ο Μητροπολίτης μας στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφέρθηκε στον Βίο και στα θαύματα του Αγίου Σπυρίδωνος. Μεταξύ άλλων είπε: <<Ο Άγιος Σπυρίδωνας είναι ένας από τους πλέον τιμωμένους αγίους της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που τον επικαλούνται οι Χριστιανοί στις περιστάσεις όπως τον άγιο Νικόλαο, τον άγιο Γεώργιο και τον άγιο Δημήτριο>>. Συνεχίζοντας πρόσθεσε: <<Σαν ήρθε σε ηλικία, παντρεύτηκε. Μετά όμως από πολλά χρόνια χήρεψε, και η αρετή του ήταν τέτοια, που τον χειροτόνησαν Επίσκοπο σε μία πολιτεία λεγομένη Τριμυθούντα, παρόλο που ήταν εντελώς αγράμματος. Όλον τον καιρό που έζησε δεν έπαψε να κάνει θαύματα. Το μεγαλύτερο ήτανε η ανάσταση της πεθαμένης κόρης του που σηκώθηκε από το μνήμα και του είπε σε ποιο μέρος είχε φυλάξει τα χρήματα που της εμπιστεύτηκε κάποια γυναίκα, και πάλι ξανακοιμήθηκε. Όταν λειτουργούσε, παραστεκόντουσαν Άγγελοι που τους βλέπανε με τα μάτια τους πολλοί από τους ευσεβείς Χριστιανούς, και όταν ο άγιος έλεγε το ''Ειρήνη πάσι'', οι Άγγελοι απαντούσαν ''Και τω πνεύματί σου''.

 Στο τέλος της θείας Λειτουργίας οι ''διακόνισσες'' του Ναού προσέφεραν στους πιστούς διάφορα κεράσματα τα οποία οι ίδιες είχαν επιμεληθεί με πολύ αγάπη.  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου