Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΣ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΟΥ 2005



 Το 2005 τότε που <<θέριζε>> το σχίσμα του ψευδαρχιεπισκόπου κ. Νικολάου Μεσσιακάρη, ο Ιερός Ναός Γενεθλίου της Θεοτόκου Ρεθύμνου Κρήτης υπήρξε το Πνευματικό Καταφύγιο των λιγοστών πλην όμως ενθέρμων υποστηρικτών της αληθείας της Νήσου. Η χάρις της Υπερευλογημένης Δεσποίνης Ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας δια πρεσβειών του Αγίου Πατρός Ματθαίου του Κρητός, φύλαξε εντός του Οίκου Της τα πιστά τέκνα της μην αφήνοντας να τα παρασύρει ο αέρας εις την παρανομία και την κακοδοξία του τελευταίου αυτού σχίσματος. Ούτος ο Ιερός Ναός ήταν και είναι μεγάλος όπως μεγάλη είναι και η αγκαλιά της Παναγίας μας, ώστε μέσα του να χωράει κάθε πιστό που θα θελήσει οποιαδήποτε στιγμή της ζωής του να ενταχθεί εις τα σπλάχνα της εν Ελλάδι Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας, της κατά τας ημέρας μας Εκκλησίας των Κατακομβών.
  
  Ημείς το μικρό ποίμνιο της Νήσου, δοξάζουμε τον εν Τριάδι Προσκυνουμένον Θεό που αν και ανάξιοι όντες, πλην όμως δεν μας άφησε να χαθούμε σε σχίσματα και να ναυαγήσουμε εις την πνευματική φουρτούνα, αλλά μας κράτησε εντός του αληθινού και ενωμένου Σώματος Του, συγκεντρόνωντάς μας εις τον μεγαλοπρεπή αυτό Ιερό Ναό.  Κάνοντάς το περισσότερο αντιληπτό  δια των Ιερών εγκαινίων του,  τα οποία Χάριτι Θεού ετέλεσαν Γνήσιοι Ορθόδοξοι Αρχιερείς και Ιερείς, καταφέρνοντας δια τον τρόπο αυτό να κατέλθει η Θεία Χάρις εις αυτόν, να τον αγιάσει, να τον ανακαινίσει εκ βάθρων πνευματικά και να τον στερεώσει εντός της Ορθοδοξίας.

  Δια τούτο ακόμη και σήμερα αναφωνούμε την προς Κύριον ευχήν ''Τούτον τον Οίκον στερέωσον Κύριε και διαφύλαξον αυτόν άτρωτον από πάσης διαβολικής άμα δε και σχισματικής ενεργείας. '' Αμήν.           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου