Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

ΑΚΟΥΩ, ΜΕΛΕΤΩ, ΜΑΘΑΙΝΩ.


 Την περασμένη Κυριακή εις τον Καθεδρικόν Ιερόν Ναόν Αγίου Σπυρίδωνος Καρέα και μετά την Θεία Λειτουργία, η οποία τελέσθηκε υπό του Σεβ/του Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Κηρύκου, ως του μόνου Κανονικού και Ορθοδόξου Μητροπολίτου της Μητροπόλεως ταύτης, εις το ταπεινό αρχονταρίκι του ναού, έλαβε χώρα μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση.

 Κάθε ηλικίας πιστοί, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, νέοι Επιστήμονες από την Ελλάδα και την Κύπρο, με μεγάλο ενδιαφέρον και ζήλο ενημερώθηκαν για σωρεία θεμάτων, λαμβάνοντας απαντήσεις σε ερωτήματα, που είχαν σχέση με Δογματικά θέματα και με την πορεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας...

 Ο Σεβ/τος Κήρυκος σε συνεργασία με τον Πτυχιούχο Θεολόγο κ. Χαρίλαο Στουραΐτη, παρέθεσαν άψογα την φωνή των Πατέρων γύρω από τα διάφορα σοβαρά θέματα, μέχρις και εκείνου της <<Ανάρχου Εκκλησίας>>. Γι' αυτό και οι συμμετέχοντες εις την συζήτηση αυτή, παραπέμφθηκαν και σε διάφορα κείμενα των Αγίων, ώστε να διαπιστώσουν και μόνοι τους πως όλα όσα ειπώθηκαν είναι η Καθαρή φωνή της Εκκλησίας, εκπροσωπουμένη εις αυτούς τους χαλεπούς καιρούς υπό της Πανορθοδόξου Ιεράς Συνόδου.

 Το τρίπτυχο Ακούω, Μελετώ και Μαθαίνω είναι το απόσταγμα της εξαιρετικής αυτής συζητήσεως, η οποία θα επαναληφθεί λίαν συντόμως.

 Είναι επιβεβλημένο, στην εποχή των Ουνιτών, των Οικουμενιστών και των Επίβουλων, όλα τα Μέλη της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας, να καταρτιστούν καταλλήλως και να εξοπλιστούν με τις απαραίτητες γνώσεις και αρετές, ώστε να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς και τους διώκτες Αυτής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου