Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Ο ΟΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ο ΣΤΟΥΔΙΤΗΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟΝ

ΕΙΣ ΑΚΡΟΑΣΙΝ ΤΗΣ ''ΣΤΕΦΑΝΙΤΙΚΗΣ συνόδου''

 Δια την Σύνοδον, διδάσκει ο όσιος Θεόδωρος ο Στουδίτης, ότι αυτή δεν χαρακτηρίζεται ως ορθόδοξος από αυτούς που την αποτελούν, αλλά από τις αποφάσεις που παίρνει. Η Σύνοδος δεν μπορεί να λύση αυτόν που οι κανόνες δένουν ούτε να δέση αυτόν που οι κανόνες λύνουν. Η παρανομούσα Σύνοδος χαρακτηρίζεται από τον όσιο ως ορμητήριο ανομίας. Δεν μπορεί να κάνη οικονομίες, όσον αφορά την πίστι και τον ευαγγελικό νόμο.Όταν δεν υπάρχη ορθόδοξος Σύνοδος να διατυπώση την αλήθεια και να καθοδηγήση ιστορικά την Εκκλησία, τότε ερωτώνται οι αληθινά ορθόδοξοι πατέρες και αυτούς ακολουθούν οι Χριστιανοί. Και επιτίμια θέτουν οι αληθινά ορθόδοξοι επίσκοποι και ιερείς εώς καιρού ορθοδόξου Συνόδου.

  Βλέπετε αγαπητοί '' Στεφανίτες συνοδικοί επίσκοποι'' πως δικαιολογεί ο Όσιος Θεόδωρος την Ορθόδοξο Σύνοδο; Ορθόδοξος Σύνοδος, λέει ο Όσιος, είναι εκείνη που λαμβάνει Ορθόδοξες αποφάσεις και όχι εκείνη που απλά αποτελείται από ''επισκόπους''. Οι δικές σας ''αποφάσεις'' από το 2003, με πρώτη εκείνη της παρανόμου παραιτήσεως του Μακαριωτάτου Κυρού Ανδρέου, είναι αντορθόδοξες, παράνομες και ως μόνο σκοπό τους έχουν να πλήξουν την Ορθοδοξία και να εξυπηρετήσουν τα σχέδια του Παλαιοημερολογιτικού Οικουμενισμού. Γι' αυτό και από το 1997 η ''σύνοδος'' ήταν δέσμια δύο τριών ανθρώπων, οι οποίοι ανέκαθεν εργαζόντουσαν δια την επικράτηση της Κακοδοξίας!!!

  Εξίσου όμως σημαντική είναι και η άλλη γνώμη του Οσίου σχετικά με τα επιτίμια, την οποία πρέπει με μεγάλη προσοχή να μελετήσεται αγαπητοί πρώην εν χριστώ αδελφοί. Ο όσιος λέγει πως επιτίμια θέτουν οι αληθινά ορθόδοξοι επίσκοποι και ιερείς... Επομένως αφού εσείς από το 2003 συλλήβδην καταπατείται κάθε Ιερό Κανόνα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αφού εναντιώνεστε ακόμη και εις αυτήν την αγία Πατροπαράδοτη Ιερά Παράδοση, τότε καμία απολύτως απόφαση, κανένα απολύτως επιτίμιο που παράγεται από εσάς δεν μπορεί να γίνει δεκτό ως Κανονικό και δη ως Ορθόδοξο. Και τούτο ισχύει για όσα έχετε αποφασίσει εναντίον του Σεβ/του κ. Κηρύκου (''καθαιρέσεις και αφορισμούς''), έως και την ''παύση''  του Γηραιού Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Παχωμίου έως Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, μέχρι και την ''καθαίρεση'' αυτού και του Συνεπισκόπου του Σεβ/του Πατρών κ. Ευσταθίου, του οποίου σημειωτέων επίσης έχετε ''άρει'' την τοποτηρησία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, και τούτο επειδή και οι δύο διαμαρτυρήθηκαν, ως όφειλαν ως Ορθόδοξοι Επίσκοποι, για την εν Κύπρω ΓΕΝΟΜΕΝΗ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ των μέχρι προ λίγου καιρού συνεπισκόπων τους, κίνηση η οποία τους ανάγκασε να ζητήσουν από την ''σύνοδο'' και από τον ''αρχ/πο'' αυτής κ. Στέφανο Τσακίρογλου και την κυκλοφορία μίας εγγράφου Ομολογίας Πίστεως. Κάτι που φυσικά ΠΟΤΕ δεν έγινε δεκτό. Και επειδή, δόξα το Θεό, Ορθόδοξος Σύνοδος ποτέ δεν έπαψε να υπάρχει, δια τούτο και η ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ έχει αποφασίσει τα κατά την Εκκλησία Ορθόδοξα και Νόμιμα Επιτίμια τα οποία αφορούν τη δική σας ''σύνοδο''.      

  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου