Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

 Η επιστολή που δημοσιεύουμε εγράφη το 2004 από την Ευλαβεστάτη κα Αλεξάνδρα Χαραμή εξ Αυστραλίας. Είναι μία άλλη φωνή, η οποία πιστεύομεν ότι θα ξυπνήσει πολλών τας απαραδέκτως εφησυχαζούσας συνειδήσεις, ώστε να προβληματισθούν. Την επιστολή της απευθύνει προς τον τότε <<Σεβ/τον>> κ. Νικόλαον με αφορμή και την Βάρβαρον κατάληψιν του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Ηλιουπόλεως.

 <<SYDNEY τη 21 Ιανουαρίου Ε.Η. Μαξίμου Ομολογητού  

 Σεβασμιώτατε Νικόλαε ασπάζομαι την δεξιά σας

 Παρά την αναξιότητά μου και την ολίγην μάθησιν γραμμάτων, ταπεινά γράφω αυτή την επιστολή, άλλωστε μας προκαλείτε, και είναι καιρός του λαλείν και όχι του σιωπάν.

 Σεβασμιώτατε υπάρχει ένα πρόβλημα και μεγάλο σκάνδαλο μέσα στην Εκκλησία και πρέπει με κατανόηση και ταπείνωση να διορθωθή. Όμως και μέσα στις οικογένειες υπάρχουν προβλήματα. Ζούσε ένα ανδρόγυνο ειρηνικά, είχαν και τα παιδάκια τους, αλλά ξαφνικά μπαίνει στη μέση ένας παράνομος, χωρίζει το ανδρόγυνο, παίρνει την ξένη γυναίκα και την κάνει δική του, έδιωξε τον κανονικό σύζυγο με φοβέρες και διωγμούς. Μεγάλη συμφορά και πληγή άνοιξε μέσα στην οικογένεια. Τα παιδιά ανησυχούν, θέλουν τον πραγματικό τους πατέρα. Όμως ο ψευτοπατέρας και παράνομος πατριός, βάρβαρος όπως ήταν, προσπαθούσε να τα κακονουθετήσει και έλεγε: Κάντε υπομονή είσθε μικρά ακόμα και θηλάζετε, θα με συνηθίσετε εγώ είμαι ο πατέρας σας, εκείνος ήταν ο πρώην. Μα τα παιδιά θέλουν να μείνουν πιστά στον πραγματικό τους πατέρα. Ο βάρβαρος και παράνομος πατέρας δεν υπολόγισε τις ηθικές αξίες που είχε η οικογένεια και την διέλυσε.

 Σεβασμιώτατε, πολύ φοβάμαι, μήπως ο παράνομος και βάρβαρος πατέρας είσθε εσείς. Διώξατε τον Μακαριώτατο Ανδρέα και τώρα είναι <<νεκρός>> πνευματικά, πήρατε με το έτσι θέλω το θρόνο του για ανθρώπινη δόξα για να παρουσιάζεστε δήθεν ως <<Αρχιεπίσκοπος>>! Αυτό δεν το θέλη ο Θεός το γνωρίζετε πολύ καλά ότι είσθε αντικανονικός, μόνον Επίσκοπος (Πειραιώς) είσθε και μάλιστα με πολλές επιβαρύνσεις. Σεβασμιώτατε Νικόλαε, έχετε πληγώσει την Εκκλησία όσο κανείς άλλος ποτέ. Δεν είμαι άξια να κρίνω μόνο διαμαρτύρομαι,διότι παραβαίνετε τους Κανόνες και τις παραδόσεις της Εκκλησίας και κάνετε το δικό σας εγωϊστικό και παράνομο θέλημά σας... δεν υπολογίζετε τίποτε, όλα τα παραβαίνετε και είναι ασέβεια στον ίδιο το Χριστό. Πρώτον ομιλείτε για την δική σας σωτηρία, ενώ μεγάλο κακό είναι η βλάβη των χριστιανών, όταν οι ποιμένες αμελήσουν για την δική τους σωτηρία. Σεβασμιώτατε Νικόλαε, ο Θεός μας δια του προφ. Ησαΐα μας λέγει <<επί τίνα επιβλέψω αλλ' η επί τον ταπεινόν και ησύχιον και τρέμοντα τους λόγους μου;>>. Εσείς καταφρονείτε όλα αυτά και έχετε την απαίτησι να συμμετάσχη και ο πιστός Λαός στην παρανομία σας και να κάνει τυφλή υπακοή. Είναι καιρός να επιστρέψετε στις ηθικές αξίες των Αγίων Πατέρων μας στην Αγία Γραφή πους μας διδάσκει τόσα σωτήρια πράγματα, και όχι να επιμένετε στο αντικανονικό εγωϊστικό και παράνομο θέλημά σας. Σεβασμιώτατε δεν δώσαμε Ομολογία ενώπιον του Χριστού μας να συμμετέχουμε σε παρανομίες και να μνημονεύωμε παράνομον <<Αρχιεπίσκοπο>>. Είσθε αντικανονικός και παράνομος, δεν το λέγω εγώ, το λένε οι Κανόνες της Εκκλησίας και τα μικρά παιδιά το γνωρίζουν και οι πέτρες θα φωνάξουν. Γι' αυτό θέλομε τον Μακαριώτατο Ανδρέα αυτός είναι Αρχιεπίσκοπός μας όσο θα είναι στη ζωή, και σεις να πιάσετε τη θέση σας που έχετε ως Επίσκοπος (Πειραιώς) και να διορθωθήτε για να κλείσει η πληγή που ανοίξατε μέσα στην Εκκλησία. Αν ο Μακαριώτατος Ανδρέας θέλει να παραιτηθεί σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες να καταταχθεί στην τάξη των Μοναχών, να συνεδριάσει η Ιερά Σύνοδος, και σεις σύμφωνα με τους Κανόνες της Εκκλησίας να μετανοήσετε για όλα τα αιρετικά και βλάσφημα φρονήματά σας, που έχετε γράψει, ώστε έτσι με την μετάνοια που θα δείξετε και με τη χάρι του Θεού να σας έχουμε Αρχιεπίσκοπο και να σας μνημονεύομε. Γιατί η παρανομία κρύβει πολλά κακά, την αδικία, υπερηφάνεια, φιλαυτία, εγωϊσμό, κενοδοξία, ψευτιά, ανθρώπινη δόξα και πολλά άλλα με μία λέξι, ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΨΥΧΗΣ. Δεν με νοιάζει για προσωπικά σας αμαρτήματα, διαμαρτύρομαι γιετί έχετε πληγώσει την Εκκλησία, έχετε φέρει τη διχόνοια και το χωρισμό. Και δεν φτάνουν όλα αυτά αλλάζετε και κλειδαριές σε ξένες <<περιουσίες>> ότι δήθεν είσθε <<Αρχιεπίσκοπος>> διώχνετε τους Ιερείς και τους Πιστούς. Τί να πούμε; Πολλά να περιμένουμε από ένα αντικανονικό και παράνομο <<Αρχιεπίσκοπο>>.

 Πως τολμήσατε Σεβσμιώτατε Νικόλαε να κάνετε κάτι τέτοιο; Ο λύκος όταν μπει στο κοπάδι σκοτώνει και αρπάζει, φόβος και τρόμος είναι για το κοπάδι. Σεβασμ. πως μπορείτε και φέρεστε έτσι αλύπητα, με τι καρδιά διώχνετε τον Ιερέα απ' την Εκκλησία, απ΄το σπίτι του, αφού είναι δική του <<περιουσία>>, με τι καρδιά διώχνετε τους πιστούς απ' την Εκκλησία και τους σκορπίσατε, πως αναπαύεσθε; η συνείδησί σας δεν σας ελέγχει δεν φοβάστε το Θεό; Ή μήπως δεν είχατε Εκκλησία δικιά σας και αρπάξατε την Εκκλησία του Ιερέως; και πάλι δεν δικαιολογείστε, διότι έτσι σχίσατε την Εκκλησία. Δυστυχώς η παρανομία αυτά κάνει! Και ο παράνομος ψευτοπατέρας αυτά έκανε που διαβάσαμε πιο πάνω, πήρε την σύζυγο του αλλουνού, πήρε και την περιουσία και ήθελε και τα παιδιά! Τα παιδιά όμως φωνάζουν, θέλουν τον πατέρα τους και τ' ακούει μόνο ο Θεός που μακροθυμεί και περιμένει τη μετάνοια του παρανόμου συζύγου και ψευτοπατέρα. γι' αυτό Σεβασμιώτατε Νικόλαε δεν είναι καιρός αναπαύσεως, είναι καιρός για μετάνοια, όσο έχομε καιρό.

 Όπως ο πιστός Λαός  σέβεται την Αρχιερωσύνη και κάθε Επίσκοπο και Ιερέα, και σεις πρέπει να σεβώσαστε και να νουθετείτε το Πιστό Λαό σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, και όχι να αρπάζετε το Θρόνο αλλουνού αρχιεπισκόπου και την ενορία Ιερέων και να σκορπίζετε τους πιστούς. Αυτό δεν είναι θέλημα του Θεού, ατό δεν λέγεται ταπείνωσις. Σεβασμιώτατε Νικόλαε, μας θυμίζετε την Αυτοκράτειρα Ευδοξία, που ήταν άφρων και άρπαξε την περιουσία της φτωχής χήρας, όμως ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος την ήλεγξε για την αδικία της και εκείνη αντί να συνετισθεί τον εξώρισε, και έτσι άφρων και αμετανόητη καθώς ήταν πέθανε και ο τάφος της έτρεμε για τριάντα χρόνια. >>

 Αυτά και άλλα πολλά έγραψε τότε η κα Αλεξάνδρα προς τον ''Πειραιώς'' κ. Νικόλαο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου