Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΟΥ κ. ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΣΤΟΥΡΑΪΤΗ

Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ,

 Με τη βοήθεια του Θεού για άλλη μία φορά αξιωνόμαστε να εισέλθουμε στο στάδιο τηας αγίας και μεγάλης Τεσσαρακσοτής, το οποίο εύχομαι να διάγουμε με αγάπη και περισυλλογή.
 Σας ενημερώνω πως παρακολουθώ τις δημοσιεύσεις που κάνετε στο Προφίλ σας στο Facebook και για ακόμη μία φορά έχω να δηλώσω πως λυπάμαι μέσα από την καρδιά μου για όλα όσα γράφετε. Η ταπεινότητά μου θα ήθελα το δικό σας facebook να ήταν μία πηγή ανάλυσης Ορθοδόξων κειμένων και παρουσίασης της αλήθειας, αλλά δυστυχώς αντί αυτού, βλέπω, πως πρόκειται για μία σελίδα που Ξεκάθαρα και ολοφάνερα πολεμάει την Ένωση και διαστρέφη την πραγματικότητα. Μπορεί σε εσάς να μην αρέσει η Ένωση που έγινε, για καθαρά προσωπικούς και όχι εκκλησιαστικούς λόγους, δυστυχώς όμως σε αυτό εμείς δεν μπορούμε να σταθούνε συνοδοιπόροι σας και να πάμε κόντρα στο θέλημα του Κυρίου που μας ζητά να κάνουμε καλά έργα και να συγχωρούμε όταν αυτό πρέπει να γίνει. Εμάς μας ενδιαφέρει να είμαστε καθαροί στην Ομολογία Πίστεώς μας και να κάνουμε ενώσεις που πρώτος ο ίδιος ο Θεός τις θέλει ο Θεός και που αυτές ανεβαίνουν ως θυμίαμα ενώπιόν Του, και ταπεινά πιστεύω πως αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την πολυχτηπημένη από εσάς Ένωση του 2019. Σεις όμως που υποστηρίζετε ότι λέτε την αλήθεια, είστε ο πρώτος που δεν δέχεστε να έρθετε σε διάλογο με τους Επισκόπους μας ώστε πλέον να λάβει τέλος ο μεταξύ μας χωρισμός. Είστε ο πρώτος που δεν πράττετε ειρηνικά. Και αυτό μου κάνει τρομερά αρνητική εντύπωση, διότι αναρωτιέμαι ποιος μπορεί να είναι ο λόγος που ενώ λέτε πως ομολογείτε την αλήθεια εντούτοις συνεχώς αρνήστε να σταθείτε μπροστά στους Επισκόπους και να τους την κάνετε γνωστή. Κάτι που πράττει μόνο εκείνος που ξέρει πως ψεύδεται και μάλιστα ελέγχεται και από την συνείδησή του πολύ βαρυά γι' αυτό. Πολλές φορές σας έγραψα, λαμβάνοντας αφορμή από την ελευθερία λόγου που μου δίνει η Ορθοδοξία, πως τίποτα απ' όλα αυτά που ισχυρίζεστε κατά της Ενώσεως δεν είναι αλήθεια. Και πάλι σας το γράφω. Ένα χρόνο τώρα που ακολουθώ την Ένωση, Τίποτα το αρνητικό δεν έχω παρατηρήσει εις αυτήν. Και τούτο όχι γιατί εθελοτυφλώ, αλλά διότι βρισκόμενος εντός αυτής, βλέπω και ακούω πως όλα είναι απολύτως ξεκάθαρα και δη Ορθόδοξα. Επίσης βλέπω πως από τον Ευλογημένο ''Τόμο Ενώσεως'' συνέχεια πέρνετε κείμενα και είτε τα παρερμηνεύετε, είτε τα απομονώνετε και τα ξαναπαρουσιάζετε όπως εσείς θέλετε. Το σημείο όμως εκείνο στο οποίο ο ''Τόμος'' γράφει και καλεί τους διαφωνούντες με την Ένωση σε διάλογο, το προσπερνάτε με ελαφρά πηδηματάκια και τελικά δεν του δίνετε καμία σημασία. 
 Όσον αφορά τώρα τον Σεβ/το Κήρυκο και την απόφαση που τελικά πήρε για την ένωση, απλά σας υπενθυμίζω τη στάση που εκείνος κράτησε την μέρα της συγκεντρώσεως στο ξενοδοχείο ''STANLEY'' των Αθηνών, τότε που του διαβάστηκε το κείμενο που συντάχθηκε και που εσείς δεν υπογράψατε και αμέσως ενώπιον του κόσμου εκείνος ζήτησε αυτό να διορθωθεί στα σημεία που έπρεπε. Η ίδια ακριβώς υπευθυνότητα και σοβαρότητα τον διακατείχε και τότε που δέχθηκε να προχωρήσει στην Ένωση.
 Κλείνοντας θα ήθελα ευθέως να σας ρωτήσω κ. Στουραΐτη, εσείς για εμένα που κατά τη γνώμη σας βρίσκομαι στο ''σχίσμα'' και ''εκτός'' Εκκλησίας, τι έχετε κάνει ώστε να με βοηθήσετε να δω την αλήθεια και να επανέλθω στη Ορθοδοξία; Έχετε επιδιώξει κάποιον διάλογο με τον Σεβ/το Κήρυκο ή με άλλους Επισκόπους μας, ώστε να μου δείξετε πως εκείνοι είναι που καλύπτουν τα πράγματα ή μήπως συνεχώς τους πολεμάτε με φανταστικά σενάρια; Σε περίπτωση που τυχόν το έχετε ξεχάσει, σας υπενθυμίζω πως ακόμη περιμένω κάποιο κείμενο που μου είχατε πει πως θα μου στέλνατε, με το οποίο δήθεν απευθυνόσασταν στον Σεβ/το και του παραθέτατε τη δική σας Θεολογική θέση.  
 Προς το παρόν αυτά και αν χρειαστεί θα επανέλθω.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου