Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

  • Χαριλαος Στουραιτης

    Ο Χαριλαος Στουραιτης εγραψε την Κυριακη της Ορθοδοξιας: Μία μοναδική πνευματική πανδαισία ζήσαμε όλοι εμείς,το πιστό λείμμα της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας, σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας 2020. Η παρουσία του μοναδικού πραγματικά Ορθοδόξου Επισκόπου, του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Αμφιλοχίου, στην Αττική και η τέλεσις υπ΄ αυτού της Θείας Λειτουργίας, ήταν τα γεγονότα που πλημμύρισαν με ευφροσύνη τις ψυχές και τα σώματα των εναπομεινάντων μελών της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας...  Καί παρεθεσε καί ενα συντομο λογυδριο του:" ... .Τούτη τη στιγμή, που η Γνησία Ορθόδοξος Εκκλησία αλλά και το ΄Εθνος των Ελλήνων βάλλονται από τους εξωτερικούς, αλλά και από τους εσωτερικούς εχθρούς, είναι ανάγκη να διαφυλάξουμε όλα εκείνα που μας παρέδωσαν οι Πατέρες ημών διά των Οικουμενικών, Πανορθοδόξων και Τοπικών Συνόδων, και των Ιερών Κανόνων, ώστε, να παραμείνουμε μέχρι θανάτου εντός Αυτής, να μην πλανηθούμε, όπως συνέβη το 1924, το 1937, το 1995, το 2005 και τον Ιανουάριο του 2019 με όλους εκείνους τους αρνητάς της Αληθείας και πλέον σχισματικούς, και έτσι, Χάριτι Θεού,να "τύχουμε" της σωτηρίας...."
  •  
  • Επίσκοπος Κηρυκος Εκκλησίας ΚατακομβωνΚαι το ημετερον επ  αυτου σχόλιον ητο: Το "σχίσμα" , αγαπητε Χαριλαε, οπως το ονομάζεις, δεν εγινε τον Ιανουαριο του 2019, αλλά ηρχισε κυοφορουμενον τόν Νοέμβριον του 2015, οταν ο θεολόγος κ. Ελευθεριος Γκουτζιδης, "γνωματευσε" οτι με τό να συναντησω τον Σεβασμιωτατο τοτε Αργολίδος, που με εκάλεσε να συζητησουμε δια το θεμα του ΟΔΑΠΙΕΓΟΧ "εχασα" την Αρχιερωσυνη μου καί από τοτε σταματησε την επικοινωνια του μαζι μου καί με τούς αλλους Αρχιερεις. Για μας δεν εγινε κανενα σχισμα. Εμεις σας μνημονευουμε καί περιμενουμε νά αποκατασταθη η ενοτητα.
  •  
  • Χαριλαος Στουραιτης Ο οικουμενιστικός ΄΄Τόμος Ενώσεως΄΄σας,τα αιρετικά Πρακτικά διαλόγου σας και η υποταγή σας στους δύο αμετανόητους σχισματικούς και αιρετικούς, επέφεραν το σχίσμα τον Ιανουάριο του 2019, δέσποτα.Τότε διακόψαμε άπαντες, Σεβασμιώτατος Αμφιλόχιος, πατέρες και όλοι οι υπόλοιποι πιστοί, την κοινωνία μαζί σας. Όσο και αν επιθυμείτε να καταπνίξετε την Αλήθεια, αυτή θα αναδύεται και θα φωτίζει. Αιρετικούς και σχισματικούς δεν τους ακούει ο Θεός. Μην κουράζεστε, λοιπόν, να μας μνημονεύετε, γιατί το θέμα δεν είναι τι κάνετε εσείς, οι αρνητές της Ορθοδοξίας, της Αληθείας και των Ιερών Κανόνων, αλλά τι κάνουμε εμείς. Και εχθές, η Εκκλησία, αναθεμάτισε όλους τους αιρετικούς και σχισματικούς.΄Οταν αποφασίσετε να ξαναγίνετε πραγματικά Ορθόδοξος, όπως ήσασταν κάποτε, τότε τα ξαναλέμε.
  •  
  • Επίσκοπος Κηρυκος Εκκλησίας Κατακομβων: Εγω πάντως δεν θα σταματησω να σας μνημονευω καί νά ευχομαι να σας φωτιση ο Θεός να καταλάβετε, οτι ο "Τόμος της ενωσεως" κλπ. ειναι το "δενδρον", το οποίον δεν σας αφηνη να δητε το "δασος" των "λαθων" τα οποία από το 1971 ωδηγησαν εις την σημερινην εκκλησιαστικην "καταντια"  ... Ελα λοιπόν να συζητησουμε, καί αν θελης να ξεκινησουμε από τις δικες σου σωστες θεσεις, για τους Ρωσους της Διασπορας, για την απόφασιν του 1971, δια την συγχωρητικην ευχην, δια τα Πρακτικα καί την Επιτροπήν που ωρισε η Συνοδος του 1981, η οποία ομως δεν ελειτουργησε ...αλλά καί οταν γυρω στο 2015 ειπα να επαναλειτουργησει ενθυμησαι ποιος αντεδρασε καί γιατι; Καί ολα αυτα τα γνωριζεις καί επί ολων αυτων εγραψες την αποψιν σου. Τα κείμενα σου υπάρχουν εις το διαδικτυον, αλλα καί αλλα πολλά υπάρχουν σε χειρογραφα σου, τα οποια εχω εις το Αρχειο. Ιδου, λοιπόν, με τον "διαλογον εν αγαπη καί αληθεια", ο καθενας από την θεσιν του, νά βοηθησωμεν εις την ειρηνευσιν της Εκκλησίας. Διοτι "μακαριοι οι ειρηνοποιοι", Χαριλαε καί οχι οι ταραχοποιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου