Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΙΕΡΕΩΣ

Η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία
του π. Μάρκου από τη Νιγηρία υπό του
Σεβ. Μητροπολίτου Κένυας 
και Τοποτηρητού Τανζανίας
κ.κ. ΜΑΤΘΑΙΟΥ


Με θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Τρίτη Κυριακή από του Πάχα, ήτοι η Κυριακή των Μυροφόρων γυναικών και του Αγίου Ιωσήφ του Δικαίου  στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Μπέρμιχαμ Αγγλίας, με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κένυας και εξάρχου πάσης Τανζανίας κ. ΜΑΤΘΑΙΟΥ.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, εις την οποία συμμετείχε και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Παν. Ιερομ. π. Σωζόμενος, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία ου νεοχειροτονηθέντος διακόνου π. Μάρκου από τη Νιγηρία. 
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του και αναφερώμενος προς τον νέο Κληρικό είπε τα εξής:
<< Σήμερα γίνεσαι Κληρικός σε μία δύσκολη εποχή. Να ξέρεις σήμερα κάποιοι από εμάς σε χειροκροτούμε, σε ασπαζόμαστε, σε φιλούμε, σε αγαπούμε. Να ξέρεις ότι κάποιοι από εμάς κάποια στιγμή θα σε πολεμήσουμε, θα σε μισήσουμε, θα σε συκοφαντήσουμε. Οπλίσου με υπομονή Κυρίου και μη φοβηθείς. Η Ιεροσύνη είναι ένας Γολγοθάς, μία Σταύρωση. Μη ξεχνάς ότι μέσα από τη Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση>>.

Εις την συνέχεια παραθέτουμε φωτογραφίες από τα πεπραγμένα κατ' αυτήν την ημέρα:










Ο διαχειριστής του << ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΙΕΡΑΡΧΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ >> εύχεται εις τον νεοχειροτονηθέντα Ιερέα η Ιερατική του διακονία να είναι καρποφόρος. 
Άξιος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου