Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ. Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΒΡΟΝΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Εικόνα του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου
η οποία φέρει την υπογραφή και την σφραγίδα
του αγίου Πατρός Ματθαίου: '' + Επίσκοπος Βρεσθένης Ματθαίος ''.


Στα αναγνώσματα του εσπερινού του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου διαβάζουμε:

<<... Και αύτη εστίν η εντολή αυτού, ίνα πιστεύσωμεν τω ονόματι του Υιού αυτού Ιησού Χριστού, και αγαπώμεν αλλήλους, καθώς έδωκεν ημίν εντολήν. Και ο τηρών τας εντολάς αυτού, εν αυτώ μένει, και αυτός εν αυτώ. >>  ( Καθολικής Α΄ Επιστολής Ιωάννου το Ανάγνωσμα).

<< Αγαπητοί, ει ούτως ο Θεός ηγάπησεν ημάς, και ημείς οφείλομεν αλλήλους αγαπάν. ...Εάν αγαπώμεν αλλήλους, ο Θεός εν ημίν μένει, και η αγάπη αυτού τετελειωμένη εστίν εν ημίν. ... Και ημείς εγνώκαμεν και πεπιστεύκαμεν την αγάπην, ην έχει ο Θεός εν ημίν. Ο Θεός αγάπη εστί. Και ο μένων εν τη αγάπη, εν τω Θεώ μένει, και ο Θεός εν αυτώ. >> ( Καθολικής Α΄ Επιστολής Ιωάννου το Ανάγνωσμα).

<< Αγαπητοί, εάν τις είπη, ότι αγαπά τον Θεόν, και τον αδελφόν αυτού μισή, ψεύτης εστί. Ο γαρ μη αγαπών τον αδελφόν αυτού ον εώρακε, τον Θεόν, ον ουχ εώρακε πως δύναται αγαπάν; Και ταύτην την εντολήν έχομεν απ' αυτού, ίνα ο αγαπών τον Θεόν αγαπά και τον αδελφόν αυτού. Πας ο πιστεύων, ότι Ιησούς εστίν ο Χριστός, εκ του Θεού γεγένηται. Και πας ο αγαπών τον γεννήσαντα, αγαπά και τον γεγεννημένον εξ αυτού. Εν τούτω γινώσκομεν, ότι αγαπώμεν τα τέκνα του Θεού, όταν τον Θεόν αγαπώμεν, και τας εντολάς αυτού τηρώμεν. >> ( Καθολικής Α΄ Επιστολής Ιωάννου το Ανάγνωσμα).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου