Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΣΑΑΚ Ο ΣΥΡΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ κ. ΣΤΟΥΡΑΪΤΗ.


 Το παρακάτω απόσπασμα από τα λόγια του Αγίου Ισαάκ του Σύρου, μας βοηθάει να καταλάβουμε για ποιόν Ακριβώς λόγο ο αγαπητός εν Χριστώ αδελφός κ. Χαρίλαος Στουραΐτης δεν λέει να καταλάβει όλα όσα γράφονται περί του Ορθοδόξου και ευλογημένου ''ΤΟΜΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ'' και συνέχεια τον κατηγορεί με μανία. 
  <<Μπροστά σε άνθρωπο που έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και έχει την αρρώστια να προσέχεις πολύ πως θα μιλήσεις. Γιατί ενόσω μιλάς, αυτός εξηγεί μέσα του τα λόγια σου όπως αγαπά και από τα αγαθά σου λόγια παίρνει αφορμή και σκανδαλίζει τους άλλους. Και αλλάζει το νόημα των λόγων σου μέσα στο μυαλό του σύμφωνα με την Πνευματική του αρρώστια>>.  

<<αλλάζει το νόημα των λόγων σου>>: Πάγια τακτική του κ. Στουραΐτη προκειμένου να χτυπήσει την Ένωση!!!

2 σχόλια:

  1. Παπαδάτε ΄΄Αποστόλου΄΄,δεν είμαστε εν Χριστώ αδελφοί,όπως λές,αλλά ήμασταν κάποτε.Τότε που εσύ και οι υπόλοιποι βρισκόσασταν στην Εκκλησία . Τώρα είσαι σχισματικός και ενταγμένος στον Οικουμενισμό,εκεί που σας οδήγησε όλους ο ΄΄Τόμος Ενώσεως΄΄η ψευδοομολογίας σας ,τα Πρακτικά διαλόγου και τα προδοτικά συλλείτουργα.Για πές μας,λοιπόν,πότε ήταν που εσύ ακολουθούσες την σύνοδο του Στεφάνου και του Νικολάου,και δεν το ξέραμε; Δυστυχώς ,έγινες και ψεύτης .
    Ιδού τα ψέματά σου : Πέτρος Αποστόλου Δυστυχώς κ. Στουραιτη διαπιστώνω πως δεν θέλετε να πείτε την αλήθεια. Πριν δύο - τρεις ημέρες σας ρώτησα για το ποίοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που δεν ακολουθήσατε την ένωση και απάντηση δεν αξιώθηκα να λάβω. Επειδή όμως πρόσφατα απομακρύνθηκα από την σύνοδο του Στεφάνου ...
    ‎Πέτρος Αποστόλου‎
    προς
    Χαριλαος Στουραιτης
    31 Ιουλίου ·
    ... Θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά τον καιρό που ακολουθούσα την Σύνοδο του Αρχιεπισκόπου Νικολάου και ο κ. Κάτσουρας κατηγορούσε τον Σεβ. Κήρυκο πως δεν έκατσε να πολεμήσει μέσα από τη σύνοδο. Μήπως αυτό τώρα το κάνετε εσείς; Κι ενώ ως γνωστόν ο Σεβ/τος Κήρυκος έκοψε πνευματική κοινωνία με την σύνοδο μετά από 8 χρόνια υπομονής (1997 - 2005), εσείς τι το παρόμοιο έχετε κάνει ή κάνετε; Εσείς και ο πρώην φίλος μου κ. Κάτσουρας το μόνο σωστό που ξέρετε να κάνετε είναι να διχάζετε τον κόσμο και να τον ποτίζετε με φανατισμό. Ντροπή και αίσχος κ. Στουραΐτη!!!
    Σου συνιστώ Παπαπαδάτε, με το ψευδώνυμο Αποστόλου,να κάνεις κάτι που επιτέλους θα σου προσφέρει πολλά.
    Αφού μετανοήσεις και δημόσια αποκηρύξεις τον οικουμενισμό -νεοημερολογιτισμό που επαίνεσες .Σου θυμίζω τι εδήλωσες.
    Πέτρος Αποστόλου : κ. Στουραΐτη, λίγη τσίπα δεν σας έχει μείνει πάνω σας; Χίλιες φορές Νεοημερολογίτες παρά παλαιοημερολογίτες σαν κι εσάς!!! Ευτυχώς που δεν χειροτονηθήκατε Ιερέας!!!
    Αφού απαγκιστρωθείς από την φρικτή ιδιοτέλεια και την προσωπολατρεία που σε διακατέχει,πείσε τους πνευματικούς σου προ΄ι΄σταμένους να μεταβείτε άπαντες στον Σεβασμιώτατο Λαρίσης, Αμφιλόχιο ,για αποκατάσταση από το σχίσμα σας,τις αιρέσεις σας , την άρνηση σας και την ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΥΟ. Είναι το μόνο που μπορεί να σου προσφέρει θεραπεία,τούτη την στιγμή .Μετάνοια ,απομάκρυνση από το οικουμενιστικό σας μόρφωμα και μετάβαση στον Σεβασμιώτατο Αμφιλόχιο,ώστε να ξαναεισέλθετε στην Εκκλησία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξιωθήκατε κ. Στουραΐτη και βγήκατε από το καβούκι σας το facebook σας προκειμένου να μου απαντήσετε; Πολύ χαρά μου προξενεί αυτό γι' αυτό και θα σας δώσω μερικές απαντήσεις σχετικά με όσα γράφετε στο σχόλιό σας. Ποτέ μου δεν περίμενα κ. Στουραΐτη πως εσείς θα μπορούσατε να είσαστε τόσο καλός διαστροφέας. Πέραν από τα παραπάνω για τα οποία ο κ. Αποστόλου δεν γνωρίζω ποιος μπορεί πραγματικά να είναι (εγώ έχω facebook και blog ώστε να μιλήσω, δεν χρειάζομαι άλλα ψεύτικα) βλέπω πως την διαστροφή την επιχειρείτε και σε όσα σας γράφουν οι αρμόδιοι επί του θέματος της Ενώσεως, προκειμένου έτσι μήπως κάπου και σας ευαισθητοποιήσουν, μήπως έστω και τώρα σας κάνουν να καταλάβετε. Εσείς όμως κολλημένος στην διαστροφή σας ότι λόγια σας πει κανείς τα αναποδογυρίζετε και τα ξαναπαρουσιάζετε όπως αρέσει σε εσάς, όπως εσείς νομίζετε πως αυτά θα μπορούσαν να χτυπήσουν την ένωση. Μάθετε όμως πως τίποτα δεν καταφέρνετε. Όλος ο κόσμος (για τους καλοπροαίρετους γνησίους Ορθοδόξου ομιλώ) γνωρίζει τους κόπους, τους μόχθους και τα δάκρυα που χύθηκαν όλα αυτά τα τέσσερα τελευταία χρόνια προκειμένου η ένωση να γίνει πραγματικότητα και μάλιστα να στηριχθεί επάνω στα θεμέλια της Υγιούς Ορθοδόξου Ομολογίας Πίστεως. Ότι και να κάνετε εσείς τώρα θέλοντας να την χτυπήσετε, δυστυχώς για εσάς δεν καταφέρνετε τίποτα γιατί την Ένωση την φυλάει ο ίδιος ο Χριστός. Κλείνοντας θα ήθελα να σας παρακαλέσω εάν έχετε κάτι να πείτε, εάν έχετε κάτι να προτείνετε, εάν έχετε κάποια ιδέα για το πως θα μπορούσε η ένωση να γίνει σωστά, τότε ή να θελήσετε να παρουσιαστείτε ενώπιον των αρμοδίων και να την θέσετε υπ' όψιν, ή αν η απέχθεια που σας έχει κυριέψει είναι τόσο μεγάλη που δεν θέλετε να δείτε κανέναν, τότε θα μπορούσατε να στείλετε έστω και ένα χαρτί με το όνομά σας και τις λύσεις που ως Θεολόγος προτείνετε προκειμένου η ένωση να γίνει σωστά, εν Αγίω Πνεύματι και όπως μπορεί να χαροποιούσε την ''πλευρά'' σας. Οι Θεολόγοι στην Εκκλησία δεν υπάρχουν μόνο για να κάνουν σχίσματα, υπάρχουν και για να βρίσκουν τρόπους επούλωσης των πληγών που έχουν δημιουργηθεί από αυτά μέχρι ακόμη και την παγίωση αυτών.Αν λοιπόν έχετε κάτι να προτείνετε με χαρά θα περιμέναμε να το παρουσιάζατε στην Ιερά Σύνοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή