Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ


Ο πρόλογος που στη συνέχεια παραθέτω είναι από αφιέρωση προς τιμήν του Μακαριωτάτου Ανδρέου με 28 φωτογραφίες που είχα κάνει στις 11 Νοεμβρίου 2015 στην ομάδα του facebook: <<ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ>>. Όπως και μόνοι σας θα δείτε, αγαπητοί αναγνώστες, στον παρακάτω πρόλογό μου είχα αναφέρει τρία πολύ σημαντικά πράγματα:

α) Πως ο Μακ/τος Ανδρέας υπήρξε ο τελευταίος Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ''κατόπιν του οποίου ο θρόνος των Αθηνών υπήρξε κενός'' όπως πολύ χαρακτηριστικά γράφω. 

β) Ανέφερα τον Μακαριώτατο παραπάνω από μία φορά ως ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ. 

Και,

γ) Πως η παραίτησή του ΟΥΔΕΠΟΤΕ έγινε δεκτή.

Σήμερα και όπως ορισμένοι έχουν καταφέρει να μπερδέψουν τα πράγματα, επιβάλλεται να πω πως τότε ΟΥΔΕΙΣ, ΟΥΤΕ εν Χριστώ αδελφός μου, ούτε Θεολόγος, δεν μου είπε το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ για την παρακάτω δημοσίευση. Ούτε για τις αναφορές μου στον Μακ/το, ούτε για το ότι τον είχα αποκαλέσει Μακαριστό. Επίσης πρέπει να σημειωθεί και το εξής σημαντικό, μάλλον σημαντικότατο. Η δημοσίευσή μου αυτή (πέραν των υπολοίπων επισήμων εγγράφων που υπάρχουν) αποτελεί την ελαχιστότατη απόδειξη πως ο Σεβ/τος Κήρυκος ποτέ δεν παραδέχθηκε ούτε την παραίτηση του Μακ/του Ανδρέου ούτε όμως και την ''ανάδειξή'' του από την ''στεφανίτικη σύνοδο'' ως ''προέδρου Πατρών''. Επομένως όλα όσα σήμερα έρχεται και γράφει ο κ.Στουραΐτης περί του ότι ο Μακαριώτατος Ανδρέας ''ξαναέγινε αρχιεπίσκοπος για τον Σεβ/το Κήρυκο, ενώ κοιμήθηκε ως Πρόεδρος Πατρών'' λίαν επιεικώς μπορούν να χαρακτηρισθούν ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ!!!
   
<<Το παρακάτω άλμπουμ αφιερούτε εις την μνήμη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου των Γ.Ο.Χ. Αθηνών και άσης Ελλάδος Κυρού Ανδρέου. Ο Μακαριστός Ιεράρχης μέχρις ότου εξεδήμησεν εις Κύριον, υπήρξε ο μόνος Κανονικός Αρχιεπίσκοπος της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας, κατόπιν του οποίου ο θρόνος των Αθηνών υπήρξε κενός. Ο κεκοιμημένος Αρχιεπίσκοπος υπήρξεν λίαν αγωνιστής, ακολουθόν εις το μεγαλύτερο μέρος του βίου του τα χνάρια του εν Αγίοις Πατρός ημών Ματθαίου του νέου Ομολογητού, του οποίου υπήρξε και διάδοχος. Εις το τέλος όμως της ζωής του, παρασύρθηκε από μερικά άτομα που τον είχαν περικυκλώσει (αδερφοί Τσακίρογλου, Δημήτριος Κάτσουρας κλπ.), και ούτο εξέκλινε της Ορθής γραμμής πλεύσεως. Το γεγονός της παράνομης παραιτήσεως του εκ του Αρχιεπισκοπικού θρόνου των Αθηνών, ουδέποτε έγινε δεκτό εκ της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας, όπως επίσης δεκτή δεν έγινε και η ''μηχώ τω τρόπω'' αναρίχηση εις τον θρόνον του πρώην Πειραιώς κ. Νικολάου, η οποία υπήρξε ένα πονηρό σχέδιο, ώστε να εκτελεστούν τα έργα του παλαιοημερολογίτικου Οικουμενισμού. Ευχόμεθα όπως Κύριος ο Θεός κατατάξει την ψυχή του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου εν χώρα ζώντων και εν σκηναίς Δικαίων, παραβλέψας τα μικρά σφάλματα εις τα οποία ενέπεσεν χωρίς την θέλησιν του>>.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου