Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΕΙΣ ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


<<Ός τις θέλει εν υμίν είναι πρώτος,
έστω υμών διάκονος>>

 (Η ανάρτηση αυτή αποτελεί συνέχεια της χθεσινής αναρτήσεως με τίτλο: <<ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΥΠΟΔΙΑΚΟΝΟΥ ΕΙΣ ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ>>). 

 Όπως αναφέραμε και εχθές, την Κυριακή του Σπορέως ημέρα κατά την οποία η Γνήσια Ορθόδοξος Εκκλησία εόρτασε την μνήμη των αγίων Πατέρων της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου και Έξαρχος πάσης Κύπρου κ. Παρθένιος λειτούργησε εις τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης εις Μπέρμιγχαμ Αγγλίας και λίγο πριν την έναρξη της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Υποδιάκονον Χειροθεσία του εν Χριστώ αδελφού Ματθαίου Homes από την Αριζόνα της Αμερικής. 
 Την ίδια ημέρα και αμέσως μετά την Μ. Είσοδο και πιο συγκεκριμένα, μετά την υπό του Αρχιερέως εκφώνηση: <<Και εσται τα ελέη του μεγάλου Θεού, και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού μετά πάντων υμών>>, ο Σεβ/τος κ. Παρθένιος πραγματοποίησε την εις Διάκονον χειροτονία του Υποδιακόνου Ματθαίου. 
















 Κύριε ο Θεός ημών, ο τη προγνώσει τη ση  την του Αγίου σου Πνεύματος χορηγίαν καταπέμπων επί τους ωρισμένους υπό της σης ανεξιχνιάστου δυνάμεως, λειτουργούς γενέσθαι, και εξυπηρετείσθαι τοις αχράντοις σου Μυστηρίοις. Αυτός, Δέσποτα, και τούτον, ον ευδόκησας προχειρισθήναι παρ' εμού εις την της Διακονίας λειτουργίαν, εν πάση σεμνότητι διατήρησον, έχοντα το μυστήριον της πίστεως εν καθαρά συνειδησει. Δώρησαι δε αυτώ την χάριν , ην εδωρήσω Στεφάνω τω Πρωτομάρτυρί σου, ον και κάλεσας πρώτον εις το έργον της διακονίας σου. Και καταξίωσον αυτόν, κατά το σοι ευάρεστον, οικονομήσαι τον παρά της σης αγαθότητος δεδωρημένον αυτώ βαθμόν. Οι γαρ καλώς διακονήσαντες, βαθμόν εαυτοίς καλόν περιποιούνται. Και τέλειον ανάδειξον δούλον σου. Ότι σου εστίν η Βασιλεία, και η δύναμις, και η δόξα, του Πατρός , και του Υιού, και του Αγίου Πνεύματος, νυν, και αεί, και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.


 Ο Θεός ο Σωτήρ ημών, ο τη αφθάρτω σου φωνή τοις Αποστόλοις σου θεσπίσας τον της Διακονίας νόμον και τον Πρωτομάρτυρα Στέφανον τοιούτον αναδείξας, και πρώτον αυτόν κηρύξας το του Διακόνου πληρούντα έργον, καθώς γέγραπται εν τω αγίω Ευαγγελίω σου. Ος τις θέλει εν υμίν είναι πρώτος, έστω υμών διάκονος. Συ Δέσποτα των απάντων, και τον δούλον σου τούτον, ον κατηξίωσας την του Διακόνου υπεισελθείν λειτουργίαν, πλήρωσον πάσης πίστεως, και αγάπης, και δυνάμεως και αγιασμού, τη επιφοιτήσει του αγίου και ζωοποιού σου Πνεύματος. Ου γαρ εν τη επιθέσει των εμών χειρών, αλλ εν τη επισκοπή των πλουσίων σου οικτιρμών δίδοται χάρις τοις αξίοις σου. Ίνα και ούτος, πάσης αμαρτίας εκτός γενόμενος, εν τη φοβερά ημέρα της κρίσεώς σου αμέμπτως σοι παραστή, και τον μισθόν τον αδιάψευστον της σης επαγγελίας κομίσηται. Συ γαρ ει ο Θεός ηων, και σοι την δόξαν αναπέμπομεν, συν τω Πατρί, και τω Αγίω Πνεύματι, νυν, και αεί, και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.   

 ΑΞΙΟΣ

 ΑΞΙΟΣ

 ΑΞΙΟΣ

 <<Πάντων των Αγίων μνημονεύσαντες, έτι, και έτι, εν ειρήνη
του Κυρίου δεηθώμεν>>.


 Ο διαχειριστής του <<ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΙΕΡΑΡΧΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ>> εύχεται εις τον νεοχειροτονηθέντα Διάκονον π. Ματθαίο έτη πολλά και καλή καρποφορία εις τον αμπελώνα του Κυρίου>>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου