Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Ο Μ Α Κ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Σ π. ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΜΠΕΤΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΘΕΟΛΟΓΟ κ. ΧΑΡΙΛΑΟ ΣΤΟΥΡΑΪΤΗ


  Ο αγαπητός εν Χριστώ αδελφός κ. Χαρίλαος Στουραΐτης στη δημοσίευση που έκανε στις 26 Ιουλίου 2019, αναφερόμενος προς τον Σεβ/το Κήρυκο, γράφει μεταξύ άλλων:

<<...και τώρα εσείς δηλώνετε ότι ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΝΙΚΟΛΑ΄Ι΄ΤΩΝ, δηλαδή ότι ΗΤΑΝ ΕΝΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ>>.

  Επ' αυτού ακριβώς που παραπάνω αναφέρει ο κ. Στουραΐτης ας δούμε τι λέει όχι ο Σεβ/τος Κήρυκος ως Επίσκοπος και δη ως ΘΕΟΛΟΓΟΣ (διότι εκείνος κατά τα λεγόμενα του κ. Στουραΐτη και πολλών άλλων επηρεάζεται από τον Σεβ/το Πατρών κ. Ευστάθιο), αλλά ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ (ελπίζω να μην πειράζει κανέναν που τον αναφέρω έτσι;) π. Ιγνάτιος Μπέτσης στο βιβλίο του: <<ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗ ΤΩΝ Γ.Ο.Χ.>>. 


<< Εφ' όσον λοιπόν τα μυστήρια των αιρετικών είναι άκυρα και ανυπόστατα άρα η Εκκλησία κατά λέξιν δεν <<αναγνωρίζει>> κάτι το ανύπαρκτον, το ανυπόστατον αλλ' απλώς <<προσδίδει>>, χάριν εις το καθ' ολοκληρίαν ανυπόστατον και το καθιστά από ανύπαρκτο υπαρκτό!>>
(Σελ. 71)

Μήπως κ. Στουραΐτη διαφωνείτε και με τον π. Ιγνάτιο;

  Και ο π. Ιγνάτιος συνεχίζει:
  << Έχει τόσην δηλαδήν μεγάλην δύναμιν η Εκκλησία ως ταμιούχος της θείας Χάριτος ώστε να δύναται να ζωοποιή τους νεκρούς τύπους μυστηρίων αιρετικών και να τους <<προσδίδη>> τόσην χάριν όση ελλείπει>>
(Σελ. 71)

Μήπως και τώρα κ. Στουραΐτη διαφωνείτε με τον π. Ιγνάτιο;

  Αλλά ο π. Ιγνάτιος στην αμέσως επόμενη σελίδα του βιβλίου του συνεχίζει λέγοντας:

 <<Διότι τι είναι ο Θεός; Δεν είναι άπειρος; Άπειρος λοιπόν και η θεία Του χάρις!
  Και την χάριν Του αυτή ωκονόμησε η ευσπλαγχνία μένων Αυτός εις τον ουρανόν να την διαχειρίζεται επί Γης η Εκκλησία.
  Μεγάλας λοιπόν και υπερβολικάς οικονομίας κάμνει η εκκλησία του Χριστού.
   Αλλ' όμως χρειάζεται προσοχή όταν ομιλούμε. Όχι π.χ. ότι <<αναγνωρίζει>> χάριν εις Αιρετικούς. Όχι ! Αλλά <<προσδίδει>> εις αυτούς θείαν χάριν την οποίαν στερούνται.
Τάδε έφη Ιερομ. Ιγνάτιος Μπέτσης, κ. Στουραΐτη.

(Σελ. 72)

  Επομένως αγαπητέ κ. Στουραΐτη,

 Η  απάντηση που κάποια φορά έδωσε ο Σεβ/τος Κήρυκος στον μοναχό π. Κύριλλο όταν ρωτήθηκε από εκείνον αν τα μυστήρια των Νικολαιτών έχουν θεία χάρη,και του είπε ακριβώς πως δεν έχουν αλλά η Εκκλησία είναι εκείνη που μπορεί να τους την προσδώσει, εκ των γραφομένων του π. Ιγνατίου αποδεικνύεται πως ήταν και συνεχίζει να είναι σωστή. Όπως επίσης ο π. Ιγνάτιος είναι εκείνος που με όσα παραπάνω γράφει, απαντάει στο ως άνω βιαστικό συμπέρασμά σας. 

Τι να κάνουμε κ. Στουραΐτη; Φταίμε που έχουμε έναν τόσο Ορθόδοξο Επίσκοπο που εν αγνοία του και μόνο Συμφωνεί με τις γνώμες των Παλαιών Πατέρων;
Ή μήπως φταίμε που οι παλαιοί Πατέρες, οι αγωνιστές, έρχονται μέσα από τα κείμενά τους και συμφωνούν με τον Σεβ/το; Ευτυχώς όμως που δεν ζει ο π. Ιγνάτιος διότι αν τότε κυνηγήθηκε από κάποιον ονόματι π. Ευγένιο Τόμπρο, σήμερα θα διωκόταν από κάποιον κ. Χαρίλαο Στουραΐτη. Διότι ο π. Ιγνάτιος την ίδια ακριβώς τακτική με τον Σεβ/το Κήρυκο θα ακολουθούσε για την ένωση, κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από ολόκληρο το βιβλίο του, κι εσείς φυσικά θα τον διώκατε όπως σήμερα διώκετε και τον Σεβ/το.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου