Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ (4)


 Λέγει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος:

<<Η αγάπη είναι σύζυγος των
αγγέλων,
σύντροφος των πατέρων
ομοτράπεζη των προφητών,
συναθλήτρια των μαρτήρων>>.

 Τ' ακούτε αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ κ. Στουραΐτη; Βλέπετε πόσο μεγάλη αξία έχει η ''αγάπη'' κατά τους Αγίους; Άλλωστε εσείς ως Θεολόγος αυτό το γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμένα. Η δική σας όμως αγάπη που είναι αγαπητέ μου; Ο τρόπος με τον οποίον γράφετε συνεχώς έχει καμία σχέση με αυτήν; Ή μήπως με ''αγάπη'' προσπαθείσατε  για ορισμένο χρονικό διάστημα, έστω και μικρό, να δείξετε σε όσους δέχθηκαν την ένωση πως δεν έπρεπε να την δεχθούν; Για δώστε μου το χεράκι σας και ελάτε να θυμηθούμε μαζί την με Α.Π.:331/31.5.2003 Εγκύκλιο Επιστολή του Σεβ/του Κηρύκου και πείτε μου αν αυτή έχει καμία σχέση με τα δικά σας γραπτά που είναι γεμάτα μίσος. Ιδού αυτή:
<<...Αγαπώμεν και ευλαβούμεθα όλους τους εν Χριστώ Πατέρας και Αδελφούς, από τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον και Πατέρα μας, μέχρι και τον τελευταίον πιστόν, αλλά ΖΗΤΟΥΜΕΝ, εν ονόματι της Εκκλησίας του Χριστού, καθαράν ΟΜΟΛΟΓΙΑΝ και συνέπειαν προς Αυτήν. Ζητούμεν επιμόνως και δεν υποχωρούμεν από την θέσιν αυτήν, να εξετασθούν τα θέματα τα οποία αμέσως η εμμέσως προσβάλλουν την Εκκλησιολογίαν και την Αποστολικήν Διαδοχήν...>> (Ολόκληρη η Επιστολή δημοσιεύτηκε στο παρόν Blog στις 26 Δεκεμβρίου 2016). 
 Και σας ρωτάω τώρα κ. Στουραΐτη. Αυτό το κόσμημα που συνάδει απόλυτα με τα λόγια του αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, έχει καμία σχέση με τις δικές σας τοποθετήσεις; Και τότε αγωνιζόταν ο Σεβ/τος Κήρυκος αλλά τα βασικά δεν τα είχε ξεχάσει όπως τα έχετε ξεχάσει εσείς.
  Προσέξτε όμως και αυτό αγαπητέ κ. Στουραΐτη. Ο Σεβ/τος και για εμένα Αγιώτατος και Παναγιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Ευστάθιος, τη 7η Απριλίου 2016 εκ.ημ., είχε στείλει προς την ακόμη τότε σύνοδό του την με α.π.: 082 Αρχιερατική του απάντηση η οποία μοιάζει πάρα πολύ με την παραπάνω Επιστολή του Σεβ/του Κηρύκου. Μεταξύ όλων όσων έγραφε σημείωνε και τα εξής:
<< Ζητούμε την ορθόδοξον πίστιν να ομολογούμε και να τηρούμε με συνέπεια και ακρίβεια, όπως την παραλάβαμε από τους Αγίους πατέρες... Και αυτό είναι πρώτιστη ευθύνη και καθήκον ημών των Αρχιερέων>>.
 Πως λοιπόν μετά και από αυτά τα λόγια του ο Σεβ/τος Ευστάθιος  θα μπορούσε να μην γίνει δεκτός προς ένωση από τον Σεβ/το Κήρυκο;Ένας επίσκοπος που γράφει στη σύνοδό του και της ζητάει Ομολογία Ορθοδόξου πίστεως με συνέπεια και ακρίβεια γίνεται ποτέ να μην θεωρηθεί σωστός και Ορθόδοξος όταν μάλιστα χάρη της μη αποδοχής της προτάσεώς του αυτής αποχώρησε από την τότε σύνοδό του;   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου