Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ κ. ΣΤΟΥΡΑΪΤΗ.


κ. Στουραίτη,

Τη Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2019 στις 3:03 π.μ.  απευθυνόμενος προς τον π. Γεράσιμο γράφατε μεταξύ άλλων:
<<Η υπογραφή του σημερινού σας <<αρχιεπισκόπου>>βρίσκεται στην αιρετική εγκύκλιο 3280/2007>>.
Στο δε <<ΠΡΑΚΤΙΚΟΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΝ κ. ΠΑΧΩΜΙΟΝ>> που ΕΣΕΙΣ με τα ίδια σας τα χεράκια συντάξατε, γράφετε περί της υπογραφής της Αιρετικής Εγκυκλίου του 2007 υπό του τότε Σεβ/του και νυν Μακ/του κ. Παχωμίου:
 <<Και συνεχίζοντας, είπε:  <<Εγώ δεν αποδέχομαι ούτε την ψευδοκαθαίρεσή σας, ούτε την Εγκύκλιο του '07, ούτε τίποτε άλλο! Έχω δε την διάθεση να πάρω πίσω την υπογραφή μου από κείμενα, τα οποία δεν με εξέφρασαν και ούτε με εκφράζουν!>>

Γιατί κ. Στουραΐτη κάνετε αυτό το κακό πρώτα στον εαυτό σας και μετά στους γύρω σας; Γιατί την μία λέτε άλλα και την άλλη άλλα; Είναι αυτό σοβαρή θέση Θεολόγου που εκτός των άλλων θέλει να ηγείται και του αγώνος της Εκκλησίας; Ας δει ο κόσμος την πιο πάνω απόδειξη και ας καταλάβει πλέον με τι άνθρωπο έχει να κάνει. Δεν θα μπω στον κόπο να σας χαρακτηρίσω, αφήνω μόνο του τον κόσμο να βγάλει τα συμπεράσματά του. Απλά καλώ όλους τους λογικούς ανθρώπους που διαβάζουν τις αναρτήσεις σας και μετά τις ''απαντήσεις'' μου, να προσέξουν πάρα πολύ όλα όσα γράφετε προκειμένου να μην περάσει έστω και δευτερόλεπτο από το μυαλό τους πως εσείς θέλετε το καλό της Εκκλησίας ή πως εσείς αγωνίζεστε για έναν σωστό τρόπο ένωσης.Αυτό είναι πλέον πασιφανές πως δεν συμβαίνει ούτε κατά διάνοια! 
 Όσον αφορά τώρα τη χθεσινή σας δημοσίευση. Τι είναι πάλι αυτό που γράψατε κ. Στουραΐτη; Πόσα άλλα <<κουφά>> θα ακούσουμε πλέον από εσάς, τον Θεολόγο; Γράφετε στο καινούριο καμάρι σας την ανάρτησή σας πως θέλετε οι Αρχιερείς της Ιεράς Συνόδου να βγάλουν τα ωμοφόρια τους και μετανοημένοι να έρθουν ενώπιον του Σεβ/του Αμφιλοχίου ώστε εκείνος να τους διαβάσει ευχές και έτσι να τους κάνει πάλι Ορθόδοξους. Δεν σας έφτανε κ. Στουραΐτη η χειροθεσία του 1971 και τώρα ψάχνετε για δεύτερη; Και μάλιστα όταν η πρώτη ταλαιπωρεί ακόμη την Εκκλησία; Και ναι μεν εκείνοι ήταν κακόδοξοι και ό,τι έκαναν δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Ήταν Άκυρα. Ενώ χειροθεσία και χειροτονία από ορθοδόξους σε ορθοδόξους σημαίνει βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος ήτις ουκ αφεθήσεται ούτε εν τω νυν, ούτε εν τω μέλλοντι αιώνι. Σας παρακαλώ πολύ σοβαρευτείτε λίγο διότι οι λογικοί εκείνοι που ασχολούνται με τα εκκλησιολογικά και διαβάζουν τις αναρτήσεις σας θα γελάνε μαζί σας, κι αυτό είναι άδικο καθώς μέχρι τον Ιανουάριο είχατε βοηθήσει τα δέοντα την Εκκλησία. Επίσης προσέξτε αυτό που κάνετε και αποφασίζετε εσείς πως να ενεργήσει ο Σεβ/τος Αμφιλόχιος, διότι έτσι, εσείς που τον ακολουθείτε και τον ομολογείτε ως τον μοναδικό πλέον επί της γης ορθόδοξο Επίσκοπο, δείχνετε πως δεν του έχετε καμία απολύτως εμπιστοσύνη γι' αυτό και στη γραφίδα του βάζετε τις δικές σας σκέψεις. Ήμαρτον πλέον, αφήστε τον άνθρωπο ως Επίσκοπος που είναι να λάβει μόνος του αποφάσεις. Κάντε λίγο στην άκρη, δώστε του λίγο χώρο. Εκείνος είναι δεσπότης και όχι εσείς.Επιπλέον θα σας παρακαλούσα να κάτσετε και να θυμηθείτε το 2015 πως δεχθήκατε και μιλήσατε στο ξενοδοχείο <<STANLEY>> των Αθηνών με τον Σεβ/το Ευστάθιο. Τότε δεχθήκατε να συμμετέχετε στον διάλογο μετά του ακόμη Μητροπολίτου Πατρών της ''στεφανίτικης συνόδου'' κ. Ευσταθίου και τώρα θέλετε πρώτα να αποκαταστηθούν οι Αρχιερείς της Ιεράς Συνόδου και μετά να μιλήσετε μαζί τους; Γίνεται ακόμη στο πιο πάνω πρακτικό να αναφέρετε τον τότε Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Παχώμιο ως Σεβ/το, όντας ακόμη εκείνος τότε εις την ''σύνοδο'' του ''αρχπ/που'' κ. Στεφάνου  και τώρα να θέλετε πρώτα να του διαβασθούν ευχές και μετά να του μιλήσετε; Τελικά για πόσο χαμηλού επιπέδου μας έχετε περάσει όλους; Εν τέλει η σημερινή σας δημοσίευση είναι όλη μία ατυχής παρέμβαση η οποία καλό θα ήταν να ανακληθεί από εσάς απλά και μόνο για να μην επιβαρύνετε την ψυχή σας με τέτοιου είδους ασυγχώρητες και αχαρακτήριστες δημοσιεύσεις. 
Κλείνοντας δεν μπορώ να μην αναφέρω και τούτο. Ευκολονόητο είναι κανείς να καταλάβει πως σας πείραξε η θέση που δημόσια έλαβε ο Σεβ/τος Κήρυκος γράφοντας ότι δεν έχει πρόβλημα να έρθει σε διάλογο με τον Σεβ/το Αμφιλόχιο, γι' αυτό και εσείς από την μεριά σας (για να μην πω ''πλευρά'' σας διότι κατήντησε λέξη παρεξηγημένη) προσπαθείτε να διώξετε την ευθύνη περί διαλόγου  με όποιον τρόπο μπορείτε.Είναι όμως και κάτι που το φτωχό μου μυαλό δεν μπορεί να το συλλάβει.  Από τη μία γράφετε πως μαζί μας θέλετε διάλογο αφού πρώτα αποκατασταθούν οι Αρχιερείς μας, κι από την άλλη γράφετε πως διάλογο επιθυμείτε να κάνετε από τον Πάπα μέχρι και τον Βαρθολομαίο, όντας εκείνοι αιρετικοί για να τους βάλετε στην Εκκλησία. Δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από αυτό που γράφετε για μας. Μήπως όμως αυτά που γράφετε μόνο το δικό σας μυαλό μπορεί να τα κατανοήσει; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου