Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ MESSENGER ΤΟΥ FACEBOOK ΜΕ ΤΟΝ π. ΘΕΟΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΣΑ (ΤΟΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕΒ/ΤΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΥ)

4 σχόλια:

  1. Ο μόνος λόγος που αναγκάστηκα να δημοσιεύσω τους διαλόγους που είχα από το messenger με τον Χαρίλαο και τον π, Θεόδωρο, είναι διότι τον τελευταίο καιρό διερχόμαστε μία περίοδο παραλογισμού και θεατρινισμού, θέλοντας οι ως άνω δύο να δείξουν στον κόσμο πως ποτέ δεν είχαν συμφωνήσει με την ένωση και πάντοτε ήταν διαμαρτυρώμενοι. Ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να το δεχθεί αυτό; Ειδικά όσοι είχαν προσωπική εμπειρία από τους παραπάνω δύο ανθρώπους. Και τέλος δεν νομίζω κανείς το τελευταίο χρονικό διάστημα να έχει καταλάβει πως από την πλευρά της Λαρίσσας υπάρχει καλή θέληση για ένωση και εκείνος που την εμποδίζει είμαι εγώ; Αν είναι έτσι ας μου το πείτε. Ο κ. Στουραΐτης καθημερινώς τορπιλίζει το facebook με ένα σορό αναρτήσεις κατά της ένωσης και τώρα που εγώ βγαίνω και την υπερασπίζομαι, γίνομαι ο κακός. Τελικά μήπως για κάθε κίνηση στην Εκκλησία πρέπει να ρωτάμε κάποια συγκεκριμένα άτομα από την Κύπρο; Προσωπικά έχω Επίσκοπο, ναι ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν κάποιοι βρίζουν με τα χειρότερα λόγια την ένωση που η ταπεινότητά μου ακολουθεί δεν βρίζουν και εμένα; Όταν κάποιοι λένε τον πνευματικό μου πεπτοκότα και οικουμενιστή, εγώ επιτρέπεται να μην μιλήσω; Αν δεν μιλήσω δεν είναι σαν να συμφωνώ με την κατηγορία, πόσο μάλλον την στιγμή που με γεγονότα ξέρω πως αυτή είναι συκοφαντία; Μήπως όμως πρέπει εγώ στην θέση εκείνων που πριν έλεγαν άλλα, να προσέξω και να μην τους παρουσιάσω την θέση που μέχρι λίγους μήνες πριν κρατούσαν; Μήπως έχει υπάρξει κάποια θετική ανταπόκριση προς διάλογο με εκείνους που τώρα αντιδρούν την οποία εγώ δεν σεβάστηκα και ξαφνικά δημοσίευσα όσα μου είπε ο π. Θεόδωρος; Αντί εκείνος να σκέφτεται πως κάπου πριν έλεγε άλλα, τα οποία προς απόδειξη και μόνο δημοσιεύτηκαν, οφείλω εγώ να τον προφυλάξω από τα δικά του λόγια; Όταν λίγες μέρες πριν ο π. Θεόδωρος έστελνε επιστολή στον κ. Στουραΐτη, με την οποία κατακεραύνωνε την ένωση και χτυπούσε όλους όσους την ακολουθούν, δεν θυμόταν πως κάπου, κάποτε είχε πει άλλα; Μήπως εγώ με την δημοσίευση μου έβαλα στο στόμα του π. Θεοδώρου λόγια που εκείνος δεν είπε; Μήπως τον είπα Οικουμενιστή; Μήπως τον είπα σχισματικό; Μήπως του είπα οτιδήποτε άλλο; Η ανάρτηση ήταν ή δε ήταν μόνο ο διάλογος χωρίς κανένα σχόλιο, χωρίς κανέναν απολύτως άλλο λόγο; Ενστερνίζομαι πως με αυτά που δημοσίευσα μπορεί να τον έφερα σε σύγκρουση με τους δικούς του πλέον αλλά αυτό την στιγμή αυτή έπρεπε να το σκεφτεί εκείνος και όχι εγώ. Εκείνος διότι με πολύ μεγάλη ευκολία έχει γίνει ο φανατικότερος εχθρός της ενώσεως και λέει στον κόσμο τόσα, όταν πρωτύτερα ήταν ο μπροστάρης υπέρ της ενώσεως. Προσωπικά γνωρίζει ο ίδιος ο πάτερ πως την στιγμή αυτή βρίσκομαι εδώ κατόπιν όλων όσων εκείνος μου έλεγε και με στερέωσε στην αλήθεια Και γι' αυτό τον ευχαριστώ. Κι αυτός είναι ένας λόγος που ο ίδιος όφειλε και οφείλει να προσέχει τι λέει και πως πράττει κατά της ενώσεως, διότι με την φόρα που έχει πάρει, τόσο εκείνος όσο και ο κ. Στουραΐτης, ξαφνικά θέλουν όλους να τους βγάλουν τρελούς. Πως τα πράγματα ήταν πάντοτε όπως τώρα τα λένε εκείνοι και πως ποτέ δεν υπήρξε το πριν. Ζητώ συγγνώμη από τον π. Θεόδωρο, αλλά όταν με τις πράξεις του βάλει κατά του πνευματικού μου, κατά της Εκκλησίας, τότε εγώ οφείλω να μιλήσω και να πράξω μέχρι και με τρόπο που μπορεί να τον πονέσω. Άλλωστε οι άνθρωποι δεν είναι πάνω από τον Θεό, τον οποίο οφείλουμε να σεβόμαστε καλύτερα από τον καθένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να δείτε πόσο καθαρός είμαι, τα σχόλια ακόμη και την στιγμή αυτή στο blog είναι ελεύθερα και περιμένουν ανά πάσα στιγμή τον π. Θεόδωρο να μου γράψει πως δήθεν τον συκοφαντώ. Δεν έγραψα κάτι και έσπευσα να αποκρύψω την δυνατότητα παροχής σχολίων, κι αυτό επειδή ακριβώς όλα όσα λέω είναι αληθινά και δεν σκοπεύουν στην προσωπική επίθεση του οποιουδήποτε, αλλά στις θέσεις που τώρα ορισμένοι αποφάσισαν να κρατήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και όσο για τα πρώτα λόγια του π. Θεοδώρου, αυτά που γίνονται γνωστά από την ανάρτηση, από τη στιγμή που εκείνος θέλησε τώρα να παρουσιάζεται ως ο από πάντα δήθεν ενιστάμενος, κάποια στιγμή μοιραία θα τα έβρισκε μπροστά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή