Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠ ΑΡΧΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΛΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΑΦΟΒΩΣ ... Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΓΚΕΚΑΛΥΠΤΑΙ


Του Μητροπολίτου Γ.Ο.Χ. Μεσογαίας κ. ΚΗΡΥΚΟΥ

  Εἰς τό ερώτημα τό οποίον μού κάμνουν τινές "αν επίκειται καί άλλο σχίσμα"; δέν θά απαντήσω μέ ιδικούς μου λόγους, αλλά θά επαναλάβω τά λόγια τού Μεγάλου Βασιλείου, ο οποίος αποδυρόμενος τήν χαλεπότητα των καιρών του, έλεγε: "Διαβάλλουσιν ημάς εφ' οις αυτοί γε ενἐχονται εγκλήμασιν".... "θεσμοί πατέρων πεπάτηνται".... "θεολογούσιν ασεβώς οι βάναυσοι"... "ποιμένες απελαύνονται"... "βαρείς δ' αντεισάγονται λύκοι κατά των ποιμνίων"... «Εκκλησίαι σαλεύονται και ψυχαί συνιάζονται» ...«ήνοιξαν τινές αφειδώς στόματα κατά των ομοδούλων" ..."Λαλείται το ψεύδος αφόβως η αλήθεια συγκεκάλυπται". Και "οι μεν κατηγορούμενοι καταδικάζονται ακρίτως, οι δε κατηγορούντες πιστεύονται ανεξετάστως».

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΑΣ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ
 Η υποκριτική ευσέβεια στο Θεό, σε συνδυασμό με την κακεντρέχεια των πολεμίων της χάριτι θεία επιτευχθείσης εν Χριστώ ενώσεως, δείχνουν το κατάντημα στο οποίο μπορεί να φθάσει ο άνθρωπος όταν τελικώς περνά στο στρατόπεδο των εχθρών του Χριστού. Πράγμα φυσικά που δεν είναι καθόλου δύσκολο να συμβεί όταν νομίζει κάποιος ότι μπορεί να ξεγελά τους πιστούς, τους οσίους αλλά και αυτόν τον ίδιο τον Χριστό.

ΕΝΑΣ ΘΡΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗ ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΗ ...
  Ένας θρύλος του 19ου αιώνα λέει ότι η Αλήθεια και το Ψέμα συναντήθηκαν κάποτε. Το Ψέμα καλημέρισε την Αλήθεια της είπε: «Ωραία μέρα σήμερα». Η Αλήθεια για να βεβαιωθεί κοίταξε γύρω και τον ουρανό και όντως η μέρα ήταν ωραία. Περπάτησαν για λίγο ώσπου έφτασαν σε ένα μεγάλο πηγάδι γεμάτο νερό. Το Ψέμα βούτηξε το χέρι του στο νερό και γυρίζοντας στην Αλήθεια της είπε: «Ωραίο και ζεστό το νερό. Θες να κολυμπήσουμε μαζί»; Και πάλι η Αλήθεια ήταν καχύποπτη. Δοκίμασε όμως με το χέρι της το νερό και πράγματι ήταν ζεστό. Μπήκαν λοιπόν και οι δυο τους στο νερό και κολυμπούσαν για αρκετή ώρα, όταν ξαφνικά το Ψέμα, βγήκε από το πηγάδι, φόρεσε τα ρούχα της Αλήθειας και εξαφανίστηκε. Η Αλήθεια θυμωμένη βγήκε γυμνή τρέχοντας παντού ψάχνοντας για το Ψέμα να πάρει τα ρούχα της. Ο κόσμος που την έβλεπε γυμνή, γύριζε το βλέμμα του αλλού είτε από ντροπή είτε από θυμό. Η φτωχή Αλήθεια ντροπιασμένη γύρισε στο πηγάδι και χώθηκε εκεί για πάντα. Έκτοτε το Ψέμα γυρίζει ανενόχλητο ντυμένο σαν Αλήθεια ικανοποιώντας τα τερτίπια του κόσμου, ο οποίος με κανένα τρόπο δεν θέλει να δει τη γυμνή Αλήθεια.
[Πίνακας: Truth Coming Out of Her Well, Jean-Léon Gérôme, 1896]


ΠΟΙΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΩΝ (1995, 2005 ΚΑΙ 2015).
 Εξετάζοντας μετά προσοχής και φόβου Θεού την αρχή και την εξέλιξι των τριών τελευταίων σχισμάτων 1995, 2005 και 2015 δεν μας απομένει παρά να επαναλάβωμεν το του Μεγάλου Βασιλείου, "λαλείται το ψεύδος αφόβως… η αλήθεια συγκεκάλυπται". Και ποια είναι η αλήθεια εν προκειμένω. Ποια είναι η αιτία της δημιουργίας των τριών τελευταίων σχισμάτων. Είναι η κακοδιαχείρισις της Κληρονομιάς Δασκαλοπούλου και η συγκάλυψις και άλλων σκανδάλων εκκλησιαστικής φύσεως. Και η αρχή της κακοδιαχειρίσεως έγινε το 1992 όταν Βορειοελλαδίτης Μητροπολίτης ανέλαβε από Τραπεζικό λογαριασμό προερχόμενο εκ της Διαθήκης Δασκαλοπούλου περίπου 75.000.000 με την απειλήν κατά του υπευθύνως χειριζόμενου την υπόθεσιν Ιερομ τότε και νυν Μητροπολίτου Λαρίσης Αμφιλοχίου, ότι θα τον καθαιρέσουν εάν δεν παραδώση την όλην διαχείρισιν της Κληρονομιάς Δασκαλοπούλου. Η άρνησις του να παραδώση εξ ολοκλήρου την διαχείρισιν ήταν η αιτία να δημιουργήσουν τον ψεύτικον ΟΔΑΠΙΕΓΟΧ εγγράφοντες όλως παρανόμως τον Βορειοελλαδίτην Μητροπολίτην μέλος του, και να πάρουν αυθαιρέτως και την διαχείρισιν της λοιπής ακινήτου περιουσίας εκ της Κληρονομιάς αυτής. Και τούτο με το πρόσχημα της δήθεν νεοεικονομαχίας. Με τον ψεύτικο, λοιπόν και παράνομο ΟΔΑΠΙΕΓΟΧ κατώρθωσαν να αρπάξουν και καταχρασθούν και την υπόλοιπη περιουσία εκ της Διαθήκης Δασκαλοπούλου… Αυτή είναι η αλήθεια, η οποία συγκαλύπτεται τόσα χρόνια και όχι οι εικόνες τις οποίες εχρησιμοποίησαν ως πρόσχημα. Αυτήν την αλήθεια δεν θα παύσω να την υπερασπίζωμαι, διότι είναι εντολή του Θεού: "Εως θανάτου αγώνισαι υπέρ της αληθείας και Κύριος ο Θεός πολεμήσει υπέρ σου" και "γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώση υμάς".

6 σχόλια:

  1. Επίσκοπος Κηρυκος Γνησιορθοδοξου Εκκλησίας: Γραφει εις το εξωδικον του υης 22.4.2019 ο φερομενος ως Μητροπολιτης Κοσμας Σκρετας οτι την κληρονομια την αποδεχθηκε ο Οργσνισμος με την υπ αριθμ. 850/1976 συμβολαιογραφικη πραξη του συμβολαιογραφου Αθηνων Αναστασιου Νταφιωτη και στη συνεχεια το 1990 πωλησε ενα εκ των ανωτερωκληρονομιαιων ακινητων δυναμρι του υπ σριθμ. 1798/22.7.1990 πωλητητιου συμβολαιου της συμβολαιογραφου Κατερινης Σοφιας Φουντα -Κοκκαλου. Και συνεχιζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσκοπος Κηρυκος Γνησιορθοδοξου Εκκλησίας: Ωστοσο το υπ αριθμ. 391/2019 Βουλευμσ του Συμβουλιου Πλημμελειοδικων Αθηνων κανει παραδεκτα γεγονοτα, τα οποια αποδεικνυουν την διολου χρηστη διαχειριση της κληρονομιαιας περιουσιας και ειδικωτερα των χρηματων που προεκυψαν απο την πωληση του τμηματος της περιουσιας και την παρεκκλιση της εντολης εκ μερους του Οργανισμου αναφορικα με τους ορους που διελσβε στη Δημοσια Διαθηκη της η διαθετης (επεται συνεχεια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσκοπος Κηρυκος Γνησιορθοδοξου Εκκλησίας: Παταλληλσ το συγκεκριμενο Βουλευμα κατονομαζη ως υπαιτιο αξιοποινης πραξης, ητοι της υοεξαιρεσης σε βαθμο κακουργημστος, τον Χρηστο Τζανη του Ηλια φερομενο ως Μητροπολιτη Θηβων και Λεβαδειας, που ορισθηκε απο τον Μητροπολιτη Μεσσηνιας κυρο Γρηγοριομετ εμου ως συνδικαιουχος του λογαριασμου στον οποιο κατατεθηκαν τα χρηματα εκ της πωλησεως τμηματος της κληρονομιαιας περιουσιας. (Και συνεχιζει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσκοπος Κηρυκος Γνησιορθοδοξου Εκκλησίας: "Τελος καταγγελω την αδρανεια που εχει επιδειξει ο Οργανισμος αναφορικα με τις δικαστικες ενεργειες στις οποιες εχουν προβει τριτοι στρεφομενοι κατα της περιουσιας αυτου. Για το λογο αυτο σας ειχα αποστειλει την σπο 20-8-2010 Εξωδικη Προσκληση -Δηλωση με την οποια σας γνωστοποιουσα την υπαρξη δικης ενωπιον του Πολυμελους Πρωτοδικειου Αθηνων, το αντικειμενο της οποιας θσ εβλαπτε τα συμφεροντα του Οργσνισμου. Παρα ταυτα, κατα την εκδικαση της υποθεσης δεν σναλαβατε ουδεμια πρωτοβουλια και ουτε επιμεληθηκατε στο διορισμο δικηγορου που θα εκπροσωπουσε τα συμφεροντσ του Οργανισμου ενωπιον της δικαστικης αρχης, με τραγικο αποτελεσμα να ερημοδικει ο Οργσνισμος σε μια μειζονος σημασιας δικη, διαπραττοντας για τον λογο αυτο το αδικημα της απιστιας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Ανώνυμε,

    Όταν βρεις το θάρρος και γράψεις επώνυμα τότε θα λάβεις και τις απαντήσεις που θέλεις. Δεν είμαι και ούτε θα γίνω το κοροϊδάκι κανενός ώστε εγώ να γράφω επώνυμα και να γίνομαι κακός και κάποιοι άλλοι να κρύβονται πίσω από την ανωνυμία και να λένε ότι τους κατεβάσει η κούτρα τους. Αν αλήθευαν έστω και εις το ελάχιστο όλα όσα έγραψες, τότε δεν θα είχες πρόβλημα να βάλεις και το όνομά σου. Αλλά και ο ίδιος γνωρίζεις πως αυτά που λες είναι ανοησίες και κουραφέξαλα γι' αυτό και προτιμάς την ανωνυμία, προκειμένου κανείς να μην ξέρει με ποιον θα βάλει τα γέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή