Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΥ



 Με κάθε θρησκευτική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος υπό της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας και υπό της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής η δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής. 

 Το πρωί της Κυριακής της Πεντηκοστής (14 - 05 - 2018 εκ.ημ.), εις όλους τους κατά τόπους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής (Μητροπολιτικόν Ιερόν Ναόν Αγίου Δημητρίου, λειτουργούντος του Σεβ/του κ. Κηρύκου, Μοναστηριακόν Ιερόν Ναόν Παναγίας Σουμελά, λειτουργούντος του π. Ανδρέου και Μοναστηριακόν Ιερόν Ναόν Αγίας Αικατερίνης - Τιμίου Σταυρού, λειτουργούντος του Πανοσ/τάτου Ιερομ/χου π. Παντελεήμονος),   ψάλθηκε η ακολουθία του πανηγυρικού Όρθρου της εορτής και εν συνεχεία τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία. Αμέσως μετά και την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας ψάλθηκε, ως είθισται κατ' αυτήν την ημέρα,  ο Εσπερινός της Δευτέρας του αγίου Πνεύματος και αναγνώσθησαν οι ευχές της  Γονυκλισίας.

 Εις δε τον Καθεδρικό Ιερό Ναόν Αγίου Σπυρίδωνος Καρέα, η εορτή της Πεντηκοστής κατείχε εξέχουσα θέση, καθώς κατ' ευχάριστη συγκυρία, φέτος, κατά την ημέρα της Πεντηκοστής συνέπεσε και η Ιερά μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών Ματθαίου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, του νέου Ομολογητού, εις του οποίου το όνομα, από την ημέρα των εγκαινίων του είναι αφιερωμένος ο Ιερός Ναός. 

 Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας εις τον ως άνω πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, προεξήρχε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Κένυας και έξαρχος πάσης Τανζανίας κ.κ. Ματθαίος. Ο Σεβ/τος αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τέλεσε και τον Εσπερινό της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος, διαβάζοντας τις ευχές της Γονυκλισίας.

 Εις την συνέχεια παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό από την Ιερά Πανήγυρη του Καθεδρικού Ιερού Ναού, αλλά και από την ακολουθία του Εσπερινού της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος.          




<<Πάντα χορηγεί το Πνεύμα το άγιον...>>
<<Έτι και έτι, κλίναντες τα γόνατα...>>







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου