Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Ο πρ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΕΓΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟΠΟΙΟΣ

<<ΟΥΑΙ ΤΩ ΚΟΣΜΩ ΑΠΟ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΑΡ ΕΣΤΙΝ ΕΛΘΕΙΝ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ. ΠΛΗΝ ΟΥΑΙ ΤΩ ΑΝΘΡΩΠΩ ΕΚΕΙΝΩ ΔΙ' ΟΥ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟΝ ΕΡΧΕΤΑΙ>> ( Ματθ. ιη΄ 7).

Αυτά είναι λόγια από το κατά Ματθαίο θείο και Ιερό Ευαγγέλιο. Ας δούμε όμως τώρα το πόσο αυτά τα λόγια από το 2003 και μετά τηρήθηκαν από τον Ψευδαρχιεπίσκοπο Νικόλαο και τους ομοίους του.

1. Ο πρ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΩΣ ΑΛΛΟΣ <<ΑΤΤΙΛΑΣ>>, ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ. (1)

 Την πρωίαν της Κυριακής 8/21 Δεκεμβρίου 2003 ο πρ. Πειραιώς κ. Νικόλαος εμφανίσθηκε με όλον το φουσάτον του εις τον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος, συνοεδευόμενος και από τον Αρχιμ. Παντελεήμονα Ντέσκα και τον Ιερομ. Ανανία Πανάκο και εισέβαλεν εντός του Ναού και ιερούργησε δια να φέρη... την <<αγάπην>>, την <<ειρήνην>> και την <<ενότητα>>...!  Η εμφάνισις αυτή του πρ. Πειραιώς ηνάγκασε τον Εφημέριο π. Θωμά να διαμαρτυρηθή, να διακόψη την ήδη αρξαμένην ακολουθίαν του Όρθρου, να βγάη το Επιτραχήλιό του και να μην ιερουργήση. Έτσι ο πρ. Πειραιώς κ. Νικόλαος ιερούργει υπό τας επευφημίας των ενοριτών <<είσαι ανάξιος>> , και <<φύγε, δεν σε θέλουμε...>>. Ο κ. Νικόλαος, χωρίς να επιδείξη έστω και την ελαχίστην Αρχιερατικήν και Χριστιανικήν ευαισθησίαν, <<ελειτούργησε>>, είπε το <<Ειρήνη πάσι>>, το <<αγαπήσωμεν αλλήλους, ίνα εν ομονοία ομολογήσωμεν>> και τελικά ετέλεσεν <<εις κρίμα και κατάκριμα>>, την θείαν Ευχαριστίαν και... εκοινώνησεν!

2. Η ΧΕΙΡΟΔΟΚΙΑ ΤΟΥ π. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΝΤΕΣΚΑ (υποτακτικού του κ. Νικολάου) ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗΣ ΕΝΟΡΙΤΙΣΣΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.  

 Το πρωί της 28.2.2004 και περί ώραν 11ην πρωινήν, τρεις πιστές ενορίτισσες, που πολύ συχνά επισκέπτονται τον Ιερό Ναό, θέλησαν να προσκυνήσουν, πριν φύγουν για τις δουλειές τους. Ωστόσον διεπίστωσαν ότι εις τον Ναόν επικρατούσε μία ασυνήθιστη ακαταστασία, διότι πίσω από την είσοδο, η οποία οδηγεί εις το Ναό εγίνοντο κάποιες εργασίες. Ως εκ τούτου η πόρτα δεν άνοιξε, ούτε όταν επέμειναν, διότι αυτοί οι οποίοι ήσαν πίσω από την πόρτα, την κρατούσαν κλειστή, χωρίς να είναι κλειδωμένη. Σε λίγο επεχείρησαν και πάλι να μπουν στον Ναό. Άνοιξαν και είδαν τον Αρχιμ. Παντελεήμονα Ντέσκα και ένα σιδηρουργό να τοποθετούν μεταλλική μπάρα στο εσωτερικό της πόρτας. Εκείνοι όταν είδαν την πόρτα να ανοίγει, την έσπρωξαν βίαια, αιχμαλωτίζοντας έτσι το χέρι της κ. Δήμητρας Ανδριανάκη. Παρόλο που έβλεπαν τι είχε συμβεί, δεν χαλάρωναν την πόρτα ώστε να ελευθερώσουν το χέρι της που είχε πιαστεί, αλλά συνέχιζαν να σπρώχνουν, σαν να ήταν ποτέ δυνατόν η πόρτα να κείσει τελείως, χωρίς προηγουμένως να ελευθερωθεί ή να κοπή το χέρι. Ο σιδηρουργός, σκεπτόεμνος ενδεχομένως τις άσχημες συνέπεις που θα είχε όλη αυτή η υπόθεσι, είπε απευθυνόμενος στον Αρχιμ. Παντελεήμονα. <<Θα σπάσει το χέρι της, τι να κάνουμε;>> και κείνος απάντησε: <<Κάψτε την>>. Εκείνος τότε έστριψε την οξυγονοκόλληση προς... το χέρι της κ. Ανδριανάκη!!! το οποίον ήδη είχε κακοποιηθεί και συνθλιβεί από το βάρος της πόρτας. Κατόπιν τούτου παρενέβη η αστυνομία!(2)

3. Η ΥΠΟ ΤΟΥ πρ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ

 Πρόκειται περί της εις <<επίσκοπον>> χειροτονίας του Αρχιμ/του Σεβαστιανού Σταύρου. Επειδή όμως το ρεπορτάζ αυτής είναι πολύ μεγάλο, παραθέτουμε τον σύνδεσμο εις τον οποίο ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να διατρέξει και να ενημερωθεί καταλλήλως.

<<http://churchgoc.org/enimerosis/e_150.html>>

 Μετά από αυτά, νομίζουμε πλέον πως δεν είναι ανάγκη να σημειώσουμε έτη περισσότερα. Νομίζουμε όμως πως θα ήταν καλό να κλείσουμε αυτή τη δημοσίευσή μας όπως ακριβώς και την ξεκινήσαμε. Με ένα Ευαγγελικό λόγιο:

<<ΚΑΙ ΟΣ ΑΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΗ ΕΝΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΤΟΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΩΝ ΕΙΣ ΕΜΕ, ΚΑΛΟΝ ΕΣΤΙΝ ΑΥΤΩ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙ ΠΕΡΙΚΕΙΤΑΙ ΛΙΘΟΣ ΜΥΛΙΚΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΝ ΤΡΑΧΗΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΒΕΒΛΗΤΑΙ ΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΑΝ. ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΗ ΣΕ Η ΧΕΙΡ ΣΟΥ, ΑΠΟΚΟΨΟΝ ΑΥΤΗΝ...>>. (Μαρκ. Θ΄ 42-43)

                       
(1). Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως ούτε ο Εφημέριος του Ναού, ούτε όμως οι ενορίτες του, αντέδρασαν ξαφνικά εις την παρουσία του κ. Νικολάου. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις εκατέρωθεν δύο επιστολές προς τον πρ. Πειραιώς, του Εφημερίου, αλλά και των ενοριτών.

(2).  Σημειώνεται δε πως εις την κ. Ανδριανάκη Δήμητρα, <<Χορηγήθηκε υπηρεσιακό σημείωμα εξέτασης από ιατροδικαστή>>. Στο Νοσοκομείο της Βούλας, όπου προσεκομίσθη, της τοποθετήθηκε νάρθηκας και γύψος.    
  

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου