Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 

ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ
ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ

(Εγράφη το 1991)

  Όλοι μας γμωρίζομεν την προσπάθεια των Μεγάλων Δυνάμεων για μιά ενωμένη Ευρώπη. Είδαμε και τις αλλαγές στα Κράτη της Ανατολής και ελπίζαμε σε ένα καλύτερο αύριο.
 Ξαφνικά όμως, τα πράγματα άλλαξαν και η σύρραξις στο Περσικό Κόλπο εδημιούργησε μεγάλην ανησυχίαν. Και τώρα φοβισμένοι και έντρομοι σκεπτόμεθα. Τί άραγε θα συμβεί; Βέβαια, δεν γνωρίζομεν από ώρα σε ώρα τί μας επιφυλάσσει ο Θεός.
 Αλλά ας μή μας τρομάζουν όσα συμβαίνουν σήμερα. Έχουν όλα γραφεί. Έχουν περάσει δύο χιλιάδες χρόνια από τότε που ακούστηκε μιά φωνή με μηνύματα προειδοποιητικά και χαρακτηριστικά για τις ημέρες μας, η οποία είπε:
 <<Εγερθήσεται έθνος επί έθνος και Βασιλεία επί Βασιλεία, θα συμβούν πείνες και ασθένειες μεταδοτικές και σεισμοί, σεισμοί μεγάλοι κατά τόπους, φόβητρα και σημεία μεγάλα από τον ουρανόν. Θα ακούετε πολέμους και ακαταστασίες και ειδήσεις περί πολέμων. Όλα αυτά θα είναι αρχή ωδίνων. Προσέχετε όμως, μή φοβήσθε αυτά όλα πρέπει να γίνουν, αλλά δεν θα έλθη αμέσως το τέλος>> (Ματθ. ΚΔ' 7 - Λουκ. ΚΑ' 9).
 
Τα ανωτέρω είπε ο Χριστός μας προ 2000 ετών και αφορούν τις ημέρες μας αφού εμείς ευρισκόμεθα κοντά προς τη Συντέλεια του Κόσμου.
 - Είναι γραμμένο επίσης από πολλά χρόνια πως όταν έλθουν δυό Πασχαλιές μαζί (όπως εφέτος το 1991) και δύο Καλοκαίρια, τότε κάτι το σοβαρό θα συμβή.
 - Αλλού έχει γραφτεί (πρό 600 ετών) ότι φτάνοντας στο Μεσασμό του Ογδόου Αιώνος που είναι το 1992, η ανθρωπότητα θα οδηγηθή σε μεγάλα σοβαρά και τρομακτικά γεγονότα.
- Αλλού γράφεται, ότι θα παρατηρηθή ανησυχία Κόσμου και γενική απελπισία επί της Γης!
 Ο Άγιος Νείλος πρό 600 (εξακοσίων) ετών έχει γράψει ότι, μετά το 1900 έτος οι άνθρωποι θα πετούν στον αέρα σαν τα πουλιά και θα διασχίζουν τον βυθόν της θάλασσας σαν τα ψάρια και θα ομιλούν ο ένας προς τον άλλον, από τη μία άκρη της Γης έως την άλλην.
 
(Εδώ ο Άγιος μας προλέγει προ 600 ετών, για τα αεροπλάνα, τα υποβρύχια και τα τηλέφωνα).
 - Στις 9 Απριλίου 1989 η Εφημερίς <<Αυριανή>> έγραψε, ότι οι Μοναχοί του Αγίου Όρους προειδοποιούν τον Κόσμον ότι κάτι κακό θα συμβή στην Ανθρωπότητα, έπειτα από προειδοποιητικά σημεία που τους απεκάλυψεν ο Θεός. Παρόμοια δε σημεία είχαν παρεγγελθή από το Άγιον Όρος προτού χηρυχθή ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος!
 Αυτά και άλλα πολλά έχουν γραφτεί πρό πολλών ετών για της ημέρες που ζούμε. Έπειτα όμως από όλα αυτά, γεννάται τούτο το ερώτημα: Να είναι άραγε τυχαία όλα αυτά, που έχουν ειπωθή πρό εκατοντάδων ετών; Σε αυτό το ερώτημα όμως, ας αφήσουμε να μας δώσουν την απάντησιν τα παγκόσμια γεγονόταν τα οποία συμβαδίζουν με τα προλεγόμενα των Προφητειών.
 Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Προφήτης για να προλέγη τα γενησόμενα, διότι η ίδια η κατάστασις μας πληροφορεί δια την τύχην της ανθρωπότητας και την εκπλήρωσιν των γραφομένων.
 Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στις Προφητείες Του γράφει πολλά για τις ημέρες μας, που άλλα έχουν εκπληρωθή και άλλα θα εκπληρωθούν στο Μέλλον.
 Κατωτέρω αναφέρομεν μερικές από τις Προφητείες του Αγίου Κοσμά οι οποίες εκπληρώθηκαν.
1) <<Θα δήτε στον κάμπο αμάξι χωρίς άλογα να τρέχη γρηγορότερα από το λαγό>> (Η προφητεία μας λέγει για τα σημερινά αυτοκίνητα).
2). Θαρθή καιρός που οι άνθρωποι θα μιλούν από ένα μακρινό μέρος σε άλλο, σαν να είναι σε πλαϊνά δωμάτια>> (Μας προλέγει εδώ για τα σημερινά τηλέφωνα, τους ασυρμάτους και τα Ραδιόφωνα).
3) <<Θα δήτε να πετάνε οι άνθρωποι στον ουρανό σαν μαυροπούλια και να ρίχνουν φωτιά στον κόσμο>> (Εδώ προφητεύει για τα αεροπλάνα που βομβαρδίζουν και φονεύουν ανθρώπους).
 
Τα ανωτέρω ειπώθηκαν το έτος 1750 μ.Χ.
 Εις την συνέχειαν παραθέτομεν Προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, οι περισσότερες των οποίων δεν έχουν εκπληρωθή.
1. <<Ξένος στρατός θα έλθη, Χριστό θα πιστεύση, γλώσσα δεν θα ξέρη..>>.
2. <<Θα ιδήτε τρείς φαμίλιες σ' ένα σπίτι>>.
3. <<Εσείς θα πάτε να κατοικήσετε αλλού και άλλοι θάρθουν να κατοικήσουν σε σάς>>.
4. <<Πολλοί θα χάνωνται από την πείνα>>.
5. <<Οι πλούσιοι θα γίνουν πτωχοί και οι πτωχοί θα πεθάνουν>>.
6. <<Μιά χούφτα μάλαμα, μιά χούφτα αλεύρι>>.
7. <<Θα έρθη καιρός που οι Ρωμαίοι θα τρώγωνται αναμεταξύ τους. Εγώ συστήνω ομόνοιαν και αγάπην>>.
8. <<Θα έρθη καιρός που θα διευθύνουν τον κόσμο τα άλαλα και τα μπάλαλα>> (Τα μηχανήματα).
9. <<Ό, τι σας ζητούν, να το δίνετε. Ψυχές μόνον να γλυτώτνετε>>.
10. <<Αν βρίσκουν στο δρόμο ασήμι, δεν θα σκύβουν να το πάρουν. Για ένα όμως αστάχυ θα σκοτώνονται ποιός θα το πρωτοπάρη...>>
11. <<Θα σας επιβάλλουν μεγάλο και δυσβάσταχτο φόρο, αλλά δεν θα προφθάσουν>>.
12. <<Λυπηρόν να σας το ειπώ. Σήμερον, αύριον καρτερούμεν δίψες, πείνες μεγάλες που να δίδωμεν χιλιάδες φλουριά και να μην ευρίσκωμεν ολίγον ψωμί>>.
13. <<Θα έρθη καιρός, που θα φέρη γύρες ο διάβολος με το κολοκύθι του>> (εννοεί τους δορυφόρους).
14. <<Θα βλέπετε να πηγαίνουν άλλοι πάνω και άλλοι κάτω>>.
15. <<Τον Πάπαν να καταράσθε, διότι αυτός θα είναι η αιτία>>.
16. <<Θα σας ρίξουν πάρα πολύ. Θα σας ζητήσουν να τον πάρουν πίσω, αλλά δεν θα μπορέσουν>>. (Τα Δάνεια).
17. <<Θαρθή καιρός που θα βγή ο καταραμένος δαίμονας από το καυκί του>>.
18. <<Θαρθή καιρός που οι χριστιανοί θα ξεσηκωθούν ο ένας κατά του άλλου>>.
19. <<Θαρθή ξαφνικά. Να έχετε ένα σακκούλι σιτάρι κρεμασμένο στη θύρα. Να το πάρετε μαζί σας, για να φάνε τα παιδιά σας>>.
20. <<Στην Αυλώνα θα γίνη χαλασμός. Θα έλθουν στρατεύματα να ελευθερώσουν τον τόπο>>.
21. <<Στο Μποκουρμέ θα χυθή πολύ αίμα>>.
22. <<Όταν ακούετε ότι ο πόλεμος άρχισε, τότε κοντά είναι>>.
23. <<Θαρθή όταν έρθουν δύο καλοκαίρια και δύο πασχαλιές μαζί>>.
24. <<Ο χαλασμός θα γίνη από ένα κασσιδιάρη>>.
25.<<Θα προσπαθούν να το λύσουν με την πέννα, μα δεν θα μπορούν. 99 φορές με τον πόλεμο και μία με την πέννα>>.
26. <<Αν βρεθούν 3 δυνάμεις σύμφωνες, τίποτε δεν θα πάθετε>>.
27. <<Αν το ζήτημα λυθή με τον πόλεμο, θα πάθετε πολλές καταστροφές. Σε τρείς χώρες μιά θα μείνη...>>.
28. <<Το κακό θα σας έρθη από τους διαβασμένους>>.
29. <<Μετά το γενικό πόλεμο θα ζήση ο λύκος με τ' αρνί>>.
30. <<Θα μαζωχτή το χιλιάρμενο στο Σκάλωμα (Άγιοι Σαράντα) και θάρθουν κοκκινογέλεκοι, να πολεμήσουν για σας>>.
31. <<Οι Τούρκου θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν ως την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθή, το άλλο τρίτο θα βαπτισθή και μονάχα το 1/3 θα πάη στην Κόκκινη Μηλιά>>.
32. <<Θα ζητήσουν να σας πάρουν και στρατιώτας. Δεν θα προφθάσουν όμως>>.
33. <<Όταν ακούσετε ότι ο πόλεμος πιάστηκε από κάτω, τότε κοντά θα είναι>>.
34. <<Μετά τον πόλεμο οι άνθρωποι θα τρέχουν μισή ώρα δρόμο, για να βρίσκουν άνθρωπο και να τον κάμουν αδελφό>>.
35. <<Θα γίνη ένα χαρτοβασίλειο που θα έχη μέγα μέλλον στην Ανατολή>>.
36. <<Θά'ναι όγδοος αιώνας που θα γίνουν αυτά>>.
37. <<Να κρυφθήτε ή κοντά στην πόρτα ή κοντά στην πλάκα, αν είναι βιαστικό και γρήγορο>>.
38. <<Πολλά θα συμβούν. Οι πολιτείες θα καταντήσουν σαν μπαράγκες>>.
 
Αναφέρονται και άλλες προφητείες για τα αναμενόμενα Παγκόσμια γεγονότα, οι οποίες είναι γραμμένες σε Βιβλία Προφητειών της Εκκλησίας και στην Αποκάλυψιν του Ιωάννου.
 Εις την Αγία Γραφή ο Θεός μας πραγγέλει: <<Εάν θα με ακούσετε, τα αγαθά της Γης θα φάγετε. Αν όμως δεν με ακούσετε, το μαχαίρι θα σας καταφάγη>> (Προφήτης Ησαΐας).
 Εις την Αποκάλυψιν στο έκτον Κεφάλαιον αναφέρεται: <<ότι εδόθη εξουσία να σηκώση την ειρήνην από της γης και να σφάξωσιν αλλήλους και εδόθη εις αυτόν μάχαιρα μεγάλη>> (Αποκ. ΣΤ' 4).
 Ο Απόστολος Παύλος επίσης γράφει: <<τα οψώνια της αμαρτίας θάνατος>>. Ο μισθός δηλαδή της αμαρτίας είναι θάνατος (Ρωμ. ΣΤ' 23).
 Λοιπόν, εσί τι λές; Μήπως εδώ είμαστε ένοχοι; Μήπως η αποστασία μας από τον Θεόν μας οδηγεί στην καταστροφή και τη σφαγή; Σε αυτό ας απαντήση κάθε ένας στον εαυτόν του εξετάζοντας κατά πόσον είναι εντάξει απέναντι στον Νόμον του Θεού και ας βγάλη το σμπέρασμα. Ο Θεός δεν ζητά τίποτε άλλο από εμάς παρά μόνον μετάνοια και επιστροφή και τήρηση των εντολών Του. Η εξομολόγησις των αμαρτιών μας σε πνευματικό ιερέα μας καθαρίζει από τις αμαρτίες, μας ελευθερώνει και μας ελαφρύνει τη συενείδηση και αποκαθιστά τις σχέσεις μας με τον Θεόν και η ψυχή μας ευρίσκει ειρήνη και ανάπαυση.
 Ο Ιησούς Χριστός ήλθεν εις τον Κόσμον για να σώση τους αμαρτωλούς. Και είπεν ότι τον ερχόμενον πρός με, ού μή εκβάλλω έξω>> και αλλού είπε <<ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω>>.
 
Ο Προφήτης Ησαΐας λέγει:
 <<Ο Κύριος έχει θυσίαν εν Βοσόρρα και σφαγήν μεγάλην εν τη γη της Ιδουμαίας>> (Ησαΐας ΛΔ' 6). <<Και τα ρεύματα αυτής θέλουσι μεταβληθή εις πίσσαν (πετρέλαιον) και το χώμα αυτής εις Θειάφι και η Γη αυτής θέλει κατασταθεί πίσσα καιομένη νύκτα και ημέραν δεν θέλει σβησθή>> (Ησαΐας ΛΔ' 9).
 Ο Προφήτης Ησαϊας είπε τα ανωτέρω προς 2.600 ετών! Αλήθεια πόσην ομοιότητα, έχουν με τον Πόλεμον του Περσικού Κόλπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου