Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ κ. ΠΑΧΩΜΙΟΥ

2 σχόλια:

  1. Καλά δεν ντρέπεστε που μασκαρέψατε τον παππού που βρίσκεται απομονωμένος μέσα στο γυναικείο Μοναστήρι και είναι 96 ετών, με ότι αυτό συνεπάγεται, να τον διασύρεται στον κόσμο ως δήθεν "αρχιεπίσκοπο"; Δεν καταλαβαίνετε ότι είναι σαν να λέτε στον κόσμο ότι το γεροντάκι είχε μαράζι να γίνει αρχιεπίσκοπος έστω και 100 χρονών; Σταματήστε να διασύρετε την ορθοδοξία και σοβαρευθείτε επιτέλους και για το δικό σας το καλό. Γελάνε και τα μικρά παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Ανώνυμε, την απάντηση στο σχόλιό σου, αν μπεις στον κόπο και ψάξεις στο blog στα περί της ενθρονίσεως του Μακαριωτάτου, θα δεις πως σου την δίνει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος αν θυμάμαι καλά κατά την ημέρα αυτή είπε προς ακοή όλων ότι αποδέχθηκε την θέση αυτή με φόβο Θεού και Ταπείνωση, προκειμένου δι' αυτής να υπηρετήσει την Εκκλησία, και όχι επειδή είχε μαράζι έστω και σε αυτή την ηλικία να γίνει Αρχιεπίσκοπος. Διότι όπως πάλι ο ίδιος είπε, αν πάλι θυμάμαι καλά, πολλοί οι Αρχιεπίσκοποι εκείνοι που αντί να ταπεινωθούν ακόμη περισσότερο από την θέση αυτή, τα μυαλά τους πήραν αέρα και άρχισαν να κάνουν ότι ήθελαν στην Εκκλησία. Όλα όμως αυτά μπορείς και μόνος σου να τα διαβάσεις αλλά και να τα ακούσεις από το σχετικό ρεπορτάζ, αν ψάξεις και το βρεις στο blog.

    Υ.Γ.: ''Ας γίνω Αρχιεπίσκοπος έστω και για μέρα και ας πεθάνω''. Μήπως θυμάσαι αγαπητέ μου ποιος τα είχε πει αυτά τα λόγια; Αν όχι, πες μου να σου θυμίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή