Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 28 Απριλίου 2019

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


<<Συγχωρήσωμεν πάντα τη Αναστάσει>>
Tο απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, και μέσα σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς και λαμπράς ατμόσφαιρας τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, εις την γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Εξαμιλίων Κορινθίας.
Της Ιεράς ακολουθίας προεξήρχε ο Μακ/τος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Παχώμιος με συλλειτουργούς τους Σεβ/τους Μητροπολίτες Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κήρυκο, Πατρών και Τοποτηρητή Αυστραλίας κ. Ευστάθιο και τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Παν/το Αρχ/τη π. Γεράσιμο Κοσμά.
Κατά την διάρκεια της λαμπράς ταύτης Ακολουθίας, ανεγνώσθη το κατά Ιωάννην Ιερόν Ευαγγέλιον του Εσπερινού, σε διάφορες γλώσσες.
Τα αναλόγια του Καθολικού κόσμησαν με την παρουσία τους οι αδελφές της Μονής, οι οποίες με την γλυκιά ψαλμωδία τους προσέδωσαν έναν ιδιαίτερο τόνο κατάνυξης στην όλη ατμόσφαιρα, ενώ πολλής κόσμος προσήλθε για να συνεορτάσει στο φως της Ζωηφόρου Αναστάσεως, το Μυστήριο της Σωτηρίας και της Αγάπης.
Προ της Απολύσεως ο Μακ/τος κ. Παχώμιος, διένειμε σε όλους τα πατροπαράδοτα κόκκινα αυγά, μεταφέροντας προς όλους τις Πασχάλιες Εόρτιες ευχές του.







ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου