Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΟΜΒΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ



  Δυσαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε το Σάββατο του Λαζάρου (7-04-2019 εκ.ημ.), στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μενιδίου Αττικής, προεξάρχοντος του Οικείου Μητροπολίτου Σεβ/του Μεσογαίας, Λαυρεωτκής και Αχαρνών κ. Κηρύκου συλλειτουργούντος του Σεβ/του Μητροπολίτου Κιέβου και εξάρχου πάσης Ρωσίας κ. Σεραφείμ, του εκ Ρωσίας Ιερέως π. Δημητρίου, ενώ συμπροσευχόμενος εντός του Ιερού παρέστη ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Ιερομ/χος π. Γεράσιμος Κοσμάς. 
  Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μέσα σε κλήμα συγκινήσεως η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του διακόνου π. Ηλία εκ Ρωσίας. Το μυστήριο της χειροτονίας ετέλεσαν μαζί και οι δύο Αρχιερείς.
  Αμέσως μετά την χειροτονία ο Σεβ/τος κ. Κήρυκος παρουσίασε στους πιστούς τον χειροτονούμενο λέγοντας πως πρόκειται περί ενός Ορθοδόξου Πιστού εκ της Ρωσικής Εκκλησίας των Κατακομβών , ο οποίος προτάθηκε από τον Σεβ/το Κιέβου κ. Σεραφείμ να χειροτονηθεί Ιερέας, προκειμένου να διανύει μεγάλες αποστάσεις στην Ρωσία, φτάνοντας μέχρι και το πιο απομακρυσμένο μέρος της ώστε να μεταδίδει την Ορθοδοξία στους Πιστούς. 
 Εις την συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Σεβ/τος Κιέβου, ευχαριστώντας  τον Θεό για το γεγονός αυτό αλλά και τον Σεβ/το Κήρυκο που δέχθηκε η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Ηλία να πραγματοποιηθεί εις τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. 





















<<Τις Θεός Μέγας ως ο Θεός ημών, συ είη ο Θεός 
ο ποιών θαυμάσια μόνος>>!!!




 Το Αρχιερατικό Συλλείτουργο αλλά και την χειροτονία παρακολούθησε μεγάλος αριθμός πιστών, δοξάζοντας τον Θεό για την προσθήκη ενός ακόμη Κληρικού εις τους κόλπους της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας. 



 Η διεύθυνση του ''ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΙΕΡΑΡΧΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ'' εύχεται εις τον νεοχειροτονηθέντα πρεσβύτερο π. Ηλία καλή καρποφορίαν εις το γεώργιον του Κυρίου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου