Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΟΥ

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 9/22-04-2019



Φωτογραφικό στιγμιότυπο από το πέρας της προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας εις την οποίαν προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Παχώμιος συλλειτουργήσας μετά του Σεβ/του Μητροπολίτου Πατρών κ. Ευσταθίου, του Αρχιμανδρίτου Ιερομονάχου π. Γερασίμου και του Πρεσβυτέρου π. Δημητρίου. Επίσης εξ αριστερών του Μακ/του διακρίνεται ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Κιέβου κ. Σεραφείμ και εκ δεξιών του Σεβ/του Πατρών ο Σεβ/τος Μεσογαίας κ. Κήρυκος.




Φωογραφικό στιγμιότυπο λίγα λεπτά προτού οι Αρχιερείς, οι Ιερείς και οι Μυρεψοί εξέλθουν εκ του Καθολικού της αγ. Τριάδος ώστε εν πομπή να κατευθυνθούν εις το παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου όπου και θα πραγματοποιηθεί η έψηση του Αγίου Μύρου. Διακρίνονται ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Παχώμιος (καθήμενος), οι Σεβ/τοι Μητροπολίτες Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών κ. Κήρυκος, Κιέβου και έξαρχος πάσης Ρωσίας κ. Σεραφείμ, Πατρών και Τοποτηρητής Αυστραλίας κ. Ευστάθιος, οι Ιερείς π.Γεράσιμος και π. Δημήτριος καθώς και οι Μυρεψοί. 



Η πομπή μετά του Μακ/του κ. Παχωμίου κατευθυνόμενη 
προς το Παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου.



Η είσοδος της θρησκευτικής πομπής εις το παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου  


Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Παχώμιος 
προσκυνών την Ιερά Εικόνα του Τιμίου Προδρόμου



Ο Μακαριώτατος κ. Παχώμιος μετά των Σεβ. Μητροπολιτών Μεσογαίας κ. Κηρύκου, Κιέβου κ. Σεραφείμ και Πατρών κ. Ευσταθίου συμμετέχοντες εις την τέλεση του αγιασμού δια την έναρξη της διαδικασίας εψήσεως του Αγίου Μύρου.


Ο Σεβ. κ. Κήρυκος ευλογεί το ύδωρ του αγιασμού


Τα σκευάσματα, τα αρώματα και οι φιάλες του Αγίου Μύρου


ΡΗΨΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Παχώμιος μετά των Αρχιερέων ρίπτουν τα πρώτα αρωματικά εντός του καζανίου που θα πραγματοποιήσει την έψηση του Αγίου Μύρου












ΑΝΑΜΑ ΦΩΤΙΑΣ

Αφού πλέον έχουν τοποθετηθεί εντός του καζανίου τα πρώτα αρωματικά αρωματα, ο Μακαριώτατος κ. Παχώμιος σύμφωνα με την τυπική διάταξη ανάβει με το Τρίκερο την Φωτιά ώστε να ξεκινήσει η έψηση των πρώτων υλικών του Αγίου Μύρου. 




ΑΝΑΔΕΥΣΙΣ ΥΛΙΚΩΝ

Ο Μακ/τος μετά των Αρχιερέων πραγματοποιούν την 
πρώτη ανάδευση των εντός του Καζανίου Υλικών







Ο Μακ/τος μαζί με τους Αρχιερείς, τους Ιερείς και τους Μυρεψούς 
όπισθεν του Καζανίου  εις μίαν αναμνηστική φωτογραφία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου