Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ.

Το πρωί της Κυριακής 25 Μαρτίου 2019 ο.η., εις τον Μοναστηριακό Ιερό Ναό Αγ. Αικατερίνης Κορωπίου Αττικής, ένεκα της εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία υπό του Αρχ/του π. Γερασίμου Κοσμά. Λίγη ώρα μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και συγκεκριμένα περί την 12ην μεσημβρινήν, εις το καλαίσθητο αρχονταρίκι της μονής, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας, Λαυρεωτικής και Αχαρνών, για την επέτειο του 1821. Στην εορτή συμμετείχαν παιδιά από όλες τις βαθμίδες των κατηχητικών αλλά και μεγάλοι.
Την εορτή μεταξύ των πολλών πιστών παρηκολούθησε και ο Οικείος Μητροπολίτης, Σεβ/τος κ. Κήρυκος, ομού μετά του Αρχ/τέως της Ιεράς Συνόδου Αρχ/του π. Γερασίμου Κοσμά και του πολιού Ιεροδ/νου π. Ιακώβου Βιττάλη.
Η εορτή είχε ως γενικό θέμα της ''Ήρωες του '21'', η ''Δέσπω η Σουλιώτισσα'', ο ''Κολοκοτρώνης'', η ''Μαντώ Μαυρογένους'', ο ''Καλόγερος Σαμουήλ'' κ.α., και ξεκίνησε με μία εμπνευσμένη εισαγωγή από την συμπαθέστατη Μαρία Περικλέους. Οι δε προσφωνήσεις ανατέθηκαν στον αγαπητό νέο, Αγαθοκλή Παπαγαθοκλέους. Εις την συνέχεια ακολούθησαν σκετσάκια και ποιήματα από τα παιδιά. 
Λίγο πριν την ολοκλήρωση της εορτής, τον λόγω έλαβε ο Σεβ/τος κ. Κήρυκος, οποίος έστειλε ένα βροντερό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση με τα εξής λόγια: <<Εμείς μπορεί να είμαστε λίγοι και οι θέσεις μας αδύνατες, όμως ο Θεός είναι μεγάλος>>.
Οι γονείς των παιδιών και όλοι όσοι παρακολούθησαν την γιορτή συγκινήθηκαν και καταχειροκρότησαν τα παιδιά που τίμησαν τους ήρωες και την επανάσταση του 1821. 

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ







ΕΟΡΤΗ
















Μικροί και μεγάλοι σε μία αρμονική συνεργασία 
της οποίας το αποτέλεσμα καταχειροκροτήθηκε!!!















Σχόλιο διαχειριστού: Άξιο θαυμασμού είναι το γεγονός πως στους εσχάτους αυτούς καιρούς της αποστασίας και του παραλογισμού, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν ψηλά την Ορθοδοξία και να μεταδώσουν στις επόμενες γενεές ανόθευτη την Ιστορία της πατρίδος μας. 
Εκ της θέσεως αυτής θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους εκείνους που εργάστηκαν ώστε να υπάρξει ένα τόσο αξιόλογο αποτέλεσμα, καθώς επίσης και την Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας, Λαυρεωτκής και Αχαρνών για την διοργάνωση της εορτής.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου