Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Ο ΠΡΩΤΟΜΑΡΤΥΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ''ΑΡΧ/ΠΟΣ'' ΚΑΙ ''ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ'' κ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ


  Σήμερα, εορτή του αγίου Στεφάνου του Πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου, οι οπαδοί της ''Στεφανίτικης συνόδου'' εις τον Ιερόν Ναόν Αγίας Τριάδος Κάτω Ηλιουπόλεως, εόρτασαν τον αγαπητό τους ''Αρχιεπίσκοπο''. Με την δημοσίευση που κάνω απευθύνομαι όχι στον κόσμο αλλά στον ίδιο τον ''Μακ/το'' κ. Στέφανο.

 ''Μακ/τε'' και ''ηγούμενε'' κ. Στέφανε,

 Νομίζετε πως όντως είστε Κανονικός και Νόμιμος ''Αρχιεπίσκοπος;''. Διότι για να είστε πρέπει εσείς πρώτος και έπειτα η ''σύνοδος'' που σας εξέλεξε να έχετε σεβασθεί τους Θείους και Ιερούς Κανόνες και την Κανονική Τάξη της Εκκλησίας. Το δοξαστικό του αγίου Στεφάνου παρουσιάζει τον άγιο ως <<την Δόξα των Δικαίων>>. Εσείς κ. Στέφανε είστε Δίκαιος; Τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο κ. Ανδρέα τον μεταχειρισθήκατε έως της τελευτής του με δικαιοσύνη; Τον αφήσατε να πεθάνει ως Αρχιεπίσκοπος; Όταν έγινε όλη αυτή η φασαρία για την άδικη και παράνομη παραίτηση του, εσείς τι θέση κρατήσατε; Πατάξατε όλους εκείνους που συμφώνησαν με την συγκεκριμένη παρανομία της παραιτήσεως αλλά και της μεταθέσεως εις την θέση της ''Προεδρίας των Πατρών;''. Διότι μην ξεχνάμε πως τα σημερινά τροπάρια της εορτής του αγίου του οποίου το όνομα φέρετε, παρουσιάζουν τον άγιο και ως  <<διώκτη των Ιουδαίων την πάσαν δυσσέβειαν>>. Σήμερα ''αξιοσυμπάθειτε'' ''Αρχιεπ/πε'' κ. Στέφανε εορτάσατε εις την αγ. Τριάδα. Αλήθεια αυτό ήταν δίκαιο; Μήπως την Εκκλησία αυτή κουραστήκατε για να την χτίσετε; Μήπως εσείς ήσασταν εκείνος που όταν χτιζόταν η αγία Τριάδα έτρεχε στα αστυνομικά τμήματα; Μήπως εσείς ήσασταν εκείνος που όταν χτιζόταν η Εκκλησία, τα βράδια κάνατε αγρυπνίες και τα πρωινά κουβαλούσατε τον κουβά με το τσιμέντο στην πλάτη; Μήπως εκτός από όλα αυτά, εσείς ήσαστε εκείνος που κατόπιν του όποιου τρόπου ανάδειξής σας εις τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, προσπαθήσατε να επουλώσετε το σχίσμα του 2005 και εργαστήκατε υπέρ του δέοντος για έναν εν αγάπη και αληθεία διάλογο μετά του επισκόπου μου, Σεβ/του κ. Κηρύκου, ο οποίος πολλάκις σας το έχει ζητήσει;
 Για όλες αυτές τις καταφανείς αδικίες σας αλλά και για όσα ήσασταν υποχρεωμένος να πράξετε από την ημέρα που γίνατε ''Αρχιεπ/πος'' και δεν τα πράξατε, εμείς καθημερινώς και εξαιρέτως την σήμερον,  προσευχόμαστε προς τον Κύριον να <<μην στήση τις αμαρτίες σας ταύτες>>, να σας χαρίζει έτη πολλά, όχι για να συνεχίσετε να είστε παρανόμως ''Αρχιεπ/πος'', αλλά για να μετανοήσετε και να επιστρέψετε μαζί με το ποίμνιό σας εντός της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής του Χριστού Εκκλησίας, εκ της οποίας Οικειοθελώς και εξήλθατε!!!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου