Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΓΝΩΡΙΣΕ ΔΕ, ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΝ ΜΕ ΑΓΙΑΣΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΓΧΩΡΟΥΣΑ!


Όταν αναγνωρίστηκε Άγιος, ο Άγιος Νεκτάριος το 1961, σε μία μονή του Αγίου Όρους, δημιουργήθηκαν 2 παρατάξεις μοναχών. Οι μεν παραδέχονταν την Αγιότητά του, οι δε, την μαφισβητούσαν.
Ο ηγούμενος της μονής, βλέποντας την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο μοναστήρι, κάλεσε μία μέρα τους μοναχούς και τους είπε:
- Δεν θα γίνει το θέμα της αγιοσύνης του Νεκταρίου, αιτία να χάσουμε τις ψυχές μας, αντιμαχώντας μεταξύ μας. Κηρύττω τριήμερη νηστεία και με την προσευχή μας, να ζητήσουμε από το Θεό να μας αποκαλύψει, αν ο γέροντας Νεκτάριος είναι Άγιος ή όχι.
Πράγματι αυτό και έκαναν...
Την τρίτη ημέρα και ενώ ετοιμαζόταν ο ηγούμενος να κατέβει στην Εκκλησία, χτυπάει διακριτικά η πόρτα του κελιού του και μπαίνει μέσα ο Άγιος Νεκτάριος. Όταν μπήκε μέσα, ο ηγούμενος αμέσως τον αναγνώρισε και έπεσε να τον προσκυνήσει.
Του λέει τότε ο Άγιος Νεκτάριος:
- Αδερφέ Αθανάσιε (έτσι έλεγαν τον ηγούμενο), πήγαινε και πες τους Πατέρες να μην κουράζονται. Ο κύριος με Αγίασε και είμαι Άγιος, θαυματουργός και μυροβλύτης. Γνώρισε δε, ότι ο Κύριος δεν με αγίασε για κανένα άλλο λόγο, παρά μόνο επειδή συγχωρούσα!

(Σχόλιο διαχειριστού: Επομένως τι να τις κάνουμε τις θεολογικές προσεγγίσεις περί του 1971, ή περί οποιουδήποτε άλλου θέματος, και πόσο μπορούν να μας ωφελήσουν οι μεγάλοι Θεολόγοι, όταν δεν ξέρουμε να συγχωρούμε;) 

3 σχόλια:

  1. Δάσκαλε πού δίδασκες καί λόγο δέν ἐκράτεις! Ἡ ὑποκρισία καί ἀμετροέπειά σας ἀξίζουν....βραβεῖο Νόμπελ! Εἰδικά ἡ ὁμάδα σας ξεπέρασε σέ ὕβρεις, προκλητικότητα καί πολεμική, πέραν τοῦ ψεύδους καί τῆς ἀπάτης, κάθε ἄλλη σχισματική ὁμάδα. Και αὐτά δέν τά ἰσχυρίζομαι αὐθαιρέτως διότι μπορεῖ ὁ καθένας νά τό διαπιστώσει ἀπό τά δημοσιεύματα καί τίς ἀναρτήσεις σας. ΤΩΡΑ δέ, προκειμένου νά δικαιολογήσετε τήν ἄθεσμη "ἕνωσή" σας ἤ μετάνοια ἤ "ἐπιστροφή¨ σας ἤ "ἐπιστροφή" των, υμών καί τῆς εὐσταθιακῆς μικρο-"ομάδος, θυμηθήκατε τόν Ἅγιο Νεκτάριο καί τή συγχωρητικότητα. Αἰδώς, Ἀργεῖοι! Καί μή ξεχνιόμαστε, περιμένουμε μέ ἐνδιαφέρον τά κείμενα καί τίς πράξεις τῆς κανονικῆς διαδικασίας γιά τήν θρυλούμενη "ἕνωση". Γιά νά διαπιστώσουμε τί θά εἶναι, ἀνίερη ἤ οἰκουμενιστική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μυαλό σου και μια λύρα Δημητράκι. Για ρίξε μία γρήγορη ματιά στο μπλόκ μου και δες πόσες διδαχές του Αγίου Νεκταρίου έχω δημοσιεύσει. Για ψάξε και δες για την συγχωρητικότητα πόσες φορές έχω βάλει κείμενα. Όσο και να καραδοκείς για να πιαστείς από κάπου προκειμένου να μας κατηγορήσεις, εις μάτην κοπιάζεις. Γιατί δεν γράφεις καλύτερα πως σε πονάει που χάσατε και έχασες τα Εξαμίλια; Γιατί έστω και μία φορά στη ζωή σου δεν μιλάς ειλικρινά; Μας κατηγορείς εσύ; Δηλαδή είστε μία ''σύνοδος'' που χρωστάτε και από πάνω ζητάτε και τα ρέστα; ξεχνάς πόσες παρανομίες έχετε πράξει; Ξεχνάς πως μόνο σε θέματα ηθικής, έχετε βαθμολογηθεί με -1(χειροδικίες, αιματηρές χειροτονίες, καταλήψεις ναών, διωγμούς κληρικών, αδιαφορία εις βάρος του π. Θωμά κ.α.;). Μετά από όλα αυτά και άλλα που τα έχω γράψει και βαριέμαι να τα ξαναλέω, έχεις το θράσος και μιλάς για ''υποκρισία και αμετροπρέπεια''; Για δες που τα πόδια σηκώθηκαν να βαρέσουν το κεφάλι!!! Δημήτρη σύνελθε γιατί με αυτά που γράφεις όλοι γελούν εις βάρος σου και δη εις βάρους της ''Θεοπνεύστου'' θεολογίας σου. Πήγαινε πρώτα να διδάξεις τη σύνοδό σου και τον εαυτό σου τρόπους καλής συμπεριφοράς, να θυμάστε κάποια γεροντάκια τα οποία είναι η αιτία που εσείς σήμερα χαίρεστε ''καθεδρικούς'' ναούς και μετά έλα και κατηγόρησέ μας. Αν θες για να σας κάνω για ακόμη μία φορά ρεζίλι, μπορώ να δημοσιεύσω και πάλι το καταγεγραμμένο εις το βιβλίο αδικημάτων - συμβάντων του Α.Τ. Ηλιουπόλεως, γεγονός της χειροθεσίας του πρώην κληρικού σας Παντελεήμονος Ντέσκα, τον οποίον κατόπιν της χειροδικίας, Κ Α Τ Ο Π Ι Ν, τον χειροτονήσατε ''Επίσκοπο''. Εκεί που ήσουν να μιλήσεις Δημήτρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ΝΑι. ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ!!! Αν εσείς θέλετε η Ορθοδοξία να εξαφανιστεί από προσώπου γης, ο Θεός δεν θα το αφήσει. Γι' αυτό και ευλογεί ώστε να γίνονται ενώσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή