Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΝ ΣΥΝΟΔΙΚΟΝ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟΝ


ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΝ ΕΝΩΤΙΚΟΝ
ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟΝ

ΓΝΗΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
194 00 ΚΟΡΩΠΙ ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Θ. 54 ΤΗΛΕΦΑΧ 210.6020176.



Α.Π. 826 Ἐν Κορωπίῳ τῇ 15/28 Ἰαν. 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 
ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ


 Λαβόντες υπ' όψιν την κοινήν Ομολογίαν Πίστεως την οποίαν υπέγραψαν τά μέλη τῆς Επιτροπής του Διαλόγου ως καί τά Πρακτικά των συνεδριάσεων των Επιτροπών εν Κύπρω καί εν Ελλάδι, καθώς καί τάς δεσμεύσεις πού ελάβαμεν αμφοτέρωθεν κατά την συνεδρἰασιν των Επιτρόπων της 10.1.2019 εις την Ιεράν Μονήν Αγίας Τριάδος Εξαμηλίων Κορινθίας καί την απόφασιν όλων ημών διά την διαφύλαξιν ἀκεραίας της ακαινοτομήτου Πίστεως καί Ομολογίας, ως καί την διατήρησιν ἀνοθεύτου της Αποστολικής Διαδοχής, ως παρελάβομεν ταύτας διά των χειροτονιών του 1948 (του αγίου Πατρός Ματθαίου του νέου Ομολογητού), καθώς καί το γεγονός ότι ανελάβομεν την ευθύνην να αντιμετωπίσωμεν καί ως ενιαία Ιερά Σύνοδος τάς Κανονικάς καί Εκκλησιολογικάς παρεκτροπάς, αι οποίαι εσημειώθησαν από της δημιουργίας των σχισμάτων του 1995 καί του 2005, απεφασίσαμεν μετά του πολιού Αρχιερέως Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Παχωμίου, όπως τελέσωμεν Ἀρχιερατικόν Ενωτικόν Συλλείτουργον το μεθεπόμενον Σάββατον, 27 Ιανουαρίου 2019 (ε.η.) του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, εις την Ἱεράν Μονήν Αγίας Τριάδος Εξαμηλίων Κορίνθου καί την επομένην ἡμέραν, ήτοι Κυριακήν 28 Ιανουαρίου 2019 (ε.η.) Κυριακήν ΙΖ΄ Ματθαίου, εις την Ἱεράν Μονήν Ἁγίας Αικατερίνης Κορωπίου Αττικῆς. Εἰς τά ανωτέρω ενωτικά Αρχιερατικά Συλλείτουργα ἔχουν κληθεί να παραστούν ὅλοι οἱ Αρχιερεῖς τῆς ἁπανταχοῦ Γνησίας Ορθοδόξου ‘Εκκλησίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
+ Ο Μεσογαίας καί Λαυρεωτικής
Κήρυκος

37 σχόλια:

  1. Και τώρα μπορείτε κ. Κάτσουρα να γράψετε όσες κατηγορίες θέλετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἀναμένω καί σᾶς προ(σ)καλῶ νά δημοσιεύσετε δύο τινά (τό κείμενο τῆς Ὁμολογίας σας δέν ἔχει κανένα ἐνδιαφέρον, διότι ὁ καθείς γράφει σέ τέτοιες περιστάσεις ὅ,τι θέλει πρός ἐντυπωσιασμόν): 1. Τήν θέσιν-τοποθέτησιν περί τῆς Θεολογικῆς μας διαφορᾶς (κακόδοξος Καινοτομία) μέ δεδομένον ὅτι Παχώμιος καί Εὐστάθιος τήν ἔχουν καταδικάσει. Ὅπερ σημαίνει δύο τινά: Ἤ ὁ κ. Κήρυκος τήν ἀποκήρυξε καί κατεδίκασε ἤ οἱ κ. κ. Παχώμιος καί Εὐστάθιος τήν ἀπεδέχθησαν, καί 2. Ποία ἡ "κανονική" διευθέτησις τοῦ ζητήματος τῶν "χειροτονιῶν". Ὅπερ σημαίνει ὁ ἀναμφισβητήτως διά τόν κ. Εὐστάθιο καθηρημένος κ. Κήρυκος πῶς ἀπεκατεστάθη ἤ πῶς τόν ἀνεγνώρισε ὁ κ. Εὐστάθιος ἀπό "κανονικῆς" πλευρᾶς, καθώς καί πῶς ὁ κ. Εὐστάθιος ἐγένετο δεκτός ὑπό τοῦ κ. Κηρύκου, ἀπό "κανονικῆς" ἀπόψεως. Δέν μᾶς ἀπασχολοῦν ἄλλα ὅπως τό ἔλλειμμα στούς Ρουμάνους, διότι δέν ἀσχολούμεθα μέ ξένα προβλήματα καί ἁμαρτίες (τοῦ κ. Εὐσταθίου). Ἐάν αὐτά ἀπαντηθοῦν τότε θά ὑπάρχει πολιτισμένη καί εὐπρεπής θεολογική καί κανονική κριτική. Αὐτά τά ἀπαιτοῦν οἱ Κορίνθιοι πιστοί. Ἄν δέν τά δημοσιεύσετε ἐγκαίρως τότε καλύτερα ξανασκεφθεῖτε νά κατεβεῖτε πρός τά μέρη μας, διότι χωρίς, ἐννοεῖται, νά διανοηθοῦμε βία γιά τήν ἁρπαγή τῆς Μονῆς ἀπό τήν Ἐκκλησία καί τούς πιστούς πού συνέβαλαν στήν ἀνέγερσή της, θἄχετε διάφορες ἄλλες ἐκπλήξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας καίει η Θεάρεστος ένωση και σας τσουρουφλίζει κ. Κάτσουρα. Θέλατε η παράνομη δικτατορική σας ψευδοσύνοδος να καταδικάζει συνεχώς και παρανόμως, εις καθαίρεσιν και το ανάθεμα Ορθόδοξους Αρχιερείς (ακόμα και 98 ετών). Oποιοι πηγαίνουν κόντρα στα θελήματα του δικτατορικού και αρρωστημένου κατεστημένου των πνευματικών απατεώνων με το όνομα Τσακίρογλου απλά σβήνουν...Αλλά υπάρχει Θεός ο Οποίος και σας τα αναποδογύρισε όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα σου απαντήσω με απόλυτη ειλικρλινεια όπως πάντα κάνω. Για την δημοσίευση της Ομολογίας δεν είμαι ο αρμόδιος για να κρίνει αν πρέπει αυτή να δημοσιευτεί και πότε. Ωστόσο όμως αν κανείς μου δώσει την ευλογία να το κάνω, θα το κάνω. Αν πάλι θέλεις περισσότερες εξηγήσεις επ' αυτού, τότε καλό θα ήταν να βρεις το ηθικό και ψυχολογικό σθένος να ζητήσεις ότι θέλεις από τον ίδιο τον Σεβ/το κ. Κήρυκο, ο οποίος κι εκείνος έχει δημοσιεύσει στη σελίδα του στο Facebook την ανακοίνωση, καθώς επίσης και από τον Σεβ/το κ. Ευστάθιο.
    Λες πως ''οι πιστοί που συνέβαλαν στην ανέγερση της Μονής, δεν θα αφήσουν αυτή να χαθεί''. Μήπως εδώ πρέπει να θυμίσω σε εσένα και τους λιγοστούς πιστούς της Κορίνθου, πως το 2005, αυτό που λες, το κάνατε εσείς με την υφαρπαγή της αγ. Τριάδος; Κι εγώ σου βγάζω απ' έξω τους πιστούς που μόχθησαν για την ανέγερση, εκ των οποίων μία ήταν και η γιαγιά μου που έφαγε ξύλο από τον τότε Ιερέα σας π. Παντελεήμων, τον π. Θωμά βρε ΑΘΕΟΦΟΒΕ δεν τον σκεφτήκατε καθόλου; Τώρα βρήκες να μιλήσεις για δικαιοσύνη και πιστούς; Δεν μου προξενούν καθόλου εντύπωση οι απειλές σου. Άλλωστε αυτοί είστε. Πάντως να ξέρεις πως όσο μπροστά σου δεν με βρήκες στην αγ. Τριάδα γιατί ήμουν μικρός, πολύ περισσότερο θα με βρεις τώρα. Και όχι γιατί εκεί είναι τόπος μου (αν και εγώ από τον Πύργο Ηλείας είμαι), αλλά γιατί θα κληθώ να υπερασπιστώ την αλήθεια και την Εκκλησία του Χριστού μέχρις ΑΙΜΑΤΟΣ, φυσικά και αν αυτό χρειαστεί!!! Και για όσα γράφεις περί ''άνευ βίας'', εννοείτε πως δεν σε πιστεύω. Διότι το 2004 δεν σεβασθήκατε ούτε εκκλησία, ούτε τίποτα και τους γιους του π. Αλεξίου μαζί με άλλους ''μπρατσαράδες'' τους φέρατε. Εσύ είσαι Ικανός για όλα. Πρόσεχε όμως γιατί αν εσύ ως θεολόγος και ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ είσαι ''παντογνώστης'', υπάρχει και ένας Σεβ/τος Ευστάθιος που είναι Νομικός και καλό θα ήταν να μην τα βάζεις μαζί του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμάν φοβήθηκα τώρα που είπες για τον Ευστάθιο... Μαζεύτηκαν όλοι οι αφορισμενοι να κάνουν συνοδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ''ddr''. Κατηγορείς ως ''αφορισμένους'' τον Σεβ/το Μητροπολίτη κ. Κύρηκο, τον πολιό Σεβ/το Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Παχώμιο, τον Σεβ/το Μητροπολίτη Πατρών κ. Ευστάθιο και τους υπολοίπους Αρχιερείς της Απανταχού Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας. Όταν όμως τα χαρτιά που αναφέρονται στους εν λόγο αφορισμούς, είναι ανυπόγραφα και Νομικά ΑΚΥΡΑ, άκου να δεις οι αφορισμοί αυτό πως τότε μεταφράζονται.

    ''Παύλος, δούλος Ιησού Χριστού. Κλητός Απόστολος. Αφορισμένος εις Ευαγγέλιον Θεού''.

    Αν αφορισμένος κατά την Καινή Διαθήκη, και μάλιστα την Αποστολική Γλώσσα, είναι ο διαλεγμένος, ο ξεχωριστός δια την αγάπη του Ευαγγελίου, ο εκλεκτός διδαχός της Εκκλησίας, ο ειδικά απεσταλμένος για το έργο του Ευαγγελικού Κηρύγματος, αν αυτός είναι αφορισμένος, τότε αυτοί που εσύ κατηγορείς ως αφορισμένους, είναι όντως αφορισμένοι, από τον Ουρανό, βέβαια, ΟΧΙ από την γη. Από τον Ιησού Χριστό, βέβαια, ΟΧΙ από ανθρώπους και δη αυτοαφορισμένους δια των ιδίων των πράξεων τους. Είναι οι κλητοί Απόστολοι και Εκλεκτοί Ιεραπόστολοι, είναι αφορισμένοι εκ κοιλίας μητρός τους, σαν τον Παύλο τον Απόστολο, από την κοιλιά της μητέρας του Πολυτίνης ήταν ο Πολύτιμος Δούλος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Είναι οι διαλεγμένοι από τον Χριστό, όχι μόνο διότι μετά το σχίσμα του 2005 ήταν σχεδιασμένο να ξανά συνηπάρξουν και να αποτελέσουν την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού, αλλά και διότι οι ίδιοι αυτοί οι Επίσκοποι, από μικρά παιδιά έκαναν την μεγάλη τους Εκλογή. Η καρδιά τους και η φωτισμένη τους διάνοια, ψήφισεν παιδιόθεν, Ιησούν Χριστόν, Εσταυρωμένον και Αναστάντα.

    Αυτή είναι αγαπητέ ''ddr'' η μόνη πλέον σαφής ερμηνεία που μπορεί να δοθεί στον όρο ''αφορισμένος'', τον οποίο και εσύ χρησιμοποιείς για να κατηγορήσεις τους ανθρώπους αυτούς, όταν αυτός έχει προκύψει ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΑΔΙΚΑ. Επομένως εγώ, ως ο ελάχιστος ακόλουθος των επισκόπων αυτών, χαίρομαι και δεν λυπούμαι γι' αυτό που γράφεις. Διότι την στιγμή αυτή η κατηγορία σου γίνεται στεφάνι και στεφανώνει τον αγώνα τους δια Μία Ορθοδοξία Καθαρή και λευκή ωσάν την Περιστερά.

    Και καλό θα ήταν την επόμενη φορά που θα θελήσει να κάνεις το οποιοδήποτε σχόλιο, αν όντως πιστεύεις αυτά που λες, να τα γράψεις επώνυμα και όχι κρυμμένος πίσω από ψευδώνυμα. Όσοι μάχονται, δεν πολεμούν υπό σκιάν, αλλά φανερά και επώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ "ddr",να φοβηθείς καλύτερα το Θεό! Διότι όλοι ξέρουν, και υπάρχουν κανόνες στην Εκκλησία, ότι οι άδικοι αφορισμοί γυρίζουν στα κεφάλια αυτών που τους "επέβαλαν". Λοιπόν αφορισμένοι είναι ο Στέφανος και η σύνοδος των "κοπελλίων" του. Διότι μοναρχία στην Εκκλησία δεν υπάρχει.
    Στην περίπτωση του Στεφάνου που έχει μαζέψει όλες τις εξουσίες, Αρχιεπίσκοπος, ηγούμενος, τοποτηρητής Αμερικής, Τοποτηρητής Αυστραλίας, τοποτηρητής...παντού, και υπακοή από τα επισκοπάρια-κοπέλια του, που δεν έχουν προσωπικότητα, σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός (Στέφανος) είναι μία άρρωστη, εξουσιομανής προσωπικότητα που την ακολουθούν άνθρωποι προσωπολάτρες, ανώριμοι με παρωπίδες και εξαρτημένοι απ΄ αυτόν.
    Να σκεφτείς μόνον αυτό που είπε ένας από τους επτά Σοφούς Βίας ο Πριηνεύς: "Αρχήν άνδρα δείκνυσι", το οποίον και βλέπουμε να εφαρμόζεται στην περίπτωση του δικτάτορα αρχιεπισκόπου Στεφάνου, που μοιράζει ωσάν αντίδωρον τους αφορισμούς σε όποιους Αρχιερείς έχουν γνώμη...
    Ενώ αυτός (ο Στέφανος) αναριχήθηκε στην εξουσία με μακροχρόνιους Γκαιμπελικούς σχεδιασμούς, πρώτα προσκολλόμενος στον πρώην Αρχιεπίσκοπο Ανδρέα και επηρεάζοντας τον, (γνωρίζουν γι αυτά όλα πάντες "οι παροικούντες την Ιουδαίαν"), μετά με την παραίτηση του πρώην Αρχιεπισκόπου Ανδρέα, (μάλιστα κύριε, έτσι πλήρωσαν τον ευεργέτη και προστάτη τους οι Τσακίρογλου, δείγμα κι αυτό ότι δεν έχουν πρόσωπο, άρρωστοι ψυχικά όντες) και τέλος με την χειροτονία υποχειρίων υποτακτικών του ως επισκόπους, οι περισσότεροι άνευ επισκοπής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχετε ένα blog οπού η μισές αναρτήσεις είναι εναντίον του Αρχιεπισκοπου Στεφάνου και της Συνοδου, πόσα στεφάνια πρέπει να έχουν από τις βαριές εκφράσεις σας; Σε πόσα site "δικά μας" έχετε δει να γράφουν για εσάς η για οποιοδήποτε με τέτοιο μίσος;Ο Ευστάθιος όπως είπες είναι μόνο νομικός και καθόλου ποιμένας σε αυτό συμφωνώ μαζί σου... και στο λέω εγώ που τον είχα σε πολύ εκτίμηση , έκανε σχίσμα και παρέσυρε τον Παχωμιο επειδή έχασε την Αρχιεπίσκοπη, διχασε δύο πόλεις και χωρίζει οικογενειες, βέβαια τώρα θα μπορέσει να εκπληρώσει το όνειρο του να γίνει Αρχιεπίσκοπος..Οσο για τον Κηρυκο μόνο το ότι πολέμησε τον φάρο της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΚΑΡΙΣΤΌ ΑΡΧΙΕΠΊΣΚΟΠΟ ΑΝΔΡΈΑ αυτό λέει πολλά,βέβαια ήθελε και αυτός να γίνει Αρχιεπίσκοπος και από την στιγμή που δεν τα κατάφερε έγιναν όλοι Νικολάιτες και στεφάνι τες... Να κλαις η να γελάς. Το όνομα μου δεν χρειάζεται να το ξέρεις γιατί δεν με γνωρίζεις όπως και εγώ δεν σε γνωρίζω, βέβαια τον τελευταίο καιρό κάποιοι "ιερείς" ρίχνουν και βαριές καταρες σε όποιον δεν τους αρέσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νικολα'ι'τες και Στεφανιτες διορθωνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυρία Δανάη καλύτερα να μην χαρακτηρίζεις,συμβουλή σου δινω.Εχεις την εντύπωση ότι ο Ευστάθιος δεν έψαξε για το εάν υπάρχει θέμα να είναι ο Αρχιεπίσκοπος και Ηγούμενος;Ρώτησε τον και θα σου πει...και γράψε μου τη σου απάντησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και αυτό κυρία Δανάη.Εαν υπήρχε θέμα το να μπορείς να έχεις αυτά τα δύο αξιώματα,ο Μακαριωτατος-να είσαι σίγουρη γι αυτο-να ξέρεις ότι θα διάλεγε το αξίωμα του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτηρος. Τελειώνοντας θα σου πω το εξής, ότι ο Θεός δεν άφησε αυτούς τους δύο πρώην Επισκοπους(Ευστάθιο και Κηρυκο)να αναρηχηθουν στην Αρχιεπίσκοπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ/ή ''ddr''. Όντως στο μπλοκ μου από την ημέρα της εν Κύπρω ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΣ των ''επισκόπων'' της ''συνόδου'' σας δεν έχω σταματήσει να γράφω εναντίον σας. Πλην όμως όλα όσα γράφω δεν στρέφονται εναντίον της προσωπικής ζωής του οποιουδήποτε. Δεν κατακρίνω, αλλά σεβόμενος απόλυτα τις διδαχές του Χριστού και των αγίων, ελέγχω όλους εκείνους που πραγματικά με τις πράξεις τους στρέφονται εναντίον του Χριστού και της Εκκλησίας Του. Στη ζωή του ο καθείς φυσικά και είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που θέλει. Όταν όμως κάποιος δια της θέσης του ποιμαίνει ή διδάσκει ψυχές, τότε αυτός οφείλει να είναι όπως ακριβώς τον θέλει η Εκκλησία. Δηλαδή Οφείλει να είναι Τύπος και Υπογραμμός και όχι παράδειγμα προς αποφυγή.

    Αντί όμως να με κατηγορείτε πως γράφω εναντίον της ''συνόδου'' σας, καλό θα ήταν να ψάξετε και να δείτε αν όλα αυτά που γράφω είναι αληθινά. Κάντε μία γρήγορη έρευνα περί αυτού και θα διαπιστώσετε πως πουθενά δεν λέω ψέματα.Υπάρχουν επίσημα έγγραφα τα οποία καθ' ολοκληρίαν επιβεβαιώνουν μία προς μία όλες μου τις κατηγορίες. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο αυτά που γράφω δεν είναι άδικες κατηγορίες που πλέκουν κάποια δήθεν ''στεφάνια'' σας, αλλά δίκαιοι έλεγχοι. Δείτε σας παρακαλώ τι έγραψε ο καλός σας θεολόγος κ. Κάτσουρας, περί των πιστών που βοήθησαν για την ανέγερση της Ιεράς Μονής αγίας Τριάδος Εξαμιλίων. Όταν το 2004 για τον ακριβώς ίδιο λόγο σώπασε και άφησε να διωχθούν από την ενορίας της Αγίας Τριάδος ο κτήτορας και Εφημέριος αυτής π. Θωμάς αλλά και οι πιστοί που έδωσαν από το υστέρημά τους ώστε να φτιαχτεί η ενορία.Δείτε που ακόμη και τώρα, προσπαθεί να μας εκφοβήσει προκειμένου ώστε να μην πάμε για το Συλλείτουργο Ενότητος στα Εξαμίλια, όταν εκεί πηγαίνουμε κατόπιν θελήσεως του ιδίου του Σεβ/του κ. Παχωμίου. Επομένως τη στιγμή αυτή , το μόνο καλό που θα μπορούσαν να πράξουν οι υψηλά ιστάμενοι σας είναι να μάθουν να είναι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ και όχι να Χριστιανεύουν. Να μάθουν να ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ και να λένε ευχαριστώ σε όλους εκείνους που τους βοήθησαν. Και μετά να έρχονται να κατηγορούν, να ''καθαιρούν'' και να ''αναθεματίζουν'' άδικα ανθρώπους που αν και έχουν διωχθεί βάναυσα από εκείνους, εν τούτοις όμως ποτέ δεν σταμάτησαν να τους απλώνουν το χέρι για έναν εν Χριστώ, εν αγάπη και αληθεία διάλογο. Διότι αποτέλεσμα των αδίκων ''καθαιρέσεων'' είναι αυτές να γυρίζουν επάνω στα κεφάλια τους.

    Ως πνευματικό τέκνο του Σεβ/του Κηρύκου, γνωρίζοντάς τον 30 χρόνια, ΔΙΑΨΕΥΔΩ τις παιδαριώδης κατηγορίες σας πως πειράχτηκε που δεν έγινε Αρχιεπίσκοπος. Αν όντως το ήθελε, ήξερε πολύ καλύτερα από τον καθένα να το πράξει. Το 2005 θα έκλεινε το στόμα, θα ''έγλειφε'' τον Αρχιεπίσκοπο προκειμένου να καταλάβει την θέση του και δεν θα στρεφόταν ''εναντίον'' του. Αν όμως θέλετε να μάθετε την αλήθεια, καλό θα ήταν να διαβάσετε τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας για να δείτε πως Παραίτηση Επισκόπου ή Αρχ/που δεν επιτρέπεται. Επομένως εκείνοι που πολέμησαν τον Αρχιεπίσκοπο Ανδρέα ήταν αυτοί που του τον έθαψαν ζωντανό και όχι εκείνοι που τον ήθελα μέχρι την κοίμηση του Αρχιεπίσκοπο. Δυστυχώς όμως βλέπω πως δεν σας διακατέχει η φιλαρέσκεια της αληθείας αλλά προσωπολατρίας.Γι' αυτό μπορείτε τόσο άνετα ανεξετάστος να κατηγορείτε ανθρώπους, τον Σεβ/το Κήρυκο και τώρα τον Σεβ/το Ευστάθιο. Για ρωτήστε όμως τον ''αρχιεπ/πό'' σας και τους ''επισκόπους'' σας, τότε που έκαναν στην Ελλάδα την εκλογή του Επιφανίου ως ''επισκόπου'', υπολόγισαν καθόλου τον Σεβ/το Ευστάθιο; Την εκλογή την έκαναν παρόντος αυτού ή πίσω από την πλάτη του; Την στιγμή μάλιστα που αυτός ήταν ακόμη Αρχιγραμματέας της ''συνόδου''.

    Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο. Είναι πασιφανές πως δεν γνωρίζετε ούτε το 1/3 από όλα εκείνα που μας χωρίζουν και πως απλά αρέσκεστε σε αγαπολογίες και προσωπολατρίες. Γι' αυτό και σας συμβουλεύω προτού σπεύσετε να δικαιολογήσετε και να κατηγορήσετε τον οποιοδήποτε, να διαβάζετε ώστε να μάθετε την πάσα αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ/ή ddr, γνωρίζω πολύ καλά για δεκαετίες τον αρχ. Στέφανο και γνώρισα από κοντά και το πρώην αρχ. Ανδρέα.
    Με συμβουλεύεις να μην χαρακτηρίζω... όμως εσύ πρώτα άρχισες με ειρωνείες το σχόλιο σου, γράφοντας υποτιμητικά για αρχιερείς αδίκως και ερήμην καταδικασθέντας: "Αμάν φοβήθηκα τώρα που είπες για τον Ευστάθιο... Μαζεύτηκαν όλοι οι αφορισμενοι να κάνουν συνοδο..." .
    Από κει και πέρα τί ακριβώς περίμενες για απάντηση;
    Ξέρεις έχει ένα καλό το διαδίκτυο, ελευθερία λόγου, ακόμα και για ανώνυμους "ddr". Δεν είναι εδώ, ευτυχώς, τσιφλίκι των Τσακίρογλου να φοβόμαστε, και μπορούμε χωρίς να μας αφορίσουν και μας, να μιλάμε ελεύθερα για τα ΔΗΜΟΣΙΑ πράγματα της Εκκλησίας τοις πάσι γνωστά. Και όπως λένε "τα δημοσίως γινόμενα δημοσίως και ελέγχονται". Αλλά εάν θέλαμε να μιλήσουμε επί προσωπικού σε πληροφορώ ότι θα έπεφτε το διαδίκτυο...Δεν καταδεχόμαστε όμως να μιλήσουμε για το τι ακριβώς στεφάνια παίρνουν όσοι έκαναν άνω κάτω την Εκκλησία!
    Παπαγαλίζεις τα των Τσακίρογλου, ότι ο Ευστάθιος έκανε σχίσμα κλπ. Να σε ρωτήσω λοιπόν: Πίσω από κάθε σχίσμα που έγινε από το 95 και μετά, ποιοί πρωτοστατούσαν; Απάντηση: Οι αδελφοί και αδελφές Τσακίρογλου!!! Και μου λες για δυο πόλεις...(που και γι΄αυτό ευθύνεται η εξουσιαστική επηρμένη οφρύς του Στεφάνου). Εδώ συνταράχτηκε το πανελλήνιο, με χωρισμούς και μίση οικογενειών, ενοριών, μοναστηριών. Ενας χαμός, ένα χάλι, που κοροϊδεύουν δικαίως οι νεοημερολογίτες, και μια πληγή που ακόμα αιμορροεί.
    Εμείς μιλάμε εκ των πραγμάτων. Εσύ πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι όλοι οι άλλοι λαχταρούσαν το αρχιεπισκοπιλίκι; (όπως γνωρίζεις δεν είναι ο τίτλος του αρχιεπισκόπου που τον κάνει ανώτερο, όλοι οι αρχιερείς είναι ίσοι. Εκτός κι αν ζηλέψει κάποιος την θέση του Πάπα).
    Και πες, ποιός τελικά καθείλε τον "φάρο της Ορθοδοξίας" Ανδρέα από αρχιεπίσκοπο σε πρόεδρο Πατρών παρανόμως, περιφρονώντας τους κανόνες της Εκκλησίας και το αίσθημα του λαού; (Από δήμαρχο κλητήρα, κατά το λεγόμενο).
    Ποιοί απομόνωσαν τον πρώην αρχ. Ανδρέα, ώστε να μην μπορεί να ακούσει την φωνή των άλλων συνεπισκόπων του; (Και να δρουν κάποιοι "έξυπνοι" ανενόχλητοι; "Κρινεί αυτούς ο Θεός").
    Και τέλος μην αναποδογυρίζεις πονηρά τα πράγματα σχετικά με κατάρες..ενώ πέφτουν βροχή οι αφορισμοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ
    ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
    ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ
    ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ
    ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΩΣΗ (ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ;) ΕΠΕΙΓΟΜΕΝΩΝ
    κ. κ. ΚΗΡΥΚΟΥ, ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΧΩΜΙΟΥ

    Πρίν ἀπό πέντε ἔτη ἑνώθηκαν οἱ ὑποτίθεται μέχρι τότε διαφωνοῦσες ἐκκλησιολογικῶς παλαιοημερολογιτικές παρατάξεις τῶν Ἀκακιακῶν τοῦ κ. Καλλινίκου (Σαραντοπούλου) καί τῶν "Ἐνισταμένων" , τοῦ κατ' ἐκείνη τήν περίοδο ἀποβιώσαντος ἡγουμένου τῆς Μονῆς Ἁγίων Κυπριανοῦ & Ἰουστίνης, Φυλῆς Ἀττικῆς, φερομένου ὡς "Μητροπολίτου Ὡρωποῦ & Φυλῆς" Κυπριανοῦ (Κουτσούμπα). Ἡ ἕνωσή των βασίσθηκε σέ κοινό Κείμενο, τό ὁποῖο ἐξήγγειλαν οἱ ἑνωθέντες ὡς τήν ἐκκλησιολογική των "Ὁμολογία".
    Τό συγκεκριμένο θεολογικό Κείμενο, τῶν ἑνωθεισῶν παλαιοημερολογιτικῶν παρατάξεων, ἀντιμετωπίσθηκε ὑπευθύνως καί ἐκρίθη θεολογικῶς ὑπό εἰδικῶς πρός τοῦτο συσταθείσης ὑπό τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ἑλλάδος πολυμελοῦς Θεολογικῆς Ἐπιτροπῆς. Ἡ τελευταία ὑπέβαλε σχετική ἐμπεριστατωμένη Γνωμοδότηση (μέ τήν ὁποία τεκμηριώνεται καί ἐλέγχεται ὡς ἀντορθόδοξη ἡ "νέα" ἐκκλησιολογία τοῦ Ἀκακιακοῦ χώρου), ἡ ὁποία δημοσιεύθηκε κατόπιν Συνοδικῆς ἐγκρίσεως.
    Κατ' αὐτάς ἀνακοινώθηκε διαδικτυακῶς, ἐκ μέρους τῆς "Γνησίας Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας" καί τῆς "Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικῆς" αὐτῆς, ἀπό τῶν στηλῶν γραφικοῦ ἱστολογίου τοῦ ἀνωτέρω χώρου, ὅτι συμφωνήθηκε ἡ ἕνωσις, ἡ ὁποία θά ἐπικυρωθεῖ διά "συλλειτούργου" τελεσθησομένου τήν 27ην Ἰανουαρίου 2019 (ἐκ. ἡμ.) στή Γυναικεία Μονή Ἁγίας Τριάδος Ἑξαμιλίων Κορινθίας, τῆς παρατάξεως τοῦ καθηρημένου ὡς κακοδόξου, ἀφορισμένου καί ἀποσχισθέντος ἐκ τῆς γνησίας Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας Ἑλλάδος, κ. Κηρύκου Κοντογιάννη μετά τῆς ὀλιγαρίθμου ὁμάδος τῶν δύο, ἐπίσης πρό ἔτους ἀποσκιρτησάντων ἐκ τῆς Ἐκκλησίας, πρώην Κληρικῶν κ. Εὐσταθίου Τουρλῆ καί κ. Παχωμίου Ἀργυροπούλου.
    Περί τοῦ κ. Κηρύκου ἔχουμε ἐξαντλητικῶς ἀσχοληθεῖ (ἡ Ἱερά Σύνοδος τῆς καθ' ἡμᾶς Ἐκκλησίας). Ἐπανερχόμεθα, ὅμως, τώρα, διότι ἐμφανίζονται μετ' αὐτοῦ προσκολλώμενοι οἱ, μέχρι χθές θεωροῦντες αὐτόν ὡς κακόδοξον, σχισματικόν καί, βεβαίως, καθηρημένον, κ. κ. Εὐστάθιος καί Παχώμιος. Μάλιστα, διακηρύσσουν, ἀντιφατικῶς, ὁ μέν (Κήρυκος) στό δικό του ἀκροατήριο, βάσει μαρτυριῶν, ὅτι οἱ τελευταῖοι ἐπέστρεψαν καί ἑνώθησαν μαζί του, αὐτοί δέ (ὁ Εὐστάθιος καί ὁ 95ετής γέρων Παχώμιος) διακηρύσσουν, πάντοτε βάσει μαρτυριῶν, ὅτι ὁ πρῶτος, δηλαδή ὁ Κήρυκος, μετενόησε, ὑπέγραψε "ὁμολογία" καί εἶναι ἐκεῖνος ὁ ὁποῖος ἐπέστρεψε στήν "Ἐκκλησία" (!;)!
    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. (συνέχεια ἐκ τοῦ προηγουμένου)
    Ἐπειδή τά ἀνωτέρω συνιστοῦν θλιβερά φαινόμενα ἐκκλησιαστικῆς παρακμῆς καί ἀμοραλισμοῦ, τά ὁποῖα συναγωνίζονται τίς ἑνώσεις "τοῦ ποδαριοῦ" τίς ὁποῖες ἔκαναν κατά καιρούς οἱ διάφορες ὁμάδες τῶν Ἀκακιακῶν, οἱ ὁποῖοι ὅμως ἔχουν "συμμαζευθεῖ" τελευταίως, ὅσον ἀφορᾶ στά διαδικαστικά τῶν εὐκαιριακῶν ἑνώσεών των (ἄν καί ἐκκλησιολογικῶς διαρκῶς ἀλλοτριώνονται καί ρέπουν, ὅλο καί περισσότερο, πρός τόν ἐκκλησιολογικό παλαιοημερολογιτικό οἰκουμενισμό), ἐπιβάλλεται διά λόγους στοιχειώδους ἐντιμότητος καί σοβαρότητος, νά ἀπαντηθοῦν ἐγκαίρως καί ἐγκύρως ὁρισμένα καίρια καί ἀμείλικτα ἐρωτήματα.
    Ἐμεῖς δέ, ὡς οἱ ἀμέσως θιγόμενοι ἐκ τῶν ἐνεργειῶν τῶν ἀνωτέρω, οἱ πιστοί τῆς ἐκκλησιαστικῆς ἐπαρχίας Κορίνθου [ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ἐξηγοῦμε καί διευκρινίζουμε ὅτι εἴμαστε θιγόμενοι διότι καπηλευόμενοι αὐτοί τό ὄνομα τοῦ ἀοιδίμου Ὁμολογητοῦ Πρωθιεράρχου καί Ἁγίου Πατρός ἡμῶν Ματθαίου καί ἐξαπατοῦντες τούς ἀγνοοῦντας ἀνυποψιάστους ἤ ἀδιαφόρους διά τήν Πίστη, μακελλεύουν τήν ἱστορική καί πάλαι ποτέ ὁμολογιακή Ἀδελφότητα τῆς Μονῆς Ἑξαμιλίων καί καταλαμβάνουν τή Μονή τήν ὁποία συν-ἀνήγειρε μετά τῆς μοχθησάσης Ἀδελφότητος μέ τόν ὀβολόν του τό πλήρωμα τῆς Ἐκκλησίας. Καί, ἐπιπλέον, ὑποχρεωνόμαστε νά ξαναζήσωμε τό ἐκκλησιαστικό δράμα καί τόν κοινωνικό διασυρμό, τά ὁποῖα ζήσαμε τό 1977 μέ τά γεγονότα τῆς ἀποσκιρτήσεως ἐκ τῆς Ἐκκλησίας τοῦ τότε Μητροπολίτου Κορινθίας Καλλίστου, τῆ παρεμβάσει τοῦ ἀπεσταλμένου στή Μονή ὑπό τοῦ ἐπιτηδείου Καλλιοπίου ὑποτακτικοῦ του καί εἰσχωρήσαντος στή Μονή νεαροῦ τότε Ἀρχιμανδρίτου Καλλινίκου Σαραντοπούλου (νῦν Ἀρχιεπισκόπου τῶν Ἀκακιακῶν), τραγική ἐπανάληψη τῶν ὁποίων ἀποτελοῦν τά σημερινά γεγονότα μέ πρωταγωνιστές τά πνευματικά τέκνα τοῦ Καλλίστου καί τελικῶς μιμηθέντα στήν ἀποστασία του ἐκεῖνον πρόσωπα, Εὐστάθιο Τουρλῆ καί Παχώμιο Ἀργυρόπουλο] θέτουμε καί ἀναμένουμε, πρό τοῦ ἀθέσμου "Συλλειτούργου", ξεκάθαρες, εἰλικρινεῖς καί τεκμηριωμένες ἀπαντήσεις.
    Ἐάν δέν συμβεῖ τοῦτο, τά ἀνωτέρω πρόσωπα ἀπό τοῦδε δηλώνουμε ὅτι θά θεωροῦνται ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ στήν ἐπαρχία μας, ὡς ΣΧΙΣΤΕΣ καί ΠΟΛΕΜΙΟΙ τῆς τοπικῆς μας Ἐκκλησίας. Ὡς συνανθρώπους μας θά τούς σεβόμεθα καί θά τούς ἀγαποῦμε, ἀλλά ὡς ὀρθόδοξοι χριστιανοί οὐδέποτε θά ἀμνηστεύσουμε καί θά σιωπήσουμε διά τό πνευματικό τους ἔγκλημα νά "θανατώσουν", μέσω ἀπάτης καί δολίων μεθοδεύσεων, μία ὁμολογιακή Ἀδελφότητα, νά καταλάβουν τό μέχρι χθές καύχημά μας, τή Μονή τῆς Ἐκκλησίας μας καί νά ἐξαπατοῦν τόν ἁπλό κόσμο ἐμφανιζόμενοι ὡς δῆθεν ὁμολογητές, οἱ ΚΑΚΟΔΟΞΟΙ καί ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗ ΘΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΕΜΙΟΙ τῆς ποτέ μητρός τους Ἐκκλησίας ὑπάρχοντες καί ἀποδεικνυόμενοι ἀναντιρρήτως.
    Ἰδού τά ἐρωτήματα:

    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. (συνέχεια ἐκ τοῦ προηγουμένου)
    1ον ΕΡΩΤΗΜΑ: Ἡ παπικῆς καί οἰκουμενιστικῆς ἐμπνεύσεως καί προελεύσεως ΚΑΚΟΔΟΞΙΑ περί τῆς Ἁγίας Τριάδος ὡς δῆθεν "πρώτης, ἀνάρχου Ἐκκλησίας" καί "κοινωνίας Προσώπων", ἡ διακηρυχθεῖσα πρό εἰκοσαετίας περίπου ὑπό τοῦ θεολόγου κ. Ἐλ. Γκουτζίδη καί ὑποστηριζομένη μέχρι σήμερον (2019) δημοσίως καί μετά πείσματος (τῆ ἐπικλήσει ἐξίσου κακοδόξου ἐπιχειρηματολογίας) ὑπό τοῦ κ. Κηρύκου Κοντογιάννη καί συνομολογηθεῖσα ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΣ ὑφ' ὅλων τῶν συναδέλφων του (ἐκ τῆς ὁμάδος του), τήν ὁποία κατεδίκασε ΣΥΝΟΔΙΚΩΣ ἡ Ἱερά Σύνοδος τῆς Γνησίας Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, ἐπί Ἀρχιεπισκοπείας τοῦ Ὁμολογητοῦ καί Ὁσίου Πρωθιεράρχου Ἀνδρέου (+2005), συνυπογράψαντος τοῦ τότε Μητροπολίτου Ἀργολίδος Παχωμίου καί συμφωνήσαντος τοῦ τότε Πρεβυτέρου καί μετέπειτα Μητροπολίτου Πατρῶν Εὐσταθίου, αὐτή λοιπόν ἡ ΚΑΚΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ ἀπεκηρύχθη καί κατεδικάσθη ὑπό τοῦ κ. Κηρύκου, ὡς κανονικῶς ἀπαιτεῖται, ἤ δέν ἀπεκηρύχθη;
    [Σημείωση: Ἐάν ἀπεκηρύχθη καί κατεδικάσθη, καλῶς ἀπεκηρύχθη καί κατεδικάσθη. Ἡ δέ ἀποκήρυξις καί καταδίκη της δικαιώνει τήν τότε καταδίκη τοῦ κ. Κηρύκου, ὁπότε ἔκτοτε κανονικῶς ὑπῆρξε, ὡς ὄντως ὑπῆρξε, καθηρημένος ὡς κακόδοξος μέ ὅλες τίς σχετικές συνέπειες. Ἐάν δέν ἀπεκηρύχθη καί δέν κατεδικάσθη ρητῶς καί κατηγορηματικῶς, ἄνευ δικαιολογιῶν, τότε προφανῶς ἐπιβαρύνει πλέον καί ὅλους τούς μετ' αὐτοῦ κοινωνοῦντας! Τρίτη περίπτωσις δέν ὑπάρχει, ἀπό ὀρθοδόξου σκοπιᾶς. Μόνον βάσει οἰκουμενιστικῆς προσεγγίσεως ἐνδεχομένως κάτι θά μποροῦσε νά ἐφευρεθεῖ πρός παραπλάνηση!]

    2ον ΕΡΩΤΗΜΑ: Ὁ πρώην Μητροπολίτης Παχώμιος ἔχει ἐγγράφως (ἀρ.πρωτ. 52/ 8.5.2014), ὅπως ἔχουμε δημοσιεύσει κατά τό παρελθόν, ἄρει καί ἀποσύρει τήν ὑπογραφή του ἀπό τή Συνοδική Καθαίρεση τοῦ Γέροντός του ποτέ Κορινθίας Καλλίστου, ἡ ὁποία ἔγινε τό ἔτος 1977, λόγῳ τῆς ἀποσκιρτήσεώς τοῦ τελευταίου κατά τό ἔτος ἐκεῖνο ἀπό τήν Ἐκκλησία καί τῆς προσχωρήσεώς του στό ΦΛΩΡΙΝΙΚΟ ΣΧΙΣΜΑ καί τῆς ἐν συνεχείᾳ ἀποκηρύξεως τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας μας (στήν ὁποία ἀνῆκαν τότε ὅλοι οἱ νῦν "συνενούμενοι") ὡς σχισματοαιρετικῆς καί τῆς διακηρύξεώς του ὅτι εἶναι Ἀρχιερεύς ὄχι ἀπό τῆς χειροτονίας του τό 1948, ἀλλά ἀπό τῆς χειροθεσίας του ὑπό τῶν Ρώσων τῆς Διασπορᾶς τό 1971 ἐν Ἀμερικῆ! Αὐτή τή βλάσφημη καί ἀντικανονική ἄρση τήν ἀποδέχθηκε ὁ κ. Κήρυκος ἤ τήν ἀπεκήρυξε ὁ κ. Παχώμιος; Διότι, δυοῖν θἄττερον! [Σημείωση: Ἐκτός, ἐάν καί σ' αύτό ἐπεκράτησε ἄλλη ἐξωεκκλησιαστική οἰκουμενιστική προσέγγιση καί "ἐπίλυση"!], καί, τελευταῖον,
    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. (συνέχεια ἐκ τοῦ προηγουμένου)
    3ον ΕΡΩΤΗΜΑ: Ὁ κ. Εὐστάθιος Τουρλῆς ἐξελέγη ἐπίσκοπος ὑπό τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς γνησίας Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας Ἑλλάδος ἐπί Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν κυροῦ Νικολάου καί ἐχειροτονήθη ὑπ' Αὐτῆς παρουσίᾳ καί τοῦ τότε Προκαθημένου Της. ΤΟΤΕ καί μέχρι σήμερον ὁ τε Ἀρχιεπίσκοπος καί ἡ περί αὐτόν Ἱερά Σύνοδος (ἅπαντες οἱ Ἀρχιερεῖς καί μέλη Αὐτῆς) "θεωροῦνταν" καί "ἦσαν" βάσει "ἀποφάσεων" τῆς λεγομένης "πανορθοδόξου συνόδου", τῆς ὁποίας προεδρεύει ὁ κ. Κήρυκος, ΚΑΘΗΡΗΜΕΝΟΙ, ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ! Ὁπότε καί ἡ χειροτονία τοῦ τότε Ἐπισκόπου κ. Εὐσταθίου ὑπῆρξε καί θεωρεῖται, κατ' αὐτούς, ὄχι μόνον ἀντικανονική ἀλλά καί ΑΚΥΡΟΣ καί ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ καί πάντως βαρύτατα ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗ καί "ἐκτός Ἐκκλησίας" γενομένη. Τό ἐρώτημα, λοιπόν, εἶναι πῶς "ἀπεκατεστάθη κανονικῶς" ἡ ἄκρως "προβληματική", κατά τήν θεώρηση τῆς "Συνόδου" τοῦ κ. Κηρύκου χειροτονία τοῦ κ. Εὐσταθίου Τουρλῆ; Διότι δέν θέλουμε νά βιασθοῦμε καί νά χαρακτηρίσουμε τίς ἐνέργειές σας καί τήν ἕνωσή σας, πέραν ἀπό ἀθέσμους, (καί) θεομπαιχτικές. Ἐνέργειες καί ἑνώσεις πού ἀφοροῦν καί συναντῶνται σέ κοινούς ρασοφόρους ἀπατεῶνες καί "κομπογιαννίτες", ἐκμεταλλευτές τῶν ἀφελῶν θρησκευομένων ἀνθρώπων.
    ΤΡΙΑ, λοιπόν, ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ [Σημ.: Περιοριζόμεθα ἐπί τοῦ παρόντος μόνον σ' αὐτά, διότι τά ἄλλα εὐελπιστοῦμε νά ἀπαντηθοῦν, αἰτιολογημένως ἤ μή, ἐκ τῶν δημοσιευθησομένων Κειμένων τῆς ἑνώσεως, ὅπως τό κείμενο Κοινῆς Ὁμολογίας, οἱ ἀποφάσεις καί πράξεις ἀποκαταστάσεως ποικίλων ἑκατέρωθεν προβλημάτων θεολογικῆς καί κανονικῆς φύσεως κ.ο.κ.] τά ὁποῖα, διά λόγους στοιχειώδους, κατά τά ἀνωτέρω, ἐντιμότητος καί ἤθους, ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ νά τά ἀπαντήσουν δημοσίως καί ἐγγράφως.
    Ἀναμένομε μέ ἐνδιαφέρον καί ἑτοιμότητα.

    ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019
    ΑΓΡΥΠΝΟΥΝΤΕΣ ΓΝΗΣΙΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ
    ΑΡΓΟΛΙΔΟΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κε/Κα ''ddr''. Κάντε τον κόπο να αναζητήσετε στο blog και διαβάσετε τις παρακάτω αναρτήσεις περί των παρανομιών της ''Θεόσταλτης συνόδου'' σας:

    1. ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ. ΑΝΔΡΕΟΥ (Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016).

    2. ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΥ (Παρασκευή,16 Δεκεμβρίου 2016).

    3. ΤΟ ΕΝ ΣΥΝΟΔΩ ΨΕΥΔΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016).

    4. ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΥΡΟΥ ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ (Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016).

    5. Η ''ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ'' ΠΟΥ ΒΑΦΤΗΚΕ ΕΙΣ ΤΟ ΑΙΜΑ (Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016).

    6. ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΤΩΝ ''ΣΤΕΦΑΝΙΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ'' ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016).

    7. ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ 2000 Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠ. ΛΑΡΙΣΗΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΜΟΝ. ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ (Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017).

    8. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΕΣΣΙΑΚΑΡΗΣ: Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΙΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΝ (Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017).

    9. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ''ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΘΗΒΩΝ'' κ. ΑΝΔΡΕΑ (Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017).

    10. ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ''ΣΥΝΟΔΟ'' ΤΟΥ ''ΑΡΧΙΕΠ/ΠΟΥ'' κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ (Τρίτη, 9 Μαΐου 2017)

    Τέλος παραθέτουμε 2 πολύ επίκαιρα σχόλια. 1) Μία Προφητεία του Αββά Μωυσέως και 2) Το εν έτει 1996 σχόλιο του Κάτσουρα εις τον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Κορωπίου Αττικής, κατά την ημέρα των εγκαινίων.

    1. <<... ΕΝ ΤΑΙΣ ΗΜΕΡΑΙΣ ΕΚΕΙΝΕΣ... ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΟΧΕΙΡΙΖΕΣΘΑΙ ΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΑΝΔΡΕΣ ΑΔΟΚΙΜΟΙ ΑΡΕΤΗΣ, ΑΠΙΣΤΟΙ... ΜΗ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑΝ ΟΔΟΝ ΕΚ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΑΜΕΛΕΙΣ, ΦΙΛΟΜΕΡΙΜΝΟΙ, ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΜΕ ΔΩΡΑ ΑΡΠΑΖΟΝΤΕΣ... ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΑΤΗΧΕΙΝ ΚΑΙ ΝΟΥΘΕΤΕΙΝ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟΝ... ΕΚ ΤΗΣ ΤΟΙΑΥΤΗΣ ΔΕ ΑΜΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ...'' (Άραγε ποιον σημερινό ''ηγούμενο'' και ''ποιμένα'' θυμίζει αυτή η προφητεία;).

    2. '' Από σήμερον το κτίσμα αυτό έγινε και είναι ιατρείο παθών, δαιμόνων φυγαδευτήριον, καταφυγή ασθενών αλλά και ορμητήριο Ορθοδοξίας και κακοδοξίας έλεγχος.'' Τελικά πόσο προφητικά ήταν τα τότε λόγια του κ. Κάτσουρα; Τόσο που σήμερα έφτασε η δεύτερη μέρα του Ιερού Συλλειτούργου δια την αγία Ένωση να γίνει στον ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης, τον οποίο είχε εγκωμιάσει με τόσο κολακευτικά σχόλια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όχι κ. Κάτσουρα, αυτά που θέλετε δεν θα τα δείτε, τουλάχιστον προς το παρόν. Αν θέλετε απαντήσεις για όσα γράφετε, τότε απαντήστε πρώτος εσείς ο ίδιος:

    1). Ποιά ήταν η θέση της ''συνόδου'' σας και εσάς προσωπικά μετά την χειροδικία του π. Παντελεήμονος Ντέσκα; Η ''σύνοδός'' τον ''χειροτόνησε δεσπότη'', κι εσείς σιωπήσατε επ' αυτού;

    2) Ποιά ήταν η στάση της ''συνόδου'' σας και εσάς προσωπικά, σχετικά με την προσποίηση του ρασοφόρου Παγκρατίου ως δήθεν ''Μητροπολίτου Ταυρομενίας''; την στιγμή μάλιστα που ο ρασοφόρος αυτός ακόμη και ενώπιον κόσμου αλλά και του ιδίου του ''αρχεπ/που'' σας κ. Στεφάνου, φορούσε εγκόλπιο; Μάλιστα είχε φτάσει και στο τραγικό σημείο να στέλνει φακέλους με φωτογραφίες ως Δεσπότης, προκειμένου να καλέι σε συλλείτουργο δεσποτάδες.

    3. Ποια ήταν η θέση της ''συνόδου'' και εσένα προσωπικά, όταν το 2004 παρόντος του π. Θωμά, αλλάξατε κλειδαριές στην αγ. Τριάδα;

    4. Ποια ήταν η θέση της ''συνόδου'' και εσένα προσωπικά, το 2015, όταν ο π. Θωμάς νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο και κανείς σας δεν έκανε τον κόπο να τον επισκεφθεί;

    5. Ποια ήταν η θέση της ''συνόδου'' σας και εσένα προσωπικά, το 2004 κατά την κατάληψη του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος; Εκεί δεν υπήρχε κόσμος που συνεισέφερε στην ανέγερση του Ναού;

    6. Ποια ήταν η θέση της ''συνόδου'' σας και εσένα προσωπικά, την ημέρα της ''χειροτονίας'' του Σεβαστιανού, η οποία έγινε κάτω από αιματοχυσίες και φασαρίες;

    7. Ποια ήταν η θέση της ''συνόδου'' σας και εσάς του ιδίου, στις χιλιάδες επιστολές του Σεβ/του κ. Κηρύκου για διάλογο;

    8. Ποια ήταν η θέση της ''συνόδου'' σας και εσάς του ιδίου, στις τότε επιστολές των διαμαρτυρομένων πιστών της ενορίας της αγίας Τριάδος; Τώρα μιλάτε για διμαρτυρομένους πιστούς. Τότε που ήσασταν;

    9. Ποια ήταν η θέση της ''συνόδου'' σας και εσάς προσωπικά, το 2003, όταν τρεις τότε Μητροπολίτες διαφωνούσαν με την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου κ. Ανδρέου και έστελναν επιστολές διαμαρτυρίας χωρίς όμως να λαμβάνουν απαντήσεις; (Πρόκειται περί των Μητροπολιτών Λαρίσης κυρού Παναρέτου, Μεσογαίας κ.Κηρύκου και ''Βεροίας'' κ. Ταρασίου).Ουδείς εκ των τριών δεν παρέστη στην διαδικασία της ''εκλογής'' του ''αρχιεπ/που'' κ. Νικολάου.

    10. Ποιά η θέση της ''συνόδου'' σας και εσάς προσωπικά στην αίτηση του Σεβ/του Κηρύκου ώστε να του σταλεί η ενυπόγραφη απόφαση της ''συνόδου'' σας περί του ''αφορισμού'' του;

    Νομίζουμε κ. Κάτσουρα πως εσείς είστε εκείνοι που πρώτοι πρέπει με ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ να απαντήσετε στις παραπάνω αλλά και σε άλλες ερωτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σε ευχαριστώ Δημήτρη που χαρακτήρισες ως γραφικό το blog μου. Απλά σε πληροφορώ πως άλλα μηνύματα μου στέλνουν καθημερινά χιλιάδες πιστοί στο facebook!!! Ο χαρακτηρισμός αυτός από εσένα, αποδεικνύει περίτρανα πως το blog μου όντως υπηρετεί την ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αφαίρεση του σχολίου μου αποδεικνύει περίτρανα πως υπηρετείτε το ψεύδος!

      Διαγραφή
    2. Όταν θα μάθετε να μιλάτε κόσμια τότε θα μπορείτε και να γράφετε.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. [Ως απάντηση στα σχόλια του κ. Κάτσουρα περί των ανθρώπων που βοήθησαν να εγερθεί η Ιερά Μονή αγίας Τριάδος Εξαμιλίων Κορινθρίας, παραθέτουμε την παρακάτω επιστολή των ενοριτών του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Κάτω Ηλιουπόλεως προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ανδρέα. Αναφέρουμε δε πως αυτή δεν αφορά πλέον τον Σεβ/το κ. Παχώμιο.)

    Εν Αθήναις τη 20.4.2002

    ΠΡΟΣ τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ανδρέαν και τους Σεβ/τους Αρχιερείς της Γνησίας Ορθοδόξου Εκλησίας.

    Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι Ευλογείτε. Είναι αλήθεια, ότι τα τελευταία χρόνια, πολύ έχουμε σκανδαλιστεί από τις επιλογές σας, στην πορεία αι την εξέλιξη των εκκλησιαστικών μας πραγμάτων. Εμείς όμως ως ενορίτες, συνειδητά επιλέξαμε να κρατήσουμε αυτή μας την απογοήτευση σε χαμηλούς τόνους ελπίζοντας ότι επρόκειτο για περαστικό κλυδωνισμό. Κρατήσαμε μόνο όπλο την προσευχή μας προς τον Θεό και την ελπίδα μας σ' Αυτόν, ενώ εργαστήκαμε σκληρά για την τήρηση των ισορροπιών μέσα στην ενορία μας.Στις υποχρεώσεις μας απέναντί σας, νομίζομεν ότι υπήρξαμε πάντοτε συνεπείς.Στην ενορία μας, Μακαριώτατε, ήσασταν πάντα ευπρόσδεκτος και δεν μπορεί να μην νοιώθατε την αγάπη των τέκνων σας προς το πρόσωπό σας. Με την τελευταία σας επιλογή όμως μας λυπήσατε και μας απογοητεύσατε τόσο πολύ. Δεν γνωρίζουμε ποιά αντίληψη έχετε για τα πρόσωπα που ως τώρα ποιμάνατε, για μας τα λαϊκά μέλη της Εκκλησίας, πόση αξία δίνατε στην ψυχή τους, και πόση ευθύνη αναγνωρίζετε ότι έχουν οι ίδιοι για τη δική τους ψυχή. Εμείς όμως αυτό που καταλαβαίνουμε τελευταία είναι ότι οι Ιεράρχες μας, στην πλειονότητά τους, μας εμπαίζουν, ενώ ταυτόχρονα μας στερούν και το δικαίωμα λόγου και γνώμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. (συνέχεια προηγούμενου σχολίου)

    Και πρώτον δεν κατανοούμε γιατί μας εγκαταλείπετε και αν έχετε αυτό το δικαίωμα, ηθικά εννοείται, γιατί κανονικά και δογματικά άλλοι γνωρίζουν σαφώς καλύτερα από εμάς. Επίσης δεν κατανοούμε τη φύση της ασθένειας σας που επιτρέπει να μη φέρετε πλέον τον τίτλο του Αρχιεπισκόπου, ενώ σας επιτρέπει να είστε κανονικό μέλος της Ιεράς Συνόδου, να τελείτε τα αρχιερατικά σας καθήκοντα, να ποιμαίνετε τις δύο πολυπληθείς μονές και να είστε ''πρόεδρος Πατρών''!!! Ασφαλώς θα πρόκειται για κάποια ασθένεια επιλεκτική αξιώματος! Διαφορετικά δεν μπορούμε - αν και πραγματικά θα το θέλαμε - να μη σκεφθούμε ότι η ασθένεια αυτή σχετίζεται με μιά σειρά αστόχων επιλογών στην οποία παραπλανητικώς ίσως εσυρθήκατε, αλλά αδυνατείτε να ολοκληρώσετε με τον τρόπο που κάποιοι ρητώς απαιτούν, και κάποιοι άλλοι έχουν δεσμευτεί να πράξουν.
    Ποιές θεωρούμε άστοχες επιλογές: Πρώτα την αλλαγή πλεύσης στο ζήτημα των πέντε, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως απλή περιπέτεια στους κόλπους της Εκκλησίας που έληξε (πως έληξε;) και δεν είχε βαθύτερο χαρακτήρα. - Τον σάλο που δημιουργήσατε για τη γνωστή φράση του θεολόγου κ. Ελ. Γκουτζίδη περί ''Ανάρχου Εκκλησίας'' και μάλιστα τόσο ανεπίκαιρα. Ένα χρόνο μετά τη σχετική ομιλία, γεγονός που κάνει σκανδαλωδώς φανερό ότι πολύ λίγο είναι το περιεχόμενο της ομιλίας που σας ενδιαφέρει και πολύ περισσότερο η πρόκληση σκανδάλων και ταραχής με ένα κατασκευασμένο πρόβλημα, όπως ακριβώς παλαιότερα το πρόβλημα της δήθεν εικονομαχίας με τις γνωστές πλέον συνέπειες. - Προτείνετε εντελώς απροκάλυπτα συγκεκριμένο επίσκοπο για να αναλάβη την Αρχιεπισκοπή. Τότε τί νόημα θα έχει μία επικείμενη ψηφοφορία, καθώς γνωρίζετε τη βαρύτητα που έχει η γνώμη και η πρότασή σας. - Όσον αφορά το ''Απαλλακτικό βούλευμα'' ποιός ήταν ο χειρισμός σας; Είναι προτιμώτερο να μας αφήσουν οι αρχές ήσυχους, επειδή θεωρούν κανονικούς τους Επισκόπους μας από μία υποτιθέμενη χειροθεσία και παραγνωρίζοντας τις Κανονικές και Ομολογιακές χειροτονίες του Αγίου Πατέρα ή μήπως είναι προτιμώτερο να υποστούμε κάποιες διώξεις επιμένοντας έως τέλους στην ορθότητα των επιλογών του Αγίου Πατέρα και στην απόλυτον εγκυρότητα των σχετικών χειροτονιών; Η αποσιπώπηση του σχετικού θέματος φανερώνει το λιγότερο δειλία, η οποία δεν ταιριάζει στον ρόλο ενός Επισκόπου, ούτε και στην Εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. (συνέχεια προηγούμενο σχολίου)

    Τελικά θα σας παρακαλέσουμε να η προκαλέσετε περισσότερη φασαρία και ακαταστασία, στους κόλπους της Εκκλησίας, και ιδιαίτερα στην ΕΝΟΡΙΑ μας. Τα διάφορα ''συμβούλια'' και τα ''συνέδριά'' σας, μπορούν να λάβουν χώρα αλλού, στα Συνοδικά γραφεία για παράδειγμα, ή σε κάποια Μονή. Εμείς και στο παρελθόν αλλά και τώρα προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να κρατήσουμε τις ισορροπίες, μη εξωθήσετε λοιπόν εσείς τα πράγματα, ώστε να πάρουν μία άλλη τροπή, πολύ δυσάρεστη για όλους μας! Προτείνουμε δε και ζητούμε προς αποφυγή επεισοδίων να γίνη αναβολή της συνεδριάσεως, ώστε να δοθή ευκαιρία να συζητήσετε παρουσία όλων των Επισκόπων, όλα τα εκρεμούντα θέματα, ενστάσεις και λοιπές εκρεμότητες και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να γίνει νόμιμα κάθε διαδικασία.

    Δια τους ενορίτας του Ι.Ναού Αγ. Τριάδος

    Θωμάς Πάνος, Μιχαήλ Χαλκίδης, Κυριάκος Κορωνίδης

    (Και ερωτάτε τώρα ο κ. Κάτσουρας. Εις την παραπάνω επιστολή έδωσαν τόσο η τότε ''σύνοδος'' όσο και ο ίδιος καμία σημασία; Τι λιγότερο είχαν οι ενορίτες του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος και δεν έτυχαν της υποστήριξής σας; Μήπως τελικά ξεχωρίζετε εκείνους που υποστηρίζετε, διαλέγοντας μόνο όσους είναι με το μέρος σας;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ἄλλα λόγια νά ἀγαπιόμαστε! Ἀπαντῆστε στά ρητά καί σαφή ἐρωτήματα πού σᾶς θέσαμε. Φέρτε στό φῶς βάσει ποιᾶς Ὁμολογίας, ποιᾶς ἀποκηρύξεως τῆς κακοδοξίας Κηρύκου καί ποιᾶς προβλεπομένης κανονικῆς ἀποκαταστάσεως ἑκατέρωθεν θεωρεῖσθε ὀρθόδοξοι καί κανονικοί. Ὅσο δέν τό τολμᾶτε καί σεῖς ξέρετε τό γιατί (ἵνα μή φανερωθεῖ τά ἔργα τοῦ σκότους καί τῆς ἀπάτης καί σᾶς πάρουν στό κατόπι οἱ ἐναπομείναντες ὁπαδοί;) δικαιούμεθα νά θεωροῦμε τήν "ἕνωσή"σας Μασωνικῆς πρακτικῆς καί οἰκουμενιστικῆς ἐμπνεύσεως! Ἰδού ἡ Ρόδος! Ἡ ἱστορία δέν ξαναγράφεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κύριε Δημητρη εσείς είστε πρόσωπο λάτρεις όχι εγώ. Ο Κηρυκος με τον Ευστάθιο έχουν ένα κοινό σημείο δεν ήταν ποτέ μοναχοί και δεν έχουν μάθει να κάνουν υπακοή ήταν αφέντες του εαυτού τους, πολύ βασικό αυτό. Στην Πάτρα λένε ότι ο Κηρυκος μετάνιωσε γι αυτά που έκανε ισχύει; Πολλοί που ακολουθούν τους δύο πρώην μητροπολίτες Παχωμιο και Ευστάθιο μόλις έμαθαν ότι θα ενωθούν με τον Κηρυκο "πάγωσαν",πως το εξηγήτε; τυχαίο; δεν νομίζω. Πάντως πρόσεξα ότι στην ανακοίνωση του συλλειτουργου δεν αναφέρει πουθενά το όνομα Ευστάθιος... Πάντα ο Παχωμιος μπροστά. Εσείς πριν καθαιρεθουν οι δύο πρώην μητροπολίτες από την Ιερά Συνοδο τους αποκαλούσες μητροπολίτες χωρίς εισαγωγικά πως γίνετε αυτό; Η Σύνοδος που ανήκαν και μνημονευαν ήταν σχηματική και αυτοί όχι; Να είμαστε λογικοί άνθρωποι και να μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας.Τωρα κ. Δανάη το 95 φτάνει ο λαϊκισμός των "πέντε" και ρωτήστε και τον Κηρυκο γι αυτό και αφήστε τα "τους ξερω καλά τους Τσακιρογλου" λες και είσαστε μοναχοί μαζί η υπηρέτησα τε μαζί στο στρατο... Να μάθετε να βάζετε τους εαυτούς σας κάτω από τούς ιερείς για μην γίνετε νέοι Αλεξόπουλοι και νέοι Κτεναδες. Δεν θα σας ξαναενοχλήσω στο blog σας, δεν υπάρχει λόγος άλλωστε έχετε την γνώμη σας και γω τη δική μου. Το μόνο που με νοιάζει είναι οτι αυτά είναι απαράδεκτα και θα μπορούσαν οι δύο πρώην μητροπολίτες να μην κάνουν τέτοιες κινήσεις εναντίον της Συνοδου —λες και κηρυτε κάτι αιρετικό—επειδή έχασε ο Ευστάθιος την Αρχιεπίσκοπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τελικά τσίπα δεν έχεις απάνω σου. Είσαι ένα ΓΝΗΣΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. Όπως οι σημερινοί πολιτικοί παραχαράζουν την ιστορία για τη Μακεδονία, έτσι κι εσύ παραχαράζεις τα πράγματα προκειμένου να λυθεί το ''παλαιοημερολογιτικό'' σύμφωνα με τις επιθυμίες του Νέου Ημερολογίου. Τώρα θυμήθηκες να ζητάς να μάθεις πράγματα; Σε πονάει που χάνεις τα Εξαμίλια.Αν όντως θέλεις να μάθεις κάτι περί της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ, τότε έχω να σου προτείνω κάτι. Δημιουργήστε επιτροπή διαλόγου, ελάτε να μιλήσετε μαζί μας για όσα μας χωρίζουν, να αποδείξετε αν αυτά που λέτε είναι αλήθειες και με την ευκαιρία αυτή θα μάθετε και ότι άλλο θέλετε. Και η περίπτωση που σου ανέφερα δεν είναι ''άλλα λόγια...''. Αν σου έχει μείνει έστω και λίγη λογική, τότε βλέπεις πως όπως κι εσύ μου παρέθεσες κείμενο διαμαρτυρόμενων πιστών, 'ετσι κι εγώ σου παρέθεσα ένα ίδιο κείμενο, σχετικά με όσα έγραφαν οι ενορίτες της αγ. Τριάδος το 2003 προς τον Αρχιεπίσκοπο. Τότε που ήσουν να λάβεις το μέρος των διαμαρτυρομένων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σχετικά με τα σχόλια του παραχαράκτη κ. Κάτσουρα και του ανώνυμου ''ddr'' ισχύουν τα παρακάτω λόγια του Μενέλαου Λουντέμη:

    ''Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα 'λεγαν.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ''Βιβλίον Αδικημάντων και Συμβάντων της 28.2.2004

    Την 28.2.2004 και ώρα 11.45΄ από το Β6-4 αυ/το της Α.Δ. προσήχθησαν στο Τμήμα από την οδό Ορφέως και Ιπποκράτους οι (1) Ανδριανάκη Δήμητρα του Χαραλάμπους και της Ειρήνης, γεν. 1945 στο Ηράκλειο, κάτοικος Ν. Κόσμου, Καφαντάρη 33, (2) Δημολιάννη Φωτεινή του Σταματίου και της Πολυτίμης, γεν. 1948 στην Αθήνα κάτοικος Ελληνικού, Αφροδίτης 85 και δήλωσαν ότι σήμερα (28.2.2004) περί ώρα 11.10΄ ενώ πήγαν στην Εκκλησία Αγία Τριάδα που βρίσκεται επί των οδών Ορφέως και Ιπποκράτους Ηλιούπολη για να προσκυνήσουν, (1) ο Ιερέας της εν λόγω Εκκλησίας Ντέσκας Παντελεήμων του Ιωάννη κάτοικος Η/λης, Ορφέως και Ιπποκράτους, (2) .... και άλλο άτομο με όνομα Ανδρέας, καθώς και έτερο άτομο αγνώστων στοιχείων τους απαγόρευσαν να εισέλθουν εντός της Εκκλησίας για να προσκυνήσουν και στην προσπάθειά τους να κλείσουν την πόρτα πιάστηκε το δεξί χέρι της πρώτης προσαχθείσας με αποτέλεσμα να τραυματισθεί και να πάθει σωματική βλάβη. Στην ανωτέρω συστάθηκε να μεταβεί στο Νοσοκομείο για να της προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες και να βγάλει ακτινογραφίες σχετικά με την κατάσταση του χεριού της και υποδεικνύοντας τα δικαιώματά της να προβεί στις νόμιμες ενέργειες εφ' όσον το επιθυμεί. Επιφυλάχθηκε προς το παρόν του δικαιώματος της έγκλησης και αποχώρησε του Τμήματος''.

    Επ' αυτού τι έχετε να πείτε κ. Κάτσουρα; Και μετά από αυτό τον εν λόγο ιερέα τον κάνατε και δεσπότη!!! Τι να πει κανείς; Να κλάψει ή να γελάσει μαζί σας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. κ. Κάτσουρα,

    Σε ενημερώνω πως επειδή ο κόσμος, που σε ξέρει καλύτερα από εμένα και δυστυχώς σε έχει ζήσει στο ''πετσί'' του, κουράστηκε να διαβάζει τα ψέματά σου. Με το ζόρι μπορώ και συγκρατώ ορισμένους για να μην γράψουν πράγματα που θα σε φέρουν σε δύσκολη θέση. Διότι όπως μου λένε έχουν ''ράμματα για τη γούνα σου''. Γι' αυτό σε προειδοποιώ να σταματήσεις μέχρι εδώ, διότι διαφορετικά θα σταματήσω εγώ να γράφω και θα πάρουν άλλοι σειρά. Πλέον εσύ διάλεξε πως θέλεις να συνεχιστεί όλο αυτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Για να τελειώνουμε με το θέμα της Ομολογίας Πίστεως και με το πως ο Σεβ/τος Κήρυκος ενώνεται με τον Σεβ/το Παχώμιο. Κατ' αρχήν ο Σεβ/τος Κήρυκος ακολουθώντας πιστά τα χνάρια του αειμνήστου Σεβ/του Λαρίσης κυρού Παναρέτου, δεν φοβήθηκε και ούτε ντράπηκε να ζητήσει συγγνώμη από τον Σεβ/το Παχώμιο για τυχόν λάθη που έκανε και τον στεναχώρησαν. Το ήθος, η αξιοπρέπεια και οι τρόποι του Σεβ/του Κηρύκου είναι γνωστοί σε όλους, εν χριστώ αδελφούς και μη. Η συγγνώμη όμως αυτή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον τρόπο που επιτυγχάνεται η ένωση. Ο τρόπος φαίνεται ξεκάθαρα στην Ομολογία Πίστεως που έχει υπάρξει και από τις δύο πλευρές. Την Ομολογία αυτή δεν είμαι ο αρμόδιος να την δημοσιεύσω, πόσο μάλλον όταν δεν έχω ευλογία. Αν κανείς θέλει περισσότερα στοιχεία επ' αυτής, τότε καλό θα ήταν να απευθυνθεί στους αρμόδιους Μητροπολίτες, οι οποίοι και θα αποφασίσουν για το αν θα πρέπει αυτή να δοθεί. Νομίζω πλέον πως γίνομαι κατανοητός, τουλάχιστον στον βαθμό που μου επιτρέπεται να γίνω. Κανέναν δεν κοροϊδεύω με όσα γράφω και κανέναν δεν καλύπτω. Λέω την αλήθεια μέχρι εκεί που εγώ επιτρέπεται να μιλήσω και να την πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Όσο για την παρουσία μας στα Εξαμίλια, αυτή γίνεται με την συγκατάθεση του Σεβ/του Παχωμίου, του και Κτήτορος της εκεί Ιεράς Μονής. Δεν πηγαίνουμε χωρίς να μας θέλει ο Επίσκοπος όπως έκανε το 2004 ο ψευδαρχιεπίσκοπος Νικόλαος, προσπερνώντας τις δύο Επιστολές (2.12.2003 και 20.3.2004) του εφημερίου της αγ. Τριάδος Κάτω Ηλιουπόλεως, π. Θωμά Κοντογιάννη και χωρίς φόβο Θεού ήρθε και έκανε κατάληψη του Ιερού Ναού.
    Και κάτι τελευταίο. Από τη στιγμή που η ''σύνοδος'' του ''αρχιεπ/που' κ. Στεφάνου έχει καθαιρέσει τον Σεβ/το Παχώμιο, τι θέλει πλέον και κυνηγάει να κρατήσει τη μονή του; Για δεν τον αφήνουν ήσυχο πλέον ώστε ως Επίσκοπος να κάνει αυτό που εκείνος κρίνει καλύτερο για την ψυχή του και το ποίμνιό του; Που είναι η ελευθερία του Χριστού στις πράξεις της εν λόγω ''συνόδου''; Αυτά έχω να πω εγώ από τη θέση μου. Ελπίζω κάποιοι να εκτιμήσουν αυτά που γράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αναφερω απλα και ταπεινα το σχολιο μου διαβαζοντας τα ανωτερω,ΗΙερα μονη Αγιας Τριαδος ανηκει στην Αγια Τριαδα και σε αυτους που αγωνιστηκαν και αφιερωσαν τη ζωη τους στην Αγια Τριαδα,,,δεν ανηκει σε κανενα Κατσουρα και στους υποτακτικους του,,,Την Κορινθια δεν την αντιπροσωπευει ο καθε Κατσουρας ο οποιος ειναι υπογειος σατανικος δακτυλος να κανει ζημια στην εκκλησια του Χριστου,,,,αρκετα εχουμε κουραστει να διχαζεται ο λαος και να ταλαιπωρειται,,,οποια πετρα κ αν σηκωσεις ενα κατσουρα απο κατω,,,δεν σεβεται Αρχιερεις ,κληρικους,βασιλικοτερος του Βασιλεως,,πολυ αξια του δινεται,,,θα μπορουσα να γραψω αρκετα ,ας αρκεστω σ αυτα τα ολιγα,,ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Κ ΚΑΛΗ ΦΩΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΟΥΣ,,..Μαρια Γκρουστιωτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή