Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΩΝ ΚΗΡΥΚΟΥ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΤΤΗΣ

( Πριν παραθέσουμε το σχετικό ρεπορτάζ από την εορτή του Σεβ/του κ. Κηρύκου, επιβάλλεται να αναφέρουμε στους αναγνώστες μας πως η αρχική ενημέρωσή μας δια την παρουσία και έτερων αρχιερέων και ιερέων εις την πανήγυρη ήταν καθαρά προσωπικό μας λάθος, το οποίον συνέβει λόγω του ότι αποφύγαμε να ρωτήσουμε σχετικά περί αυτού. Επιπλέον και προς αποφυγή οιουδήποτε λανθασμένου συμπεράσματος, αναφέρουμε τους αληθείς λόγους  οι οποίοι στάθηκαν εμπόδιο στην προσέλευση των Αρχιερέων της Ιεράς Συνόδου εις την εορτή. Ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Αμφιλόχιος λόγο προβλημάτων υγείας δεν κατέστει δυνατόν να προσέλθει. Ο Σεβ/τος Κιτίου κ. Παρθένιος λόγο Ποιμαντορικών Υποχρεώσεων, και ο Σεβ/τος Όρους Λιβάνου και πάσης Φοινίκης κ. Σεραφείμ λόγο του σοβαρού προβλήματος διωγμού του, ο οποίος αγγίζει μέχρι και τα όρια της καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων . Αυτοί ειλικρινά είναι οι λόγοι και ουδείς έτερος. Επομένως εις την εορτήν προσήλθε μόνο ο εκ Κύπρου Πρωτ/τερος π. Μιχαήλ).       

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε την 15ην Ιουλίου ε.ε. η μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Κηρύκου και Ιουλίττης, στο εορτάζον παρεκκλήσιον του Μοναστηριακού Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Κορωπίου Αττικής με Συνοδική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

  Ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά του ονομαστήρια ο Πρόεδρος της Απανταχού Γνησίας Ορθοδόξου Ιεράς Συνόδου και τοποτηρητής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Αττικοβοιωτίας, Σεβ/τος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Κήρυκος.

   Τω εσπέρας της 14ης, τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Λιτής και Αρτοκλασίας προεξάρχοντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου Σεβ/του κ. ΚΗΡΥΚΟΥ 

  Το πρωί της Κυριωνύμου ημέρας εψάλει ο   Όρθρος εις τον οποίον χοροστάτησε ο Σεβ/τος και εν συνεχεία ετελέσθει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. 

 Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεολόγος και πρωτοψάλτης του εορτάζοντος Ιερού Ναού κ. Χαρίλαος Στουραΐτης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Κήρυκο και εις την επιβεβλημένη εκ των Ορθοδόξων μίμηση του Βίου του.

  Ευχήθηκε εκ μέρους όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών τα έτη πολλά στον σεπτόν Ποιμενάρχη της Ορθοδόξου Εκκλησίας με μακροημέρευση, ταπείνωση, διάκριση, σύνεση, εν χριστώ αγάπη αλλά και φρονιμότητα ως αυτή του νηπίου Αγίου Κηρύκου.

 Μετά το πέρας της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο εορτάζων Μητροπολίτης ομίλησε δι' ολίγα λεπτά, αναφερθείς εις το Ομολογιακόν Φρόνημα του νηπίου μάρτυρος Αγίου Κηρύκου, αλλά και εις την ταπεινότητα που όλοι πρέπει να έχουμε αν θέλουμε να εισέλθουμε εις τον Παράδεισον. Πολύ χαρακτηριστικά ανέφερε το παράδειγμα των αγίων Πατέρων οι οποίοι λέγουν πως η πύλη του ουρανού είναι πολύ χαμηλή. Επομένως αν κανείς θέλει να την περάσει θα πρέπει ή να σκύψει ( δηλ. να ταπεινωθεί πάρα πολύ), ή να γίνει φρόνιμος σαν τα μικρά παιδιά, όπως ο άγιος Κήρυκος.

  Εν συνεχεία τον λόγον έλαβεν ο εκ Κύπρου Πρωτ/τερος π. Μιχαήλ Ιωάννου, ο οποίος εκ μέρους του Σεβ/του κ. Παρθενίου αλλά και του Ορθόδοξου Κυπριακού Λαού, ευχήθηκε τα έτη πολλά στον Σεβ/το. Επιπλέον έκανε και μία μικρή αναφορά στον Ομολογιακό Αγώνα του Σεβ/του Μητροπολίτου Όρους Λιβάνου και πάσης Φοινίκης κ. Σεραφείμ.

  Αντιφωνήσας ο Σεβ/τος ευχαρίστησε τον π. Μιχαήλ δια τις ευχές του.  

  Δευτερόλεπτα πριν το ''Δι' ευχών'', ο σεπτός χορός των Ιεροψαλτών έψαλλε το Πολυχρόνιον προς τον εορτάζοντα Μητροπολίτην , ο οποίος εκ τη θέσεώς του ευλόγησε τους πιστούς.

 Των λατρευτικών Ιερών εκδηλώσεων ακολούθησε λιτή τράπεζα, η οποία δια πραγματικού μόχθου είχεν ετοιμαστεί από την προηγουμένη και προσεφέρθει εις τους Ιερείς και τους προσερχομένους Ορθοδόξους και μη Πιστούς, εκ της αδελφότητος της Ιεράς Μονής. 

 Η διεύθυνση του <<ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΙΕΡΑΡΧΗ ΜΑΤΘΑΙΟΥ>> εύχεται εις τον Σεβ/τον κ. Κήρυκον έτη πολλά, έτη ΟΡΘΟΔΟΞΑ!!!




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου