Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΡΤΗΣ ΑΓΙΩΝ ΚΗΡΥΚΟΥ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΤΤΗΣ

ΓΝΗΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ

  Το Σάββατο (15 Ιουλίου 2018 κατά το πάτριο εορτολόγιο), (28 Ιουλίου 2018 κατά το πολιτικό νέο ημερολόγιο), η αγία μας Ορθόδοξος Εκκλησία επιτελεί την Ιερά Μνήμη των Αγίων Συνάθλων Κηρύκου και της Μητρός αυτού Ιουλίττης. 
      Τη αυτή ημέρα άγει τα σεπτά αυτού ονομαστήρια ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. ΚΗΡΥΚΟΣ, τοποτηρητής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Αττικοβοιωτίας και Πρόεδρος της Απανταχού Γνησίας Ορθοδόξου Ιεράς Συνόδου. 
       Δια τον λόγο αυτόν το εσπέρας της Παρασκευής (14 Ιουλίου π.ημ.), ( 27 Ιουλίου πολ. ν. ημ.) εις τον Μοναστηριακόν Ιερόν Ναόν Αγίας Αικατερίνης Κορωπίου Αττικής, Ώρα 18:30 (6:30) , θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Οικείου εορτάζοντος Επισκόπου καθώς και των Σεβ/των Αγίων Αρχιερέων - Μελών της Πανορθοδόξου Ιεράς Συνόδου: Λαρίσης και Τυρνάβου κ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΥ, Κιτίου και Εξάρχου πάσης Κύπρου κ. ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ και Όρους Λιβάνου και πάσης Φοινίκης κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ. Επίσης θα συμμετέχουν και Ιερείς από διάφορες Ενορίες του Εξωτερικού. Ως είθισται εις τις τάξεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία ακολουθεί κατά γράμμα το Τυπικό των Ιερών Ακολουθιών, πριν τον εσπερινό θα αναγνωσθεί η ακολουθία της Ενάτης (Θ΄) Ώρας, καθώς και η ανάγνωση του Μικρού Αποδείπνου μετά των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ενώ εις τα μέσα του Εσπερινού, θα ψαλλεί η Λιτή των εορταζομένων αγίων, όπου και θα λιτανευτεί η Ιερά αυτών Εικόνα και τα άγια Λείψανα πέριξ του Μοναστηριακού Ιερού Ναού.
   Την Κυριώνυμον ημέραν , (Σάββατον 15 Ιουλίου ο.ημ.), (28 Ιουλίου πολ.ν.ημ), σύμφωνα Πάντοτε με τις ενδείξεις του Τυπικού, θα αναγνωσθεί το Μεσονυκτικόν, εν συνεχεία θα ξεκινήσει η ακολουθία του Όρθρου με την ανάγνωση του Εξάψαλμου, κατόπιν θα ψαλλεί ο Όρθρος της εορτής, και εν συνεχεία θα τελεσθεί το Μέγα Συνοδικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο με την συμμετοχή των ως άνω αναγραφομένων Σεβ/των Αγίων Αρχιερέων.
   Καλούνται όλοι οι φιλέορτοι και φιλακόλουθοι Χριστιανοί όπως συμμετάσχουν εις τις διμερής εορταστικές αυτές τελετές, κατά τις οποίες θα τεθούν προς προσκύνημα αποτμήματα από τα Ιερά Λείψανα των Εορταζομένων Αγίων, προκειμένου οι ευλαβείς πιστοί και οι απλοί προσκυνητές να λάβουν πλουσία την Ευλογία των Αγίων.  

Εκ της Διευθύνσεως του Blog!!!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου