Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ... ΜΙΑ ΝΗΣΟΣ ΕΣ ΑΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ


  Η Νήσος Κάλυμνος ευρισκόμενη νότια της Λέρου και από την οποία τη χωρίζει ομώνυμος στενός πορθμός  (Λέρου), ή διώρυγα Καλύμνου, ή ''Διασπόρι'', και η οποία έχει ΝΑ της την Κω, απέχοντας απόσταση 14 ναυτικών μιλίων Ανατολικά των Τουρκικών ακτών της Μικράς Ασίας, ΟΥΔΕΠΟΤΕ σταμάτησε να αποπνέει ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

 Νήσος η οποία εις το πέρασμα των αιώνων έχει δώσει την δική της Ορθόδοξη Ομολογιακή Μαρτυρία. Διαχρονικά οι Ορθόδοξοι της νήσου μπορεί πάντοτε να ήταν λιγοστοί, πλην όμως ποτέ υπήρξαν ξεχασμένοι από τον Θεό. Δια τούτο και η Θεία αυτού πρόνοια απέστελνε πάντοτε άξιους κληρικούς προκειμένου να ποιμάνουν τις γεμάτες φλόγα Ορθοδοξία ψυχές. Ο μακαριστός αγιότατος Ιερομ/χος π. Ιγνάτιος Μπέτσης, (παραπάνω φωτογραφία), αναφέρεται ως ο γνωστότερος από τους Ιερείς που πνευματικά είχε εξυπηρετήσει τους Ορθοδόξους πιστούς της νήσου. Ο δε Αρχ/της π. Νεκτάριος Τζιγκούρας ήταν ο δεύτερος κατά σειρά Ορθόδοξος Ιερέας που είχε επισκεφτεί το Νησί.


 Παρ' όλο όμως και μετά το τελευταίο σχίσμα της ''Νικολαίτικης'', σημερινής ''Στεφανίτικης συνόδου'', οι πιστοί της Νήσου δεν ακολούθησαν αυτήν εις την οικειοθελή  έξοδό της από την Εκκλησία, παρέμειναν στερεοί εις την Ομολογία τους, έχοντας εις το εσωτερικόν της καρδιάς τους τα απαραίτητα πνευματικά εφόδια προκειμένου ποτέ τους να μην πλανηθούν από τις κατά καιρούς διάφορες <<αληθοφανείς ορθόδοξες μαρτυρίες>> της εν λόγω ''συνόδου''. Δια τούτο και ο Θεός  αξίωσε σήμερα τις λιγοστές Ορθόδοξες ψυχές να λειτουργηθούν Ορθόδοξα, εις το παρεκκλήσιον του Τιμίου Προδρόμου, υπό του Σεβ/του Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Κηρύκου. 



  Είναι ολοφάνερο πως η Ορθοδοξία που το 1971 δεν κατάφερε Ορθά να εξέλθει από τα τείχη της Ιεράς Μονής Παναγίας Πευκοβουνογιατρίσσης, πλέον εξέρχεται αστείρευτη από τα τείχη της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης κατακλύζουσα Όλον τον Κόσμο. Ελλάδα, Κύπρο, Αμερική, Ρωσία, Ρουμανία, Μολδαβία, Κροατία, Αφρική και διάφορα άλλα μέρη. Άλλωστε από το 2003 και έως σήμερα, δια των διαφόρων αλλεπάλληλων παρανομιών, η Ορθοδοξία έχει παντελώς εξέλθει κι από το τελευταίο πετραδάκι γης εις το οποίο πατάει ο ''αρχιεπ/πος'' κ. Στέφανος Τσακίρογλου. Κι αυτό όχι επειδή το λέμε εμείς, αλλά επειδή διαπιστώνεται, από τις πράξεις της ''συνόδου' του, η οποία έχει κάνει φανερά ανοίγματα προς όλους, αλλά και από τα λόγια της κατά σάρκα αδελφής του ''μον/χης'' Θεολογίας, η οποία χωρίς φόβο Θεού πριν μερικά χρόνια αποκάλυψε σε εμένα ότι εκπροσώπησε την Μονή της μετανοίας της εις την τελετή ''ενθρονίσεως'' του Νεοημ/τη Μεσογαίας κ. Νικολάου, εις τον οποίο όπως η ίδια πάλι μου είπε, παρέδωσε και τα καταστατικά της Ιεράς Μονής. 

  Όπως και να έχει η Ορθοδοξία συνεχίζει να υπάρχει και αυτό φαίνεται κι από το σημερινό παράδειγμα της Καλύμνου!!!   
     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου